Пробај со понстан или ибупрофен,ние бевме три дена со температура заради некоја вироза за која рече докторката дека мора да поминат три дена за да нема тт и вистинатака беше,пробав со чепчина ефералган ама не се симнуваше потоа со ибупрофен се симнуваше. докторката каде што бевме ни рече и не мора да се симнува као е до 38,5 ако е над да пробаме првен со ладење а дури потоа со сируп. Колку имате вие тт
Јас Далерон му имам дадено до сега два пати. Имаше температура повисока од 38.5 и многу брзо му ја симна.
I nie imame do 38 so 5 ne i se kacuva nagore. Ja prasav maticnata za sirupot dali da i go smenam mi rece deka e mala i deka moze samo eferalgan da i davam. Kolku se vasite bebuski stari? Nie imame 8 meseci
мајки ај ако може да ми кажете дали може дуња да му давам на моето 9 месечно бебе и како ја припремате со што ја давате.Благодарам однапред
Не сум дала ниту на првото ниту на второто па не можам да помогнам ама се мислам дека покасно се воведува, не на 9 месеци.
И јас би ти рекла да не даваш сепак е потешка од другите овошја. Јас давам само полесни па може некое го имам утнанто да недадам ама барем ги јаде тие и нема проблем затоа почекај.
Veke podolgo vreme se mislam dali da go kupam ovaa maslo na hipp. Go ima li nekoja mamicka koristeno???
Мајќи на ќерки дали планирате да им ставите обетки на ќеркичките и на која возраст? Тие што веќе ставиле нека пишат искуства, совети.
Јас на поголемата и ставив на 8 месеци.Ништо страшно малце заплака и готово здравје и на другава ке и ставам тој период.После потешко е бидејки ке разбираат повеке и ке се траумираат.
Jas i staviv obetki na 6 meseci. Dusice mnogu placese medicinkite gi zamenivme za 10 dena. Za higienata ni rekoa nisto samo da gi vrtime da ni I se zalepat od serumce so ispusta uvceto. Bi mu preporacala na site majki duri se pomali bebencata da mu gi dupnuvaat usinata
Леона искрено имам заборавено колку ги држевме.Нам ни ги ставија во рубин кармин памтам.И исто ни рекоа да ги вртиме почесто.Добро е што никогаш не ги чепкаше па немавме проблем .Има дечиња ги влечат надолу па може да се повредат. Инаку сега на 6 год е бунтовник и сама ги извади Поубава била без нив така да ке мора пак да и се бушат но чисто сумљам дека на оваа возраст тоа ке го дозволи
Isto i ovaaa kolekcija http://m.youtube.com/watch?v=rKLUaD6fW28 Ima uste dve kolekcii io muffin 3 i 4. Jas veke gi nauciv napamet site i si pejam po cel den vi gi preporacuvam i vam, gledajte, slusajte i uzivajte so bebusite. ps. Se izv za lat i za dvata posta.
Мајками и купи обетки на малава ама јас чекам после годинка да и ставам,шТо знам уште мала е и некако си мисла после годинка да и ставам мала е за боцкање на увото па ке почекаме
Кога се подготвени бебушките да пијат од чаша со клунче? Моево не сака шишиња со цуцла, не сака ниту лажливка, скаран е со цуцлите. Водичка му нудам со лажичка, чаеви и сокови не му давам, ама сакам да го научам да пие вода од чашка со клунче. Има скоро 7 месеци, дали е мал за да пие така? Му ја давам чашката и тој си игра со нејзе. Не му текнува дека треба да повлече од клунчето, а од клунчето шанси нема вода да капне за да се сети. Има внатре во клунчето еден дел гумен ли е, не знам каков е, па не протекува вода низ него. Само кога би шмукнал би течело, ама како да го научам да шмукне? Искуства со чашкиве?