Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Ќешки да е забче....едно веќе имаме и без никаков проблем излезе тоа. Овој пат не знам што е....растечен нос е симптом за заб?

2. литл-бејби

литл-бејби Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    здраво мајки нова сум на форумот :) моето малечко има 10ипол месеци...проблемот е што ми одбива јадење сака само да цица за ручек знае некој ден да касне по100гр за вечера некоја лажичка павлака ако ја прелажам и толку овошје несака и по цел ден си тераме со цицање а големка е треба да има оброци....за шишенце исто не пие ништо и со чашка сум пробала се ми одбива и ова трае веќе два ипол месеци откако почнаа забите а пред тоа си јадеше убаво...дали некоја имала сличен проблем и како се справила :)а сакам од септември во градинка да ја носам а јас на работа.. Се извинувам за долгиот пост..поздрав до сите

3. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Проливче,блага темп, нос како чешма (водичка место мрсулчиња) се се тоа симптоми за заб...слично на натинка. Може едно да извади без проблем, наредно со проблем, потоа пакбез проблем...нема правила. Дај боже да е заб.

Последна измена од модератор: 20 јуни 2017
    На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Беше Сајкоски на 0+ и по негово вика на 8-9 месеци детето да има три оброци. Не сум стигната до таму, ама по ова што го кажуваш, консултирај се со матичен зашто мислам дека на таа возраст веќе треба убаво да јаде...

Последна измена: 20 јуни 2017
    На LBC му/ѝ се допаѓа ова.
  5. литл-бејби

литл-бејби Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    сега сме на контрола и ќе видиме а и со тежината убаво си напредува дури има и повеќе од што треба и затоа не ми се форсираше со храна многу ама вака се одолжи баш мислев период заради забите ама она си продолжи така......ме влече за маица и плаче а лажичката ја турка и незнам што ќе правам......

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Ако имаш опција, пробај некој друг да ја храни (тато, баба, дедо). И мене малото ми одбива храна кога сум со него, еве, веќе е 9+ и треба и вечера да има, ама ете, цицето му е љубов голема и ја одбива вечерата. А преку ден кога сум на работа, и ручек и појадок јаде без проблем, чат пат и млеко адаптирано пие.

7. литл-бејби

литл-бејби Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    се обидов и така но многу плачеше по мене...изгледа треба поупорна да бидам

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.170
    Ама да не си во иста просторија, значи да го оставиш на чување еден час, и во тој час да пробат да го хранат. Ќе пробуваш, особено ако сакаш да почнеш на рабта, во градинка нема многу да се замараат со неа ако не јаде.

9. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Majki so sto da mackam gazeto? Malku e crveno i na edno mesto ima kako ranicka neznam tocno sto e, kako pluskavec mi lici. Go namackav vo bekutan cink obicno toj sekogas ni pomaga, namackav so sudokrem i se dzabe.
    Znaci ne koristam vlazni od start da kazam mijam, mackam po potreba, peleni nemam smenato. Imam sprejce dzindzira da probam li ili da baram nesto drugo....?

10. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.401
    Иста песна и ние ама многу полошо беше,се испробав и на крај само со Белодерм ни помина.Пробај смени и пелени.
    Од жешкото плус се потпаруваат уште повеќе.

11. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Да не имате реакција на нешто ново од храна?

12. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Neznam, do sega na gaze nikogas ne pokazal reakcija od hrana. Baska edino novo ni e sprejce za nos od propolis ako toa nesto ima vrska....

13. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Еднаш така комбинирана реакција имаше мојов, нешто како што опишуваш, дури и се прошири црвенилото па само од себе после неколку дена спласна. Само тогаш приметив такво нешто и знам дека од храната беше. Ме потсети, затоа така помислив

14. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Novo ni e cveklo samo ama ne veruvam od toa da e, ne e mozno od cveklo neznam. Ne e kojznae kolku malku samo ne se ni gleda ako ubavo ne zagledas, sepak mu staviv dzindzira sprej bas za potpareno e za rani izgorenicic i sl. pa ke vidime

15. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Јас мислам дека прополис не се дава пред 3 години. Може да е и од тоа.

16. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Верувам не е од тоа, нас до сега реакциите ни се на амарант, брокула, кајсија и цвекло. Незнам дали е алергено ама атопичаров мој е :)

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Neznam, pedijatar ni dade...sepak sprej za nos e ne go jade...stvarno neznam, ke probam nema da go prskam pa ke vidime

18. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Има Про Беби Анги, тоа се прополс капки на Dr Bacheff. Тие сум сигурна дека се даваат под три годишна возраст.

19. LBC

LBC Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    4.313
    Можно е, мада ич не ми е јасно зошто прополис е појако и од мед,процедурата е полесна но е баеги сконцентрирана на производот од пчелки... чудно..

@kikin пријави како е бебе , пројде ли?

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.254
    Допаѓања:
    13.903
    Уште му течка носето не како претходно, ама тече. Забче нема уште. Јас правам инхалации секој ден, за секој случај.

На LBC му/ѝ се допаѓа ова.