Spihozni na ova vreme? Zatoa ti se poti Kupi eozin tecnost 1% bez alkohol. Mackaj so staoce za usi 2x na den Ako ne pominuva nosi na lekar
Да напоменами вакцина имавме скоро и се јавиле приближно до местото на убодот..важи фала ке пробам со тоа ако не утре го носам
[ Само од едната страна или и од двете. И мојата има ама од жешкото и се и тоа баш кај што ја допира пелената
Само од едната страна и баш исто кај што го допира пелената користиме бејбилав да не се мн дебели незнам не ми се менува најдобри ни се досега ни се погодиа супер ама неверувам да е до пелената сепак незнам сигурно си е сигурно
Bebe se potelo na glavce i ako ima otvoren fontanela poveke od so treba.Nie pred nekoj den ispitavme.Dr mi objasni deka potenjeto e od toa
Стевемила а вас ви е затворена фонтанелата? Што испитувавте поточно? И моево се поти и сеуште не му е затворена фонтанелата 6+ сме...што те советуваше докторот чаре ? ако е отворена повеќе од што треба со возраста?
Ne e zatvorena.Otvorena bila poveke od so treba. ni zgolemi doza na Vit D3.Po 5 kapki.Za 20dena kontrola.Ama nema da sme vo Mk.Ke ostaNe koga ke se vratime.Krv i zemaa.Alkalna fosfataza se ispituva za fontanelata
Каде ги правеше испитувањата? Мојава докторка баш рече фонтанелите се супер, ама горните кецови и двојки пробиваат. Да испитам дефицитарност на вит Д, да видам и ние да не сме за повеќе Вигантол.
Бебушот многу е поспан постојано му се спие, температурата што ја имаше му пројде, крвната слика му е добра. Носето му тече бистро и поткашлува ама е чист на гради и грло. Му излегува кецот горе. Дали можеби е од тоа да е постојано поспан и нервозен? Ваков не беше до толку кога му излегуваа единиците доле.
Мајки како изгледаат вруќици? Синко кога го расоблеков пред легнување имаше многу ситни црвени точкички на градите и околу вратчето. Расоблеков и истуширав и почнаа да се повлекуваат.
Takvi se sitni i crvenki. Stom pocnale da se povlekuvaat koga si go rasoblekla i istusirala togas vruknici se.
Иста мака мачиме и ние денес беше ептен нафрлан и тоа што бевме дома и беше на целосни од тритекс со прерамки.Се поти многу се лепеше дури на рачињата има.Па ајде слики кај матичната и рече да вруќици се да не се плашам.Само туширање и често пресоблекување.
А ова потење мила нон стоп или Колку степени ви е во собата? Кај нас е многу жешко и само на боди е, и само така не се поти. А и сега спие само по боди, бос и покриен со пеленка
Мајки, јас не знам што се случува со моето дете. Месецов ќе правиме годинка, а бетер е од кога беше новороденче. Синоќа и дадов млеко во 11 и 30 и заспа и сабајлево стана во 7 и 20 и еве досега ја нишкав пак да презаспие и едвај заспа и еве прета. Неколку пати вака ми прави. Загрижена сум, дали и е доволно спиење од 23 :30 до 7 и 20. Вашите колку саати спијат навечер? А ноќта ја преспива, т е млеко не и давам од петти месец, знае да прета ама тоа дека вади заби сега.