Денес правевме крвна слика, леукоцити покачени на 14 . Матичната ни препиша антибиотик , сируп . Не знам дали да и давам? За сега е ок, само мрсулчиња има.
5 dena pieme antibiotik na dvapati nokeska vristese ne se smiruva mozno li e da se grcevi od surupot ,neznam do sega nemala grcevi 1 god sme .Nekoj sto znae neka kaze .
Најверојатно знае зошто ви дала антибиотик. И нас ни беа малку покачени и носето тече, ама др секогаш ни вели дека е вирус и за вирус не дава антибиотик.
Може не се грчеви. Запче дане и излегува? Внука ми така вриштеше на сред ноќ од запчињата, па може и од тоа да е.
Можно е Моите и двете имаа од амоксиклав болки во стомакот А и јас од него дијареа фатив со лоши грчеви Вие што пиете? Пробиотик давај
Zemav denes lineks ,pieme Pancef toj bil mnogu jak kako inekcii denes se informirav prvpat ni go dale se smiri denes da vidam nokva kako ke ja pomoneme
Дали додека спие бебуш ако рацето му се ладни значи дека ладно му е..Спие на кратки а не дозволува никако да го покријам а рачињата му се ладни
Ако му е ладно , само ке се скифли и ќе се збута во кебенце. Не се секирај. Ладно е зашто е во мирување. Ако сакаш точно да знаеш дали е ладно или топло допри го носето, не рачиња. Уз пат ај еден совет ве молам. Откако ќе почнат сите симптоми за забче (блага темп, проливче, нејадење, вриштење во сон...) колку дена од прилика трае дур избие?
Од што поти му се ладни. Со потењето се лади телото кога е жешко. Не му ги покривај рацете, ќе видиш дека ќе му се стоплат кога ќе се исуши потта.
Мајки ние треба да примиме таа вакцина што е на шест месеци,но одложивме поради.што беше болен бебуш,сега е ок,дали да му направам крвна слика пред вакцинирање?
Бебушов мој периодов се изнамачи со запчињата... Следствено со тоа имаше и проливче, ама денес дури 4 пати... Да напоменам дека ради проблемот со забите му давам пак потечни кашички, а веќе џвака... Дали има простор за паника за проливчето,или нормално е? На лекар ќе одиме во вторник
Давај полесна храна(компир,ориз,к.млеко),зависно од возраста на бебето,и обавезно Линекс јуниор. Доколку продолжи со пролив,електролити обавезно.
@simonka93 и ни сме исто плус и растечено носе и цело време кенкав..Вадиме и двојки и тројки и горе и долу се намачи многу..Јас давам пробиотик и електролити бидејки ништо не сака да јаде..Со лесно
И мојот исто правеше кога имаше проблеми со заби. Стриктно течна каша. Дури и палента одбиваше тие денови.
Носот ни е растечен максимум. Пред некој ден качи и блага тт 37.3, ама кратко траеше тоа, ама носот како чешмиче, особено навечер во спиење. Правам инхалации само со физиолошки, нема никаква промена. Се мислам да ставам дексазон 0,2. Не знам...