Ни јас. Ама до ич е е дојдена работава штом сме испоотвориле. Страшни жештини. Па и стомачни вируси по градинкава
Можно е да се запчиња ама може и да е настината. Ако има многу мрсулчиња да се течни и да и сметаатнајдобро е солен раствор (јас користам Синомарин) и влечење со аспиратор за нос. На внук ми тоа му помогна беше настинат пред недела дена.
@Mari* а не се буди бебе од топло?? Мојов одма се ококорува и кенка се тегне... Со отворен прозор спиеме и некои 20тина сантими крената ролетна, врата подотворена, некогаш во сред ноќ знам и клима во соседната соба да уклучам да ни разлади, бебе по кимоно и долу кратки и непокриен @Вереничка може се заби, може не се, следи и чисти мрсулите.. Мојов ,,сите,, симптоми ги има за вадење заби, ама заби нема
Девојки ја пипкам сега малава топла е, мерам тт 37.7. Денес бевме на контрола ништо не и беше, јаде, пие. Еве сега спие до мене и кенка во сон. Што ќе да е овој бутур не знам. До која тт чекате да се качи па давате Далерон?
@Mari* кога беа подносливи температури, спиевме со отворена балконска врата во дневна, отворени прозорци во спална и детска и плус оставени вратите од собите да се прави "промаја". Сега ни тоа не нѐ спасува од жешкото и пуштам клима цела ноќ да работи. Јас и ќерка ми сме с'клетџики, особено она, жива вода се прави. Според мене спиење во поладно е поздраво. А на толку жешко како што викаш, може само да се молиме за промаја.
Сега последнава недела се буди многу дека е пекол Иначе вечерите беа ладни предходно па немав потреба да отварам прозор вспална
Ама зошто сируп ако е вирус? Повеќе течности, цицање, чајче од бел слез, ќе исфрли се. Може и во носето да ставаш капки од бел слез, ќе се прочисти. Ама овој чај тера на дополнително раскашлување, да знаеш, така ќе го исфрли шлајмот.
Mnogu kasla i pancef ni dade. Ne fati sise taka da nepie voda,samo po nekoja goltka a caj p Voopsto ne.Samo cicanjeto oztanuva. Osven doma kontakt n smee so nikoj i vitamini pie i probitik. Soleni kapki i stavam ama pak ne i se odzatnuva ubavo nozeto.
Чашка бе мајка, од чашка сака малото, обична чаша... пробај, ќе видиш. Добро, терајте така, се надевам ќе биде подобро наскоро. Инаку јас само со чај од бел слез, повеќе течности, солени капки сум лечела кашлица ако градите се чисти.
Ima na gradi toa me maci. Ke probam so cajce kolku ke ispie tolku, povejke od ic. Fala ti za sekoj sovet,mnogu mi znaci.
@mal.ecka чајче од бел слез помага за исфрлање шлајмови, барем кај нас има помогнато. @Вереничка ние скоро бевме со растечено носе, му го чистев со физиолошки и пумпица кога имаше потреба и спрејче синомарин обавезно ставав 2 пати во денот за да се исчисти убаво па да може да пие млеко. Нему му се затнуваше вечер па бевме хорор 2-3 вечери со нервози и плачки од што неможеше да диши и да го пие млекцето а и оти само со цуцла заспива Една вечер кромид насецкавме и ставивме во негова близина од што незнаев веќе како да помогнам и искрено беше многу грозно и мнооогу мирисаше но за нив се се издржува Кај нас вратата од терасата е отворена и ролетната е подигната околу 30см а кога има потреба и повеќе дека е многу жешко и плус прозорец отворен цел но преградено ни е таму и само малку влегува воздух, не е директно.
Мајки едно прашање ме мачи, дали одма после породилно боледување можам да земам одмор? Да не има некој проблем во врска со тоа одма од боледување на одмор, има некоја вака корисстено? Да знам да планирам, за брзо се вракам на работа
И јас исто поврзав и тоа со лански одмор. Законски нема проблем никаков, освен ако фирмата не сака да ти поврзи.
Расоблечи ја, може и е жешко. Може грешам, мое мислење. Мене некогаш ми кажува 37,4 (мерам со без контактен) го соблекувам по пеленка само и по 10тина мин 36,7. Ова дека спомна дека сте биле на контрола и се е во ред. Како и да е следи ја и повеќе течности. Мене педијатар ми рече ако некогаш качи над 38,5 тогаш се третира.
Кај нас веројатно некој вирус излезе. Цела ноќ со 39 тт до утрото спадна, др ден 37.3 и толку. Вечерта и денес ништо. Бебе јаде каши, пие млеко, весела е. Ни нос тече, ни кашла, никаков друг проблем само тт. Што и да е битно да поминува. Друго прашање. Како да ја натерам вода да пие? Освен млеко ништо друго не става во уста. Ја нудам со шише, со лажичка, еве сега и со чашка пробав, не сака, плука, се дави.