Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Мојата од пред 2 недели се исправа на се можно. Денес прави 10. На мене се фаќа, на масичка на комода. На се што ќе најди се исправа сама и после си седнува затоа што нема сила да стој. И така по цел ден истото само да се исправа сака. Сите деца различно. Пр. Мојата лази, вози дубак, се исправа ама нејки да патка. Седи испраена ама се плаши да пушти чекор.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    И моето не се исправа ,мислам дека нашите беа ден два разлика ако не се лажам .Моево си седи убаво цврсто ,на земја не лази туку се влече назачки па се смееме со маж ми дека нов џогер по дома имаме ,и од скоро време во дубак почна да оди ,ама интерес за исправање сега за сега не покажува .

3. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    @Luna91 моето од 8 месеци лази и се испрва на се што најде, ама индивидуално е. Може ќе прооди на 18 месеци иако толку рано го прави ова, а твојата набрзина ќе почне да се исправа и да оди во рок од две недели. Секое дете различно, не форсирај ништо, само ќе покаже што сака и може : )

4. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.384
    Допаѓања:
    37.530
    @Luna91 Моето почна да се исправа кога наполни годинка. До тогаш не сметав дека веќе треба туку чекав едноставно го следев. На 5+ се сврте на меше. На 7+ почна само да седнува. Уште не лази. А за проодување паника ќе ме фати после 18-19 месеци.

5. magichips

magichips Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    397
    Немај гајле уживај ,мојата на 11м почна да лази и ме фати паника за рок од 2 недели се исправи и почна да се пушта да оди а на 13м прооде

На Luna91 и Igle им се допаѓа ова.
  6. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Мајкички какви патичиња купивте први за проодување и кога?
    Ние лазиме и низ дома се држиме за мебел и одиме ,ама сака и надвор кога сме , па мм вика да земеме патичиња. Инаку 10+сме.

7. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Мајки има некоја од вас што детенцето покасно почнало да седи? Мојата е 7 месеци и уште не е стабилна сама да седи. Ортопед нешто ми кажуваше да не ја форсирам да не и се искривеле ребрата, па сега едната страна кај ребрата поиспакната ми делува. Не ја терам со сила ништо ама пак кога гледам други дечиња седат се секирам

8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Мајки што е подобро да дадам далерон или блок макс ги купив и двата сирупа ?

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.146
    Допаѓања:
    40.510
    Не се секирај. Синко е 8+ и пред една недела почна да се превртува од стомак на грб, а за седење сеуште не седи самостојно. Остави детето ќе си покаже кога е спремно. И јас се секирав за превртувањето, па ене сега неможеш ни минута да го задржиш на стомак. Одма се превртува. Уште не се крева сам во седечка (зборувам од целосно лежечка), ако е потпрен на мене или во количка да, ама сеуште не е стабилен. Секое дете е различно, а верувај многу брзо учат.

На stevemila, eli.karameli и Igle им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.926
    Допаѓања:
    203.182
    Daleron до 39, блокмакс над 39, ама внимателно, оти нагло спушта. За бебе чепчиња се најдобра опција.

На eli25, didisi, NarCis@ и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.479
    Допаѓања:
    22.813
    Нас далеронот не ни спушти тт. Блокмакс се сум пробала, зошто само еднаш имавме тт. Јас давам ефералган, за болки тој има многу помалку парацетамол од другиве и повеќе смирува.
    Него читам седење исправање...мојава седи сама од 5+ сега веќе и стабилно стои, ама паткање јок. Само го трти газот.

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.395
    Допаѓања:
    183.586
    Кажи ѝ на докторката да не се расфрла со такви термини пред да се информира за нив, особено што тоа не е нејзина специјалност. Нека си прегледува дете за тоа што учела. Што не ќе слушнам, хиперактивност кај 10 месечно бебе?! Инаку љубопитно дете е здраво дете, а таа што нема нерви и не може да му задржи внимание за да го прегледа, треба да си се замисли малку каде греши.

На emkaemka, kukla21, Lolipop23 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Elen4e_sonce

Elen4e_sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    630
    Моето бебе има 7 месеци. До пред еден месец беше само на доење, сега почнав да и воведувам дохрана (морков, тиквичка, итн.). Сакам да прашам за млеко. Од кога смеам да и давам Битолско со најмала масленост?

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Na deca se dava samo polnomasno.

На eli25, NarCis@ и fana им се допаѓа ова.
  15. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    На колку месеци малите ви скратија една дремка? Мојата има 3 по 30-45 минути. Последните дена со плачење ја успивам. Покажува знаци дека и се спие ама никако да заспие. По пола час се успиваме. Затоа помислив да не има нешто тоа врска или можеби е др проблем. Инаку е 10.

16. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Моево е 10 месеци спие преку ден само еднаш час и половина, два некогаш. Навечер воопшто не се буди.

На kiki_riki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elen4e_sonce

Elen4e_sonce Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    630
    Какво е тоа? Во што се разликува од зеленото Битолско?

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    3.2 maslenost

19. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.411
    Majki dali vie inate slicen problem.
    Mojata mala e 13 meseci na mene znaci samo na mene nisto ne mi dozvolyva ne mi dava da I smenam pelena, ne mi dava da ja preslecam, da I gi iscistam usite da I dadam nesto sto treba da ispie a na site drugi ni dozvoluva I nemat problem pri ova

20. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Бебе за некој ден ќе има полни 9 месеци, јас сеуште го бањам секој ден. Другите?
    Планирам така да продолжам, особено што доаѓа лето а и со лазењево прашина брише секаде:?::tmi:
    И од бебе го бањам со чико купка, се мислам да сменам со еуцерин..предлог?