Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Има ли некоја мајка искуство со ова?

Прикачени фајлови:

• g.jpg
      g.jpg
      Големина на фајлот:
      98,3 KB
      Прегледи:
      53
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Што е ова?

На duffi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.619
    веројатно кога паѓа да не ја удри главата :wasntme:

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А лево-десно?! Чело?!

5. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.619
    моја претпоставка е.Бебе најчесто паѓа на глава секогаш :) Можеби има сосем друга функција

6. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Да за таа намена е :) Случајно го видов на нет па да си прашам прво :) Реално, во пракса не сум сигурна колку бебињата би го трпеле ова на нив. На мојот одвај боди му облекувам.

На pile30, kukla21 и joy1 им се допаѓа ова.
  7. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Здраво мами. Малава тт 3 дена. Качи симни. Сируп никаков нејќеше па стававме чепчиња. На лекар лесна вироза рекоа според крвна слика. Леуковити мирни железо супер. Никаков знак за заби. Деновиве кај тт па и нервоза кај бебушкава моја. И се спие неможам да ја заспијам. Плаче се тегне. Душата ме боли. Од мирно бебенце се смени скроз. Плаче за заспивање страшно. Кашички несака. Само на палента и к. Млеко сме. Што се случи незнам. Зашо вака се смени? Скок во развој? Заби иако не се гледа ништо? :worried:;(

8. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Мајки едно прашање или совет, синко многу се поти додека цица пред спиење, поготово пред ноќното спиење бодито му станува жива вода, температурата во спална ми е 23-24 с облечен ми е по тенки пижами и боди на прерамки, многу ми е страв да не ми се разболува од премногу потење вака ноќно време.

9. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    Исто и мојов. Се поти и главата утоп му е на цицање за спиење. Дали дека се изигрува во крњветче пред да заспие или едноставно такво си е детето. Ама што да правам, кога дете расположено за игра пред спиење. Додека не изгаснам светло се превртува низ креветче. Планирам да почнам до кратки пижамчиња да го облакам.

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.724
    Допаѓања:
    40.109
    И мојава многу се поте и кога цица и кога спие. Преска утоп мокра и беше главата, косата жива вода. А не ја облекувам многу, преку ден боди на кратки и надоле тенки панталонки/тренерки, а ноќеска боди на долги нагоре и надоле тенки пижами покриена е со тенко чаршавче. Во главата и вратот најмногу се поте, надоле не. Ај облечи го твојот во боди на долги нагоре само, по можност тенко. И не го покривај многу.

11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.772
    И мојата исто. Спие по долни пижамчиња, а горе по боди кратко, покриена со тенко ќебенце. За разболување не верувам зашто сега и да се потат топло е секако, зимно време е пострашно ако се поти ако го пресече ладно.

12. Среќичка

Среќичка Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2017
    Пораки:
    1.470
    Допаѓања:
    3.555
    Моево на таа температура спие на боди со рамки и целосни пижамки со кратки и горе и доле, бос, покриен само со пеленка. Го проверувам во текот на ноќта таман му се рачињата и ноџињата и не ми се поти. Кога е повеќе облечен плаче и не спие убаво.

Последна измена од модератор: 31 мај 2018
  13. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.992
    Допаѓања:
    13.772
    Мајки, едно прашање. Кога и облекувам комплет на малата што да и облечам испод место боди за да и го држи памперсот? Зашто пробав еднаш боди и одозгора маичка и се потеше. Гаќички може? Ама да не не го држи убаво памперсот ми е.

14. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.710
    Допаѓања:
    5.676
    Јад гаќиња и облекувам некогаш , иначе мисл до колена ќе и дојде пелена некогаш :D гледај да и се таман големината и со мека ластика ..

15. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Majki ima li nekoja iskustvo so pokacena Alkalna Fosfataza kaj Bebe? Malata denovive ne mi e ok.Nos i tece i ima pokacena temp.Bevme kaj maticnata sega i zemaa krv.Crp mirno,krvna slika ok.Ova Alkalna Fosfataza i ispitaa radi fontanelata.Izleze pokaceno.Ni kaza dr D3 po 5kapki na Vigantol,da davam 20 dena.Pa pak kontrola.Ima li iskustvo nekoja majka so ova,strasno e?!
    Za oblekuvanjeto,mislam mnogu gi oblekuvate.Sega neznam temperaturata kako vi e doma,ama malava spie na bodi na kratki samo.Kaj nas na vtori sprat mnogu zesko e.

На ada21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ada21

ada21 Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    5.351
    Ehee nie 3 pati imavme terapija po 21 den so 6 kapki vigantol. Nisto strasno , sega i sonce ima ke si napolni rezervite . Ne se plasi :*

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Ако е наместен убаво, нема зошто да не држи памперсот. Со гаќички да не ја спуриш дополнително...

18. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    32.475
    Памперсот ако е убаво наместен секако ќе си држи, ама за да не се гледа памперс под фустанчето има едни слични на гаќички од ист материјал како фустанчето се облекуваат врз памперсот. Јас така практикував.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Мајки од вчера бебуш има висока температура 39,7 го однесовме кај матичната, рече рано било за дијагноза и за земање крв немало да покаже ништо. Му давав блокмакс и му варираше од 39,7 до 38,4, 37,6 но многу брзо качуваше пак 39,6. Го однесовме на клиника му земаа крв и рекоа дека е вироза да даваме парацетамол, туширање, ладни облоги и многу течности. Ме загрижува крвната слика дали многу му е опадната имаше пред 3 недели 12.3 сега е 11.4. Има место за загриженост или нормално е сооглед на ситуацијата?

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.923
    Допаѓања:
    203.178
    Нормално е, такви варијации се можни и во ист ден, зависно од земениот примерок крв.
    Сега подобро е малото? Спушти?
    Иначе навистина е рано за кс, валидна ќе биде дури вечер или утре сабајле. Инаку вака висока тт може да биде или вироза како што ви кажале, или гнојна ангина.