Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.469
    Eve primorana bev da mu pustam da gleda. Bar rucek da napravam. Si gleda i si zbori so niv se smee :worried:

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.169
    Моево не е заинтересирано за тв и цртани, само ракомет кога има гледа без да трепне :rofl:
    Со поголемово полесно ми беше дека сам се заигруваше и понекогаш пуштав цртани додека да завршам ручекот и слично, а малово не е такво, само кенка ако го оставиш да си игра подолго од пет минути само.

3. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Јас и да го оставам ако не му одат тие неколку цртани што ги сака не гледа и кенка да го земам. Ама ако му се омилените се смее и си збори нешто.
    А за заигрувањњ на земја со играчки поретко, или ако си игра и ме види одма кенка да го земам (facepalm)

4. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Моментално цртани гледа пред спиење со нив се успива. Преку ден не го интересираат си игра по цел ден на земја. Кога не беше активен сакаше повеќе да гледа оти досадна му бев хахах

На Kom.pot му/ѝ се допаѓа ова.
  5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.706
    Не е препорачливо да се гледаат пред спиење цртани, демек подолго се успивале подоцна :wasntme:

Јас на моето му пуштам кога му спремам за јадење и ги оставам уз јадење... Го седнувам во хранилка и гледа дур спремам. Глупава е дневнава,ич не е бејби- сејф па мора така,инаку ќе ми се утепа некаде детево... Кога има кој да го почува ич не му пуштам

6. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Како мислиш подолго се успиваат?

7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.706
    епа демек влијаело на успивањето играњето на сликите ама ете твојот со нив се успивал...Нема правило

8. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ахааа
    Па да он со нив се успива. Си седи или лежи до мене гледа и заспива

9. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки дали е нормално да кака на 5-6дена..Тиие денови нема мака ама ете пример 5иот ден веке се витка напиња и ке се искака нормално нема ниту запек ништо нормално ли е ова..?

10. Tinushka

Tinushka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2010
    Пораки:
    1.281
    Допаѓања:
    4.897
    На ад ли е ?
    И давај му повеќе течности и храна . Можеби малку количински го храниш , како на 5-6 дена ? Ок е некогаш ад ствара ама па стално..

11. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Внесувај во исхраната кај него повеќе продукти кои регулираат столица, сливи, праски, кајсии, маслиново масло... Мислам дека сте големи и јадете веќе нели? И ако ова е чест проблем, давај пробиотик по потреба...

12. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Секој ден треба да кака

13. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Да јадеме 9+ сме и ад не давам само на доење сме..Пие вода дневно по 120-150мл..Сепак ви благодарам на советите ке се консултирам со лекар И јадеме имаме 3 цврсти оброка давам додека тој сака

14. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    123
    Пуу како пие толку вода, браво. Овој мојов исто е се како твоето, цица со 3-4 оброци, ама вода ич не пие. А кака 2-3 пати на ден.

15. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки за изгорено што да мачкам или нешто што ке го смири..Во секундата синко допре на рерната а беше жешка не е многу малку на рачето но сигурно го пече..?

16. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Мами ми треба совет,
    Малиот е скоро 11м и последниве две недели особено оваа покажува голем револт, мавта со раце нозе, збори се дере на нешто негово како да се кара, удира со раката, се кочи..не знам како да постапам. Што се случува, зошто е тоа така. Кога удира со фино му кажувам не он продолжува. Некогаш ќе изгубам контрола ќе викнам пак исто па криво ми е после.
    Што да направам? Од што е така

17. blessed.an

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мами одкако е роден синко додека заспие на сиот глас прави аааа дали е навика или..? Еве уште малку 10м ке полниме и уште прави вака неможе ниту керка од него да спие плаче..И сакав да прашам нормално ли е да се поти во главчето ете заспа а главата му свети вода што се вели му тече а не е толку жешко климата е пуштена..Нормално ли е..?

18. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    И мојов исто сам си пее и си се успива а ноќе ако се подразбуди си пее пак на цел глс и обавезно не буди. Ние сме 7+ и мислам дека им е навика И главата кога се успива му е секогаш испотена. Ама ние во релаксатор се заспиваме па мислам и тоа дека го поти додатно.

19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Да ја прашам @joy1
    а ако знае и некој друг за совет.
    На малата веќе 10-12дена многу и мириса мокрачата на сабајле кога ќе стане. Дури и пижамите.
    Прашав педијатар и вика од малку течности(а и другарка вика може и од храна). Ама веќе 2недели ме чуди.
    Сакав утре да ја вакцинирам ама ме фати страв не дај боже да не е некоја бактерија па да влијае на вакцината???

20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.070
    Допаѓања:
    328.503
    Може и од едното и од другото а може и уринарна инфекција.Мада при инфекција би ја чешкало,печело,може и Т да крене.Не е на одмет една проверка да и направиш

На Lolipop23 и flower30 им се допаѓа ова.