Ако е алергично на некоја состојка може и од мали колични да изреагира. @TheSecret мед имате пробано до сега? Може и да е алрегичен на цвекло. Како и да е ќе пројде не е страшно. Мојов еве го вади сега заби и секој втор ден е со црвен газ. Лигите му го иритираат газето веројатно зашто веќе се има пробано и ништо ново не сме вовеле (17+ сме).
Прополис може да даде бурна реакција.Сестра ми на скоро 40 години од спреј од прополис отече на цело лице страшно.Јас на мали деца не би го користела.И мед сеуште немам воведено а сме скоро 3 години
и тоа се обидовме плаче и ја фрлала лажичката ја туркала..... Незнам како ке ја навикнам маки ке си имаме изгледа
На втор ден од одмор и му пукнало капиларче на едното око претпоставувам е од промена незнам што друго може да биде. Треба ли да барам доктор?
Здраво мамички... Ние сме 4+, разгледав во темата за Седиште за во автомобил но нема нешто посебно пишувано... Затоа сакам ако може да споделите искуство и да ми дадете совет за добро седиште за син ми во кое ќе му биде удобно и нема да се поти... Ви благодарам... Поздрав
Mami imame streptokoka pneumonie vo nos a grlo e cisto. Pediatarot vika nema potreba od antibiotik zos taa bak sekoj ja imal i pak bi se pojavila. Da imase i vo grlo da. Do sega niednas nemame pieno antibiotik. Vase mislenje?
Mamicki dobro utro, ubav den. Na malava pred dva dena I se vcrvi na vratceto nesto I ne pominuva, mislam od toploto e se prepotuva I tuka bas na toa mesto I se nasobira nezz sto da mackam ne I pominuva.Sakam da prasam I boja na ovi kaj bebe do koj mesec se menuva ima li pravilo?Isto kaj moze da si procitam za skok vo razvoj nekoj da mi prati.Ve guskam
@LanaDelR намачкај го вратчето со некоја крема, може и со павловичева ќе мине, ни се има и нас случувано. Од топло, од пот, од јаката се иритира кожата. Велат дека бојата на очињата се менувала демек додека цицало. На моите и на двете и се сменија, беа на зелено, сега на кафеаво некаде до годинка.
Мајки ве молам за искуства, имаме полни 8 месеци, малата два дена кашла влажно како со шлајм. Бевме два пати кај матичниот доктор ама не ни даде ништо сам организмот да се изборел, ве молам ако знаете некој природен лек да ми кажете да дадам. Фала
Мајки синко веке втор ден не мокри..Цел ден да го оставам пампресот го вадам сув дали 1се измочкал..А цица пие плус водичка..Што може да е..А наутро кога се буди има некој чуден мирис дали дека сменивме пампресот или нешто друго е..? Искуство..?
Мајки приметив беба има нешто ко 2 мали брунчиња на устата, под долната усна поточно. Откако и излегоа запчиња често си ја прегризува устата, можно ли е да е од тоа? Веке подолго време и стојат.
Мајки совет еден ве молам. Малиот ми беше со температура три дена, бевме на доктор, немаше ништо спуштено, правевме инхалации колку можев, не дава мн, капки во носе и со аспиратор вадев, ама преполн беше. Од денес кашла со шлајм и гласчето му е зарипнато. Ќе одам на контрола сега. Кажете ми што можам да направам, мн ми е страв да не спуштил на гради сега.
Isto sme i nie, samo bez temperatura. Od petokot vecer pocna da kasla, sabotata veke bese alarmantno i zavrsivme na urgenten. Nemase nisto na gradi no doktorkata go slusna kako kasla i vika toa e za antibiotik. Ni prepisa cefaklor, no jas insistirav za pocetok da e nesto na prirodna baza pa ni dade Herbion od brslen. Inhaliram po 3 pati na den so po 2,5 ml fizioloski, sreka mojov ne se protivi pa toa mnogu ni pomogna. Od vcera se namali kaslanjeto, so toa sto rano nasabajle i docna navecer e pozacesteno. Denes ke go nosam da go preslusaat pak. Nosot i nam ni e poln ama izgleda visoko e pa so nose fridata nisto ne uspevam da izvadam. Odete videte sto ke vi kazat na kontrola, se nadevam nema spusteno, pa kazi sto ke vi kazat.
Мислам нема место за паника и ние бевме на педијатар за миризбата рече сосема нормално е тоа е од топлото биди упорна со течности ама чим цица редовно нема гајле
Цефалексин и пробиотик. Црвено грло и шлајм, не побарав ништо на природна база, зашто веќе од четвртокот се зезаме, детево ми е скроз затнато и едвај дише на носе. Нека се оправи бар да не го мислам. 8 дена да пие и на 7миот ден на контрола треба да одиме. Среќа не е спуштено на гради.
Dobro e stom nema nisto na gradi. Sekako pijte go antibiotikot, dosta vteme kasla. Dusice, i grloto mu e crveno od sto se maci da se iskashla. Cuvajte se i pobrzo da se oporavite!