Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Мајки, бебето ми има малку спуштено на гради. Пие зинап и инхслации правиме. Е сега ми повраќа многу од шлајмовите и млекото што го пие го повраќа зашто се случува кога ќе го испие да се закашла и да поврати. На ад сме само. И каша и давам и се случува да поврати. Ме загрижува. Што да правам да не дехидрира и да не ослабе?Инаку пие чајче бекутан, ама пак ми е страв да не ослабе.

2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

битно е да не дехидрира за слабеење ќе надокнади за два дена. Добро е што ги исфрла шлајмовите.

Black girl and gjoker4e like this.
  3. Black girl

Black girl Форумски идол

Мајки, за колку време се лечи бронхитис? Мојата има акутен и левата страна има уште шлајм. Пиеме зинат и инхалации со вентолин од неделата. Ми се смачи веќе. Повраќа кога ќе се закашла, а таман сум и дала млеко. Сирупот и е грозен и ноќеска одвај ја будам и се мршти, па се закашлува и ми е страв да не го поврати. Исцрпена сум и јас веќе. Се ми е хаос дома. Не можам искрено. Дури и му подвикнувам, а тоа сирото не е криво за ништо, си има мака, а јас сум со краток фитиљ и ми доаѓа така. :(

4. Figit

Figit Истакнат член

а како му давате шурупче? моето ич го неќи првиот ден одвај го испи вториот ден пробав со шприц пола го плукна и полата шо го голтна одма го поврати и сега сме само на инхалација ама слабо некако многу бавно подобрување не запримерувам утре веќе пет дена откако се инхалираме. шлајмчњто шо го има неможи да го искашла ќе мора шурупче изгледа да пија.

5. Black girl

Black girl Форумски идол

Мојата на почетокот со шприц пиеше други сирупи, ама сега што го пие зинатот бидејќи е многу грозен не сака уста да отвори кога ќе го приближам шприцот. Сега мерам 3 мл со шприц и капнувам на лажичка малку по малку и и давам со тешки маки. Твоето има на гради спуштено?

6. Figit

Figit Истакнат член

понеделникот кога бевме на преглед докторката ми вика нема ништо на гради, а кога отидов средата кај доктор ми вика свири малку на плуќа. сега ќе одам пак понеделник ќе видам шо ќе ми кажат. ќе мора шурупче друго или па ќе се мачиме и ние некако со по малку да му се дава а неможи на пример во храна нешто да се меша за да не го сети вкусот? ќе прашам понеделник

7. Black girl

Black girl Форумски идол

Зависи каков е сирупот, дали е грозен? Зинатот што го давам јас е грд и не би му ставала во храна или млеко зашто може да се згрози од млекото.

8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Pretpostavuvam ste pocnale so antibiotska terapija, ako da, treba da ja terate do kraj i redovno. Na sila ke mu go dades ako treba, ke mu ja stisnes ustata i so spric na 3-4 pati, na sekoe istisnuvanje go vadis spricot i mu ja potkrevas bradata da go goltne. Mora da pie terapija.
    Ako se raboti za antipiretik togas imas cepcinja kako opcija.

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Офф, Лолипоп, а што ако повраќа така? Јас на мојата да и дадам така на сила, готово мислам, ќе се засркне и ќе поврати. Еднаш тоа ми се случи и се испаничив. Еве зинат и давам на ќерка ми, многу е грозен, па така да и дадам ко што велиш ти, аууу, не ми се помислува едноставно :( Затоа со лажичка јас малку по малку со пеење и тоа.

10. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Moze i taka ako go pie, bitno e da ja primi dozata. Kaj nas samo taka uspevase. Sekoj treba da najde nacin. Majkata ja razbrav deka prviot i vtoriot den probala i deka prekinala da dava. Obicno na pocetok se bunat posle se naviknuvaat.
    Zinatot ne znam kakov e, daj Boze i nikogas da ne ni treba, veruvam deka e grozen. :puke:
    Ajde samo so pomin neka e!

11. Figit

Figit Истакнат член

Јас и го дадов шурупчето со сила ама пола го плукна и полата што го голтна го поврати. и јас не и ја прекинав дозата докторот ми рече да пробам само со инхалаторов.

12. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Majki dali navecer e vo red da vi spijat malite bez pokrivka mojava spie mirno samo ako nema kebe vrz nea nesaka ni vo vrekicka ni nisto inaku po cel nok se prevrtuva.Dali ima nekoj slicen problem

13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Јас и ти секогаш исти проблем имаме. Еве веќе две ноќи кај нас. Чекам да заспие поцврсто го покривам и се буди. Еден саат отскриено спиело сум заспала.
    Како и да е треба прекривка се лади телото кога спиеме.

LanaDelR likes this.
  14. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Znaci navistina skroz isto.Eve I jas taka cekam vikam nema da oseti poleka ja pokrijam ama odma se budi I sega gledam da e toplo preku nok ogan cel vecer odrzuvam zosto znam ke se otkrie neznam sto da I pravam iskreno.

15. sofi2107

sofi2107 Популарен член

А да пробаш да и облечеш хулахопки и боди на долги под пижамите.
    Мојов спие само со пелена, тенки чорапи и тенки пижами. Се откриваше и му ставив подебел јорган кој потешко може да го бутка со нозете и немам мака. Мада сам спие додека не си легнам јас па после го зимам со мене на спална. Посигурно ми е да не се открива и помирно ми спие така.
    Зашто и премногу затоплена просторија кај што се спие не е убаво. Се суши воздухот. Мада и поубаво се спие кога не е топло, но не и да е ладно нормално.

LanaDelR likes this.
  16. Klarisaa

Klarisaa Истакнат член

И моето се открива цело време,не сум пробала вреќиче ама мислам дека нема да го сака,а ќебето го бутка :|

LanaDelR likes this.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

1. Навечер пред заспивање лежи и ја тресе главата лево десно. Секоја вечер се случува ова. Загрижувачки е. Дали е нормално и зошто така? Брзо лево десно ја тресе.
    2. На дундето е црвенко, има бело и чуден мирис. Дали може да има габична инфекција и како се третира?
    3. Вечерва имаше грчеви. Не проба ништо ново а ни јас. Од што би можело да се појават. 9+ сме прдеше и ги виткаше ноџињата
    4. Дали е нормално да го презаспивам по два три пати на денско спиење и многупати на ноќно спиење?
    5. Прдешот и каката мирисаат лошо веќе некое вреже како на расипано млено. Дажи е нормално?

Морав да шрашаж тука за совети и иснуства пред да закажам приватен преглед кај друг педкбатар.

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се уште немам одговор на прашањето па да прашам одделно бидејќи ова ми е најбитно.
    Вечерва пак исто. Плаче и будно и во сон и прди и има мирис на расипано млеко. Веќе некое време се случува ова. Нема пробано нов вкус а јас немам променето исхрана. Што може да е? Еве 4 часа веќе прди и плаче во сон. 9+ сме

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

@gjoker4e со главата и моето вртеше лево десно еден период, немаше коса назад од триењето, само не се сеќавам колку месеци беше.
    Можно е да има кандида штом има бело и мириса, да не има пиено антибиотик пред извесно време?
    За мешето да не му смета нешто од исхраната? Какво млеко пие?

20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

На доење сме нема пиемп ант јбуотил