Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.590
    Допаѓања:
    152.151
    женски како воведовте белка и од кога?
    знам дека треба околу годината да проба ама како се воведуваше? :?:

2. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.156
    koga vovedovte domatce?vo tabelive skoro segde stoi od 9.
    nie za nekoj den polnime 9,a si veam dodeka ima ubavi domasni selski domatcinja da probame.

prethodno prasav za koj jogurt da go pieme.malku citav,malku probav :) i kako najbliskudo domashen mi bese od z'bregov. si rucka ubavo

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Денес бевме на контрола,малата е многу добра напредува супер.
    Прашав за дишењето оти некогаш диши тешко како затната да е и ми рече дека оти мало е носето и дека е нормално(ова ми ги имат три педијатри кажано)
    Во врска со килажата нормално е да некогаш стават повеке некогаш помалце грама.
    Малата со растење е со своите месеци 7/8 а додека во некои мали развивања е со своите месеци што требаше да се роди6,се на се не е некоја разлика или нешто загрижувачко,крај на неделава патуваме за мак па малата ке подети малце од каде потекнува мама :)

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    I nie se vrativme od kontrola, super napreduvame, se e petka :clap: i situacijata so slajm i kaslica e podobra pa uste denes kapkicki.
    - ovoj kinderkeks i go davam na HIPP, so vdicka se zaprava, na pocetokot se mrstese, a sega go prifati vkusot. Ima vkus kako griz.
    - denes gi zedov ovie keksi na Bebevita, ke i gi topam vo mlekce ili cajce, i so ovosnite kasi ke i gi davam.

Прикачени фајлови:

5. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.134
    ^Кексот на бејбивита е над 8 месеци.

Мене ме интересира колку ви биле или колку ви се високи бебињата на 9 месеци?

6. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Pozadi na kutijata pisuva deka se dava i nad 6 meseci. :)

7. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    784
    Денес бевме на вакцина инаку имаме 8 месеци и една недела,докторката рече ај да не ве малтретирам да идите пак за еден месец бидејки на 9 треба да се изврши систематцки ајде денес да го направиме ама синко беше толку вознемирен што не успеавме.Прашањето ми е од когапочнаа вашите бебушки да прават здраво да знаат да направат чао бидејки тоа ме праша докторката дали знае ама тој тие работи уште не ги прави и ме загрижи.Сега здравје боже на 9 месеци за еден месец треба да отидеме.Успеја само да му ставе пелена на глава дали ке си ја тргне самиот а тоа го направи веднаш.
    Ве молам да ми пише некоја мамичка дали е загрижувачко тоа што уште незнае да прави здраво и чао друго незнам што ке го проверваше,јас знам дека секое дете е приказна за себе и не се развиваат сите исто ама ете пуста мајка за све се грижи.

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549

9. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    E nemozam da sfatam kakvi lekari ima;> boze mili,bebe na 8 meseci da kazuva cao,zdravo itn. Kerka mi ima 17 meseci pa od skoro pocna da kazuva pa pa.UBAVCE ic da ne se sekiras,ocigledno deka taa doktorka se ima malce zbrkano%)

На marchi-cool, ubavka1 и leona83 им се допаѓа ова.
  10. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    784
    незнам во која смисла мислеше дали да кажува здраво, или да прај здраво кога ке му речеш здраво со рачето да го пушти и тоа, и кога ке му речеш чао да мафни и тоа со рачето.
    Стварно се збунив и јас си викам мало е за тие работи ама од кај да знам прво ми е и сум без искуство си викам да не назадува нешто со развој

11. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    tuka edinstveno e nazadena taa lekarka,i toa so svojata 'strucnost'. Kako i da mislela,motorickiot razvoj na edno 8mesecno bebence,se znae koj e.Taa da ne ocekuva slucajno i stihotvorbi da recitira?!

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Mi snema net i ne se pratil postot, odnovo ke pisam.
    Poglupa rabota nemam slusnato. Ke go ucis li sega bebus da prava zdravo i cao _???? Deteto ti raste zdravo i pravo i koga ke mu dojde vreme ke si kazuva i zdravo i cao. Ne se grizi vooopsto za toa.

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Денеска правиме 6 месеци! :party:
    Еве не и нас во темава! :)

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Majki se vrtat li vasite bebcinja koga spijat na stomace i gi ostavate li taka da spijat ??? Kerka mi mnogu cesto se vrti i saka da spie na stomace ama mene mi e strav da ja ostavam da spie na stomace pa ja vrtam ili na strana ili na grbce.

15. marija27

marija27 Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1
    како ја симнувате температурата на вашите бебушки?

16. merida

merida Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    263
    Zosto straf? Kerka mi spie so suratot v pernica :lol: pa nema gajle. Ostavi go bebusot neka spie kako mu e ubavo :)

17. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.289
    Може ќе ви изгледа многу чудно но мојата уште од три недели спие на стомаче зошто така полесно ги поминавме грчевите и така си и остана да спие на стомаче и сите ни се чудат. Слободно оставаа и не се плаши ;)

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.071
    Допаѓања:
    328.529
    И мојава спие често на стомак и рачињата сама си ги мести под лиценцето :inlove:

19. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Со ефералган, ама мора на лекар ако не сте биле. До 6 месеци ако се јави Т одма на лекар ( освен при вакцина). Природните начини за симнување Т се користат после 6 месеци.

20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ubavo si se mesti i taa i se gleda deka taka i e dobro ama strav mi e. Ako ja ostavam da spie na stomace treba cela vecer da dezuram. Nekogas i so cuclata e vo usta i e zabodena so lice vo pernica.