Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Sinko se vlecese vojnickata do 10 meseci. Na denot koga napolni 10 pocna da lazi.

На Mari-Ja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Не лази секое бебе :)
    Може одма ќе заоди без лазење.
    Мојата на 10 месеци почна.

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Го оставаш на земја? Седи стабилно, се врти? Не мора да значи дека секое дете треба да лази, ама пожелно е. Обично ако го оставаш на земја треба веќе да прави обиди за лазење, некаде кај 8-9 месеци ќе пролази убаво. Ако не, не мора, битно да се исправа.

Последна измена од модератор: 27 ноември 2017
  4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    2.410
    Majki vasite bebusi placat li koga ni menuvate peleni.Abe mojava od skoro pocna da place da vreska koga I menuvam so maki ja smenam.I porano nesakase ama ajde ke pokenka malku no ova ne mi se slucuvalo tolku placenje za pelena.

На НаталиЛили и pepapa им се допаѓа ова.
  5. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    187
    Мајки колку отприлика цвекло може да се става во кашичките за 10+ јас ставив неколку кругчиња од помало парче и од две такви кашички измешани беа со морков и јаболко два дена кака црно некогаш измешано со нормално кафеаво ама ме загрижува црното што трае толку. Дали некоја имала слично искуство сега ми е страв да и давам пак цвекло знам дека од железото така се кака ама дека и два дена после кашичката и трае ме плаши да не има некој проблем а и какањето и е многу тврдо овие денови што не било случај до сега. Инаку она не е слабокрвна туку и ставав цвекло дека е здраво нели и штом видов го јаде и направив пак вчера кашичка за денес ама се мислам дали да и ја дадам или не

6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Давај слободно, столицата ќе си биде таква ден-два. Па не може цело цвекло што го изела да го искака наеднаш. Не се секирај.

На Lolipop23, Mari-Ja и LejdiD им се допаѓа ова.
  7. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    2.410
    Mojava pak od cvekloto si kaka bas crveno bukvalno kako da go iskaka cvekloto takvo neznamdali e vored taka

8. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Sekako deka e vo red, i maliot moj isto. Blitva, spanakj koga jade pak e zeleno. Tikva, portokalovo itn. Normalno e, bez grizi.

Последна измена од модератор: 30 ноември 2017
  9. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    2.410
    Majki staviv da se gotvi rucece na malava vo koe ima kompir.Vo meguvreme mi zaspika.E sega dali e vo red koga stane da I go dadam da jade bidejki e gotovo sega ili da go frlam.

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.622
    можеш да го дадеш само не го подгревај компирот

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.115
    Мајки ќе ве прашам тука прашање од поинаков калибар да кажам :)
    Не сум активна во мајчински муабети, можеби најдобро би било таму да си прашам ама ај и тука има сигурно некој што ќе ми даде добар совет :)
    Од како се роди малиот јас и мм се преселивме кај моите. Малиот од прв ден е со мајка ми и сестра ми,а плус воопшто не е некој плачко,а кој ме читал или запамтил од старт е на ад. Околу грижата за него потребно е само да му се запази редот.
    Е сега околу празнициве сакаме со мм сами да одиме на 2 дена АМА јас ептен сум неодлучна како да го оставам сам и дали воопшто да го оставам, мислам не сам мајка ми сто пати потенцира дека е у сигурни раце, мислам знам али ете мајчинскиот инстинкт. Инаку синко тогаш ќе има 8.5 мес.
    Поискусните мами да ме просветлат дали се смета за "грев" ова, и како е најпаметно да постапам?:wasntme:
    Нормално дека шетањето не ми е пред синот.

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    фрлај паричка. за кое ќе се молиш да се падне-тоа направи го. не знам друг совет. :)
    јас не можам да го оставам мојот ни ден, а еве сестра ми и сестрата на мм ги оставаат од мали. се е до човекот.

На pepapa, Mari-Ja и Lady*Bug им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Да одиш. Што се два дена. Не те прави помалку мајка ако го оставиш детето и одите на викенд со мт. Ти треба и тебе малку одмор ;) и време само за вас двајца. Но само да знаеш, ќе ти недостига ептен и ќе го мислиш, за тоа нема лек :D штом седи со мајка ти, сестра ти ќе биде тука, сигурно е детето.

На Lolipop23, Mari-Ja, НаталиЛили и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.115
    Мм ми вика ако сакаш нон стоп ќе го гледаме на скајп, хаха важи си викам ме утеши.
    Го имам оетавано на еден ден за свадба и не да ми фалел, само мобилниот го гледам :D
    Ок фала ти за мислењето, денес е денот да одлучам пред/за време на празници се е букирано однапред.
    :*

Знам дека е се до човекот. Јас не сум тип што може така да го остави ептен ми мати вода тоа што на мајак ми не можам да и најдам замерка околу грижата понекогаш дури повеќе и од мене ја покажува.
    Друго ќе почнам со работа а мм работи у странска фирма кај што нема мк празници и тешко да се издоговориме (facepalm)

Последна измена од модератор: 5 декември 2017
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    а не постои некаква опција да го земеш со вас или сакате кафански да славите па затоа да остане дома?
    прашувам зашто еве ние договоривме да славиме во викендичка со друштво и со бебе и со кучиња. бебе ќе си спие ние ќе си славиме.

16. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.115
    Сакаме за Софија или Солун да идеме и тоа преку airbnb. Не е до тоа проблемот ќе може и таму да го однесеме, работат е што 8.5 месечно бебе повеќе ќе се измалтретира а и ние со него, а плус и се ќе се сведе на храна, млеко и пблекување/пресоблекување околу него. И два дена додека трепнеш ништо не си видел. Плус у задње време ни у ресторан не е баш мирен а си викам камоли до Софија/Солун.
    Стварно не знам :)

17. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Ако си седи со мајка ти и сестра ти, можеш слободно да одиш. И ти заслужуваш малку одмор :) Два дена не се ништо, брзо ќе поминат. Е сега ќе ти фали нормално ако не си го оставала.

На Lady*Bug и LiliBoz им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Драга ти најубаво си го знаеш детето. Мојов ужива во патување. Јаде, веќе е голем , 14 месеци, не мора да му се блендира и затоа не ми е проблем. Јас мислам дека чим имаш желба треба да одиш. 8.5 месеци го немаш оставено, па сега за 2 дена. Ќе го мислиш нормално, ама и 30 кога ќе има пак ќе го мислиш. Оди..

На Lady*Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.115
    Го имам оставено на еден ден за свадба.

Хахах точно е тоа последното, најточно (y)
    Ајде ќе одлучам вечер :whew:

Последна измена од модератор: 5 декември 2017
    На LiliBoz и iloveyou29 им се допаѓа ова.
  20. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Ако се било во ред тој ден кога си го оставила, ако не плачело сигурно и овој пат ќе поминат добро. Значи веќе го чувале, навикнати се. А ако толку неможеш без него, можеш и со вас да си го земеш, ама повеќе ќе се измалтретира детето. Јас знам по мојата иако сега е веќе поголемка, кога ја носам некаде посебно на цел ден шетање, се и се поремети и јадење и спиење и се измалтретира бидејќи се мали. Дајте си шанса со мт, одморете еден викенд ;)

На Lady*Bug и LiliBoz им се допаѓа ова.