Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Мојата откако е родена спие строго на левата страна, ретко на грб спие. Ми е страв да не и се сплеска главата на таа страна. Значи само во тоа е на мене- спиење на страна. Ја проверувам почесто ми е страв да не се поклопи. И тоа се има случено ама сама одма се буди. Искрено скроз на стомак би ми било страв.

2. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Koga ke ja zaspijam i ja stavam vkrevetce ja stavam na grb i taa odma se vrti na leva strana, sekogas na leva strana. Potoa vo son sama se obraka na grbce pa na desno i se polupuva na stomace ama ne ja ostavam taka, ja vrtam.

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    Воведовме риба, одлично помина :) :) :)

4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Kakva riba vovedovte snow??

5. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    290
    Од пред една недела ни е потпарено газето .Тогаш од аптека ми дадоа крем на фитофарм и го мачкав неколку дена и се беше ок.Другиот ден пак сето црвенило се врати на газето и еве сега пак сме со кремчето нема ништо ама знам дека штом престанам пак ќе биде црвено газето.Ве молам дали некоја мама имала вакво искуство да ми даде совет што да превземам.Благодарам однапред.

6. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    mila,ne znam koja krema ja koristis,ama ocigledno ne mu odgovara na kozickata.Ve pravi zavisni od nea,od nekoja nejzina sostojka.Probaj so nekoja druga, vitaminskata so peru balsam e mnogu dobra za crvenilo i iritacija na kozata.Mozete namesto vlazni,da go odmivate gazeto so caj od kamilica,potoa da se prosusi ubavo,da disi kozata nekolku min.pa potoa krem.

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.074
    Допаѓања:
    328.543
    Пробај со крема од невен од дм.Мелкенкрафт-така нешто и беше името.Во бела кофичка е големо пакување.Ке ти трае долго бидејки е мрсна.Нас тоа не спаси :)

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ne koristi vlazni maramici i podmivaj go gazeto pocesto so kamilica i neka se isusi malku samoto pa nanesi od kremata uste denes da nema pak crvenilo i iritacija. Od utre veke smenija ja kremata taa sto ja koristis i izbegnuvaj vlazni maramici, brisi so vodicka i pamukce.

9. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    Odamna se misalm da go postavam prasanjeto i se zaboravam, znaci pred dva meseci go nosev maliot na ortoped i toa kaj dvajca za da cujam razlicni mislenja, odgovorot bese kolkovite se ok, no jadrata nerazvieni, kaj ednoto imase pocetok na razvoj, sega ne znam levo li desno li bese, ke moze li da mi kaze nekoj od vas nesto poveke okolu taa tema, maliot veke mesec dena go stavam vo dubace , no me maci mislata stoako ne daj boze nesto mu nastetam a prilicno e dosta podvizen so dubaceto, leta... pls za sovet i mislenje

10. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    1.134
    Emilija, ако е вистинска дијагнозата дека јадрата не му се развиени навистина како мајка те советувам да го баталиш дубакот, не е воопшто паметна идеја. А ако не си сигурна во дијагнозата, отиди и на трето мислење.

11. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    jas bi te posovetuvala da go odneses kaj tret ortoped,da cues uste edno mislenje.Vo meguvreme ogranici go vremeto vo dubak na 5-10min. Dnevno,dodeka da go odneses na ortoped i da se osiguras deka e ok da go stavas.PODOBRO SPRECITI,NEGO LECITI! Pozdrav!

12. emilijamak

emilijamak Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    207
    se ubavo no ne mi objasnivte kakvi se tie jadra????

13. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Дел од колкот, не знам како да ти објасниме, отвори на нет и прочитај. И ДУБАК никако со неразвиени јадра.

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Мила јас и ти имаме предвреме родени деца,тие се развиват покасно и треба повеке внимание и трпение,не брзај со дубак и јас не ја ставам малата во дубак бидејки сеуште не е подготвена,како ке ти кажат така прави да не биде лошо.
    Јас лично си слушам педијатра ги имам две,ја гледам малата како е подготвена и така одам според тоа...

15. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Мајки, дајте ми некаков совет што правевте со нервозата кај бебињата кога вадат запчиња? Помага ли мачкање на непцата со некаков препарат и кој?
    Ние имаме скоро 4 месеца, но веќе неколку дена е кенкава и плачлива, претпоставувам дека нема друга причина и плус ни ги фаќа прстите и ни ги цица, што не се случувало порано.
    Незнам што да правам, цел ден ми е во раце

16. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Normalen period kaj site deca, kaj nekogo poizrazen, a kaj nekogo pomalku. Probaj so nekakov gel za ladenje na nepcata ili gumi izladeni vo frizider. Parce Izladeno ovosje primer krusa ili jabolka vo mrezicka. Trpenie i niskanje, ke izlezat zapcinjata.

Eve nesto interesno
    http://www.sezadeca.com/index.php/sovet ... va-vo-usta

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  17. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    period e duso,mora da se Prebrodi,mora da se izdrzi.E sega,kaj nekoj polesno izleguvaat,kaj nekoj potesko,so site simptomi.Ima eden gel, Gel za desni se vika,jas nego go Koristev na pocetokot,ama malata go jadese,taka da nemase koj Znae Kakov efekt.Podobro probaj so nekoja glodalka ili cista krpa da ja gloda.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Ајде споделете малце,од како првото запче излезе а бре малава е многу нервозна.
    Де нервоза де плаче де не јаде,па проливче па температура и треска ја фајча на некое време..
    Дали е од запчето или нешто др незнам..

Кај вас првото запче и потоа имаше нешто вака или што да е???...
    Срејка ја гледам и се тоа за да не иде полошо ама си викам од запчето е ли или?? Колку време трае?до наредното запче или нема врска тоа?..

19. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980

Кога вадат заби имунитетот им е намален па лесно закачуваат вируси (значи од тоа е температурата, проливот) меѓутоа посетете педијадар, многу често сите мислам од забите е, а бебето се мачи со друго.

20. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Се надевам нема да биде на лошо,утре се врајкам за ита па ако биде добро ке ја носам кај нејзината педијатра во ита,се надевам дека нема да биде полош.
    Ама да намали со храна,па има мала тепература па треска и плач зголемен :( се молан се да е во ред ама се загрижувам.
    Утре ако е пак исто ке одам на контрола тука па да бидеме мирни по пат а сигурно кога ке стигнам во ита веднаш ке ја носам на контрола.