@Poppins не паничи ако не јаде. Не и треба тоа, само течности. Бистра пилешка супа, како електролит доаѓа, ќе ја тера да пие. Или електролити давај, иако се повеќе за пролив и повраќање. Организмот се бори, а тт до 38 не е страшна. Според ова што пиша од кс, мене повеќе на вирус ми личи, оти црп до 50 најчесто е резултат на вироза. Не давај Далерон често, пробај да симнеш со туширање, со разреден оцет на чорапчиња, со сода и лимон измешани мачкај на пулсни точки. Ќе биде добро.
Ушињата и ги видоа? Обично и од нив може да е црп покачено, кај синчето еднаш 90 беше од воспаление на ушиња.. Стисни малку позади ушињата доле (позади мекиот долен дел на увото), види дали ке се пожали..
Фала ти , одма праќам да ми земат некое од овие , се надевам на што побрзо , да не се мачи и таа ,а и јас на праг на лудило сум , па и сама ќе се мрднам што неможам да и помогнам ... Одма супа ќе и направам , имам таква , се надевам нешто ќе касне ставам цело време облози од оцет , пред ручек и дадовме далерон само .. Мака ми е што минимално пие течност .. Ќе пробам се што треба .. Фала ви
Lineks e slab probiotik Waya lgg se vo vid na kapki, biogaia isto Darmflora e prasok Ovie 3 se super. Davaj dva pati na den so antibiotikot
Не и ги провери смотана докторка а на благи настинки а гњавела и проверувала зимото имаше воспалено и од него и темп .. Баш ќе а чепнам .. се закашлува во сонче сиг а дразне грлцето
@Poppins majka nemoj da panicite, nisto strasno ne e, 38 i ne e nekoja temperatura, moze i zapce nekoe i izleguva. Plus nikakov drug simptom nemate, ne trebalo tolku so antibiotik da se brza, mozelo prvo da se ispita urina i brisevi. Mora da se otkrie pricinata za povisena temperatura pred da se dade terapija, vaka go lekuva doktorkata a ne znae od sto. Ako ste nemale prethodno problemi so visoka temperatura togas pod 38.5 ne simnuvajte so antipiretik, zasto za da se izbori organizmot so infekcijata mu e potrebna povisena temperatura. Ako kaci nad toa najlesno e so cepce, a i pobrzo deluva. Imaj si za nokta bilo sirup ili cepce i od paracetamol i od ibuprofen. Tecnosti mora da pie, malku po malku, ako nejke sise ili lazicka, davaj so spric. Zemi si ORS na Hipp od apteka i od nego davaj i. Plus voda, sokcinja, supa, bilo sto. Koga e malaksana nudi ama ne forsiraj, otkako malku ke se osvezi togas daj, mnogu poverojatno e deka togas ke go ispie. Za urina kakov upat vi dadoa, vo obicna laboratorija ili na mikro?
maticnava e tusni me da kinisam nisto utre ke proverime yrina eve ova treba da se proveri u lab. vtor pat mi kreva temp ednas na 6m pak vaka slicno imase vospaleno uvce .. aa tragedicno e utroto koa otidome onaka viroza e ke mine posle so rez posle pola den ajde sirup nisto drugo so nego i utre urina proverite .. ke proveruvame nie nesto sekoa den ,a deteto ke se maci i pie antibiotici onaka radi viroza .. sok piese sega dobra e , go zemame toa na hipp uste vcera , ama mn malce ispi i se gade od nego , nz so i e a go imase pieno togas .. sega kaci 38.5 samo so izmeriv ke ja sledam pola sat max i stavam cepce , dosta e promenliva , de si igra , de kenkava e ..
Navecer poveke kacuvaat, da si ocekuvas, teloto e olabaveno i neaktivno i zatoa. Obleci ja lesno i ne ja pokrivaj mnogu, se nadevam do sabajle ke e podobro.
Ние сме 11+м. На 5 месеци даде реакција, не сме сигурни дали на hipp житарки од ориз мислам беше ( со ад млеко што имаат внатре ) или од тоа што допре торта премачкана со белка.(во ист ден се случи,во период од 15 мин разлика) Од тогаш се со страв и давам и по препорака од др. Јајце и сите производи што содржат млеко не и ги имам дадено-после година совет беше. Сакав да ве прашам дали да почнам со јајце да давам? , дека нели после година не можам се наеднаш да воведам. Инаку сите останати кашички без млеко си ги јаде плус сеуште ја дојам. Морав негде да прашам се надевам не ја утнав темата.
Намачкај белка на рачето на подлактицата, или на обравчето, па следи дали ќе даде реакција. Според тоа ќе видиш дали има реакција на белката. А жолчка јаде?
Зошто не жолчка? Белката е таа што прави проблем. Пробај вака и со жолчка, намачкај и види дали ќе има реакција (нема да има, ама сепак). После дај тврдо варена, осминка, колку да видиш дали ќе ја прифати, па ќе наголемуваш со дозата. Имаш цела тема за воведување на јајце, читни како се внесува постепено.
Mnogu e poverojatno alergijata da e na kasata od Hipp, se ima kaj mnogu deca pojaveno alergija na taa kasa. Kako se manifestirase reakcijata po celo telo ili samo na raceto kade sto ja doprel tortata? Vo bliska familija dali imate alergii na ovie proizvodi? Jas smetam deka so jajce mozes da pocnes, prvo zolcka, pa belka, mozes i ko sto ti kaza Annath prvo nadvoresno da namackas pa ako nema nisto naredniot den da i dades 1 troska da proba.
Немам внесено дека др ми кажа да почекаме. Но сепак кога тогаш треба да се внеси. Фала на совет Потече кај устата и поцрвене. На телото ништо немаше. И јас мислам дека е од Hipp, но што знам.. Ќе пробам со жолчка овој викенд како што дадовте совет па ќе пишам што бидна. Во фамилијата немаме некој што е алергичен на овие производи. Фала на советите
Како го надминавте стравот од спиење на стомак на вашите бебиња. Две вечери со ред спијам на штрек се будам на секој 15-20 мин ја проверувам. Знам дека е нормално, бебето си се мести како што и е згодно ама ме нападнаа некој чудни мисли
Golema e tvojata moma, nema sto da se plasis i da ja proveruvas, neka si spie kako i e udobno. Malku e kriticno vo periodot koga pocnuvaat da se vrtat od grb na mese, a ne znaat nazad, ama koga veke im e usovrseno vrtenjeto togas nema nikakvo mesto za griza.
Како успевате да им смените пелена на бебиња 8+ ??? Преподвижен е, не застанува, не го интересира играчка ниту нешто што е вообичаено забрането (телефон, далинско) :/ едноставно плаче, се врти, бега, се витка...никако не успевам да му ставам убаво пелена... :/ А и облекувањето е со плачки ама тоа и во стоење го правам :/