Ние стигнамве се супер,освен уморноста од долгиот пат Малата по пат немаше проблеми освен нервоза од како излезе запчето, си закажавме кај педијатрата за понеделник па ке направиме контрола и ке збкрувам за ова од овие денови што е нервозна плаче и намале си храна. Се надевам не е нешто посериозно.
Majki, me interesira dali se prodava nekolku vrsti na zitarici ( mesani ) na hipp, nestle, milupa...???
Mami da prasam malovo denes mi se razbudi i ednoto oce mu e kako podzatvoreno.Dali e od prehlada mi potkasluva ama ona ednas vo denot do dva pati da go nosam denes na pedijatar ili da pocekam do utre da vidam kako ke mu bide???
Nema ni otok ni iscedok ni gurelki cisto mu e.Ke go nosam samo ke pocekam da stani i da cidam kako ke mu bide.
Има на хип со повејке житарици и слива,баш денес пак зедов таква синко највејке си ја сака таа од хип.
Mamicki na kerka mi ocinata I se crveni potocno kako so kreon pominati kaj dolnite trepcina se prasuvam dali I se od prehlada ili alergija? Imate li vie slicno iskustvo?
Можеш да си купиш посебно од цели зрна па да мешаш, ама и не мора да мешаш. На пр.киниа, амарант, просо, свари ги и избл.ги со овошје за појадок, Јас од др.недела планирам да почнам.
Kerka mi imala bebeski sipanici koi traele 3 dena + bronhit. Ni prepisaa pancef i strogo doma na 24 srepeni da bide dve nedeli. E sega ne znam dali da spie vo zatoplena prostorija ili kako i obicno. Pancefot mislam rece da go davam 7 dena. Raseana sum denes skroz. Nokeska ne spiese, placese, imase temperatura, kaslase...
Леле, искрено јас прв пат слушам за бебешки сипаници, од каде фатила, имаше ли брумчиња? Кашлаше ли па и бронхит? Побрзо да оздрави.
Bebeskite sipanici se kako crveni tocni niz celo telo, kako sitni bruncinja. E sega najverojatno se pojavile poradi oslaben imunitet no ne bilo nisto strasno toa. Bronhitot e toa sto me plasi inace sipanicite gi oznacuvaat kako trodnevna isipna treska.