Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Ако е алергично на некоја состојка може и од мали колични да изреагира. @TheSecret мед имате пробано до сега?
    Може и да е алрегичен на цвекло. Како и да е ќе пројде не е страшно.
    Мојов еве го вади сега заби и секој втор ден е со црвен газ. Лигите му го иритираат газето веројатно зашто веќе се има пробано и ништо ново не сме вовеле (17+ сме).

На LBC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.074
    Допаѓања:
    328.553
    Прополис може да даде бурна реакција.Сестра ми на скоро 40 години од спреј од прополис отече на цело лице страшно.Јас на мали деца не би го користела.И мед сеуште немам воведено а сме скоро 3 години

На LBC му/ѝ се допаѓа ова.
  3. литл-бејби

литл-бејби Нов член

Се зачлени на:
    20 јуни 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    и тоа се обидовме плаче и ја фрлала лажичката ја туркала..... Незнам како ке ја навикнам маки ке си имаме изгледа

4. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    На втор ден од одмор и му пукнало капиларче на едното око претпоставувам е од промена незнам што друго може да биде. Треба ли да барам доктор?

5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Nisto ne e. Isto ko kaj nas. Ke se iscisti samoto

6. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Здраво мамички... Ние сме 4+, разгледав во темата за Седиште за во автомобил но нема нешто посебно пишувано... Затоа сакам ако може да споделите искуство и да ми дадете совет за добро седиште за син ми во кое ќе му биде удобно и нема да се поти... Ви благодарам... Поздрав

7. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Mami imame streptokoka pneumonie vo nos a grlo e cisto. Pediatarot vika nema potreba od antibiotik zos taa bak sekoj ja imal i pak bi se pojavila. Da imase i vo grlo da. Do sega niednas nemame pieno antibiotik. Vase mislenje?

8. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.074
    Допаѓања:
    328.553
    Ако е асимптоматски не се дава антибиотик .Имаше и керка ми ,сепак не дадов за нос.

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  9. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.007
    Допаѓања:
    9.470
    Pa mu tece noseto, ama najverojatno e inhalatorna alergija nekoja. Taka se somneva mat pa sea nez...

10. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    2.410
    Mamicki dobro utro, ubav den.:sun:
    Na malava pred dva dena I se vcrvi na vratceto nesto I ne pominuva, mislam od toploto e se prepotuva I tuka bas na toa mesto I se nasobira nezz sto da mackam ne I pominuva.Sakam da prasam I boja na ovi kaj bebe do koj mesec se menuva ima li pravilo?Isto kaj moze da si procitam za skok vo razvoj nekoj da mi prati.Ve guskam :hug:

11. Arendelle

Arendelle Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    7.405
    @LanaDelR намачкај го вратчето со некоја крема, може и со павловичева ќе мине, ни се има и нас случувано. Од топло, од пот, од јаката се иритира кожата.
    Велат дека бојата на очињата се менувала демек додека цицало. На моите и на двете и се сменија, беа на зелено, сега на кафеаво некаде до годинка.

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mar_mar

mar_mar Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2016
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    100
    Мајки ве молам за искуства, имаме полни 8 месеци, малата два дена кашла влажно како со шлајм. Бевме два пати кај матичниот доктор ама не ни даде ништо сам организмот да се изборел, ве молам ако знаете некој природен лек да ми кажете да дадам. Фала

13. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мајки синко веке втор ден не мокри..Цел ден да го оставам пампресот го вадам сув дали 1се измочкал..А цица пие плус водичка..Што може да е..А наутро кога се буди има некој чуден мирис дали дека сменивме пампресот или нешто друго е..? Искуство..?

14. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.867
    Мајки приметив беба има нешто ко 2 мали брунчиња на устата, под долната усна поточно. Откако и излегоа запчиња често си ја прегризува устата, можно ли е да е од тоа? Веке подолго време и стојат.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Мајки совет еден ве молам. Малиот ми беше со температура три дена, бевме на доктор, немаше ништо спуштено, правевме инхалации колку можев, не дава мн, капки во носе и со аспиратор вадев, ама преполн беше. Од денес кашла со шлајм и гласчето му е зарипнато. Ќе одам на контрола сега. Кажете ми што можам да направам, мн ми е страв да не спуштил на гради сега. :(

16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Isto sme i nie, samo bez temperatura. Od petokot vecer pocna da kasla, sabotata veke bese alarmantno i zavrsivme na urgenten.
    Nemase nisto na gradi no doktorkata go slusna kako kasla i vika toa e za antibiotik. Ni prepisa cefaklor, no jas insistirav za pocetok da e nesto na prirodna baza pa ni dade Herbion od brslen.
    Inhaliram po 3 pati na den so po 2,5 ml fizioloski, sreka mojov ne se protivi pa toa mnogu ni pomogna. Od vcera se namali kaslanjeto, so toa sto rano nasabajle i docna navecer e pozacesteno. Denes ke go nosam da go preslusaat pak.
    Nosot i nam ni e poln ama izgleda visoko e pa so nose fridata nisto ne uspevam da izvadam.
    Odete videte sto ke vi kazat na kontrola, se nadevam nema spusteno, pa kazi sto ke vi kazat.

17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.638
    Мислам нема место за паника и ние бевме на педијатар за миризбата рече сосема нормално е тоа е од топлото биди упорна со течности ама чим цица редовно нема гајле

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Цефалексин и пробиотик. Црвено грло и шлајм, не побарав ништо на природна база, зашто веќе од четвртокот се зезаме, детево ми е скроз затнато и едвај дише на носе. Нека се оправи бар да не го мислам. 8 дена да пие и на 7миот ден на контрола треба да одиме. Среќа не е спуштено на гради.

На kikin и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Dobro e stom nema nisto na gradi.
    Sekako pijte go antibiotikot, dosta vteme kasla. Dusice, i grloto mu e crveno od sto se maci da se iskashla.
    Cuvajte se i pobrzo da se oporavite! :hug:

20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Исто и вие. Бацни го лепотанот од мене :*

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.