Налегни а на грбче в скут кај тебе , со шприц директ в муце , држи ја за вилица да голтни , во два три потеза ќе успееш , само смирено , не се плаши , повеќето сме така , доколку ти се закашла , засркне само сврти а настрана и потапкај па понуди водичка .. Убаво е да сте двајца. Со лесно
Мајка извини ама не ми стигнало нотификација тек сега гледам дека си ме тагнала. .. Не е ова коксаки. Како сте сега?
Нема гајле. Добро е бебе. Се исфрла цел ама ни рекоа од високата тт. Помина за некој ден.... сега сме добро. Фала ти сепак
Врќе ти пишале, ама уште еден трик. Ако ти плука шприцот ќе и го ставиш во усте и со него ќе и го притискаш јазичето. Така нема да може да враќа. Ова од искуство зошто долго де боревме на секое давање терапија.
@mal.ecka Јас кога давам со шприц на шприцот ставам цуцла од шише и демек цуца како од шише, помалку исплукано имам така.
Spricot vo usta ama podlaboko za direkt vo grlo da spricas ne moze da plukne (vaka pravam mm koga e doma), a koga sum sama vo sok
@mal.ecka легни го бебе на грб. Ти на колена над него. Фати му го муцето да не ти бега и со шприцот на страна на устата прскај, не дирекно во грло. Ќе заплаче, па ќе голтне.
Fala majki, dadov sabalje so pauzi od lazice go ispi, za ovie finti so spric psihicki nemozam da se podgorvam, ama ako se mora i taka ke probam.
Мајки вечер ни се најави гостин, татко чие дете е болно со температура веќе неколку дена. Него не му е ништо, ама постои ли шанса да пренесе нешто на бебка или паничам безвезе? Аман луѓево без осет значи А близок ни е. Да речам да не доаѓа? Совет?
Мајки ќе ве замолам за мислење во врска со проблемов. Кај бебо 6+ утрово забележав нешто како поголеми брунчиња на надворешната страна од нозете , на двете ноги баш на дебелкото бутче (нема на друго место). Првично помислив дека е од комарец ама пак не сум сигурна. Од што може да е ова? Реакција од храна или вакцина пред 5 дена?!?! Ама само на нозете има, на бутките! Можно ли е од контакт со нешто нечисто? На боди е цел ден па баш таму ни се рацете кога ја држеме. Касната од нешто? Вака ли би изгледало? Да ја носам утре на преглед? Иначе смирена си е цел ден, не покажува знаци на вознемиреност!
Дунде денес почна со јазикот да мрда и отвора уста. Можно е да ги чеша непцата и да идат заби? @Annath?
Ахахах како објасни. Мислам да. Ама Анатх ќе ти каже. Мојава на цела мука со вирусов, чека 4 заби. Кецови и двојки горе. Набабрена ко плускавци да има. И само прави фаци. Ја носи долната вилица напред. И жална е и смешна во исто време. Не дава да ја пипне никој. и ни јаде, ни пие, ни цица.
Јас не приметив набабрени непца кај бебка, а свеки баш ми рече пред некој ден дека и се гледале надуени, ама мене нормално ми изгледаше. Кога оп, сабајлево запче ѕирка Инаку мојава се лигавеше ненормално, значи ептен ненормално од два месеци натаму, и сега пред некоја недела престана одеднаш, баш со мм коментиравме. Не знам дали тоа има некаква врска, пошто викаат се лигават повеќе додека вадат заби. Си прави она гримаси со устата стално, пушта јазик, ја збира долната усна, така што не знам дали тоа и се знаци за заби или не. Како и да е, тргна работата, сега со лесно нека ни е
Јас не можам да проценам дали се набабрени. Матичната вика набабрено, мене исто ми се чини Личи ко да ја трие долната вилица. Претходните денови и ушето го чешаше ептен интензивно и ништо не јаде!