Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. ***Lami***

***Lami*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    101
    Мами ние сме 6+ и малата веќе 3 дена ги чеша очињата и и се сцрвенуваат.Со што да ја мачкам ваше искуство?Можно ли е ова да е од храна?Дента воведов брокула.Позз 20180509_085312.jpg

2. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Да идете на педијатар кој ќе ја види и ќе ви каже соодветно мислење. Сепак се очиња и на своја рака неможеш ништо да мачкаш.
    Од храна неможе да е иритацијата на очи.
    Да и ги пребришуваш со чај од камилица на вата, но сепак најубаво педијатар ќе ви каже совет и мислење.

3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    На лекар.

4. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Zdravo majki bebevo ima 10 meseci pred 4 dena ja kladovne vakcinata za na 9 m malce potkasluvase go pregleda doktorkata rece nema nisto mozi od noseto cisti vo ...go cistam nema nisto ne izleguva ne e zatnato a pocna poveke da kasla sega suvo duri kako da se gadi vo odnesov na maticna veli nisto nema ...nz sto da pravam dali da davam nesto

5. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Ако вади заби да знаеш дека тогаш се излачува поголемо количество плунка и од тоа кашлаат. Честа појава е при вадење заби да кашлаат.
    Но, за мирна совест и да си раат направете крвна слика и црп. Така ќе знаете на што сте.
    Да даваш нешто неможеш и несмееш на своја рака. Верувам температура нема. Ако качи температура над 38.5 тогаш се дава нешто по препорака на педијатар.
    А, доколку нема ништо кога ставаш во носето солен раствор и влечеш...тогаш не влечи со пумпицата џабе за да не и ги разраниш ноздрите и да направиш полошо. Ако шмрка или и тече носе тогаш се влече со пумпица, во спротивно само ќе ја надразниш слузокожата.

6. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Fala majka nema temperatura krvta mu e 102 prima kapki za krvta ama virus nema nisto noseto ne mu tece pa najverojatno od plunkata e

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Немам одговор ама пишувам за да го види постот некој што би можел да помогне со совет :inlove:

8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.843
    личи на заби

9. Seduction

Seduction Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.066
    Допаѓања:
    10.055
    Ти благодарам мила :*
    Спиењето полека го управивме, но другото е речиси исто. Незнам што да мислам и јас, забче уште немаме... крајот на овој месец сме на педијатар па ќе видиме што ќе ни кажат здравје.

10. MarioliMia

MarioliMia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    249
    Majki dali vi se sluvilo deteto da povrakja samo vodicka? Nie sme na ad mleko i si pie mlekce ama posle samo voda povrakja i toa poveke vodicka...inaku onaka voda ne pieme ic ne ja saka.

11. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Ви се случило ли жирафката Софи да мириса чудно ? И дали може некако да го снема тој мирис?

12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Повраќа или бљуцка? Колку е количински тоа? Мојава знае да бљуцне водичка ама малку количински и мислам дека тоа е плуканка/ лиги оти цело време се лигави. Значи мала количина да не морам да ја пресоблекувам после ( ама објаснив :) ). Ако си пие и си е се во ред со детето не би требало да е проблем.

13. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Ако примила мирис јас не би ја давала повеќе. Не е обична гума и не може да се третира со хемикалии ниту да стои во вода.

На eli25 и emkaemka им се допаѓа ова.
  14. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    А како ја одржуваш? Ништо утре нова ќе купиме, омилена му е.

15. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Откако воведовте вкусови полнењето пелени со каки дали ви беше секој дневно или?
    Ние за прв пат толку дена да не е какан 4дена а си цицаме и давам вкусови но по 7-8лажички така педијатарот ми кажа.Плус 100мл.водичка и пак не кака а мочка.До колку дена е нормално?:sweat:

Последна измена од модератор: 13 мај 2018
  16. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Нормално е, и кај нас беше исто со тек на време додека навикне и ќе си се нормализира после не се секирај . Моето најмногу 5 дена не беше какано.

17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    На упатството пишува само со влажна крпа да се пребришува, ама искрено јас малку сјај на раце ја промивам набрзина и сушам убаво.

Даваш пробиотик? Јас до пред некој ден давав баш затоа што ова му беше ново па да му регулира колку толку. Инаку морков, ориз, круша, банана сите може да дадат запек иако ти уште даваш мали количини.

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Plunkata e toa. Pretpostavuvam ne e mlaz

На MarioliMia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Давам Ано секој ден и џабе:(
    Во овие 10дена пробавме морков,тиква,јаболко,слива денес втор ден слива белким ќе си се олесни:sweat:

20. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    17.974
    Мајки, малава почна да ми чкрипе со забите. Не постојано, ама претежно насабајле кога се буди. Гледам распукано и е 9то забче, може од што ја боли? Многу ме нервира, мислам ќе ги изрони од што ги чкрта силно :( 9+ сме.