Јас не дозволувам. Неколку пати му има влезено и од памет се извадив па и уво проверивме на лекар. Ама ова дека така си мислев дека е опасно ама не сум сигурна 100% баш ќе прашам педијатар. Ако нема врска џабе паника сум кревала.
Бебиња новороденчиња ги ставаат во вода и бањаат, па и поголеми бебиња. Таман работа да туку така навлага водата. Отворете јутуб има стотици видеа како бањаат бебиња стручни лица и по болници. Еве го скоро 11мес и буквални сега и гњури со глава во када . Од кога дојдовме дома го бањам најнормално , па и сум го оставала да лежи во полна кадичка само со лицето над водата. Никогаш никаков проблем немал. Нормално не го вртам на страна па да му пуштам туш во уво, но најнормално го бањам и тушорам како и јас што се бањам и туширам. И нормално после секое бањање му чистам ушиња.
Nikogas ne sum pazela, taman rabota od voda da se dobiva vospalenie. Pa 9 meseci vo voda se razviva plodot.
Мајки синко е 8+, еве веќе два дена е со тт. Преку ден нема многу до 37.5, навечер крева 38, 38.5. Матичната ми рече само чепче да ставам, од тоа му се намалува нелку часа и пак исто. Што мислите од што може да му се крева? Ќе видам денеска како ќр биде, ако има пак ќе го однесам на второ мислење. Многу ми е страв од температра
Запчиња да не се? Во врска со ушите, на мојата постојано и се во вода кога ја бањам и никогаш не сум пазела. После бањање ги исчистам со чепкалка. Користам од тие бебешките чепкалки ама не можам убаво да и ги исчистам ушите.
Воспаление на уши се добива од затнат нос, или од проблеми со грло, се пренесува од едно на друго, а не од вода во уши. Ако детето е склоно на воспаление, ќе му се јавува, без разлика дали му влегува вода во ушите при бањање или не.
I mojata princeza taka krevase tt dva dena so 38.6 ama poveke ne krena pa napravivme krvna slika i pedijatarot vide deka se raboti za viroza ( virus nagrebala) nema care samo sirupce Daleron i trpenie, mlaka voda i pratenje celo vreme, a posle toa se pojavi osip na kozata kaj gradite kako rezultat na visokata tt Inaku zapce ako e ke krene do 38, a ako e nad 38 togas e neso drugo. Bebus 8m
Ne si stopirala razvoj period e toa, mojata namesto da lazi nanapred taa se vraka nanazad haha 7+ a razvoj ke preskoknis dokolku od legnata pozicija da go stavis na noze a toa go pravat stavajki gi vo dubak, treba prvo da pocne da sedi samostojno, da si polzi, pa na kraj da se ispravi.. ne se sekiraj P.s. moj sovet ti e dzamperot trgnigo, kupisi podlogi za sedenje posebno onie so muzika i pustisi go bebusot da si se prevrtuva i sam da si se nauci...
Фала ти. Многу малку време поминува во џампер. Вкупно пола час дневно најмногу. Најчесто е седнат на под и опкружен со играчки и така се занимава
И не треба да и се, пошто со стапче повеќе се бутка внатре жолткото отколку што можеш да исчистиш. А тоа жолткото ги штити увцињата од настинка, па така овде препорачуваат чистењето на увцињата да биде со крпче на прст. Со прстот колку можеш да фатиш толку, друго не се чепка. Стапчиња никако. Конкретно малиот мој обожава за увце кога го чепкам и е многу мирен, со тетра пелена му ги поминувам после бањање и тоа е се. Ќе прашам кога почнаа бебушките ваши да плоскаат со рачињата? Браво, ташин танана, ништо од тоа не знае мали. А коцки една со друга ги удира.
Секако со чепкалки не чепкам. И тука таков совет даваат. Ама школката се некако маана и наоѓам како е исчистена
Мајки На бебка јазичето и е бело од млекото па сакам да земам со нешто да и го чистам па ако може мислење
Мислам дека нема потреба. Освен ако нема бело како сирење па да станува звор за соор габична инфекција?
Ако е како сирење габична е. Но прво педијатар да го види. На своја рака буквално ништо. Ако е само така бело од млекото е.