@EuHenIa, истиот проблем со непиење вода го имав и јас со мојата ќерка. До годинка не прифаќаше никаква друга течност освен млеко. И многу се нервирав, будејќи цицаше, па посебно во летниот период мислам дека 24/7 ми беше закачена на цице. После година, магично се смени и сама посака вода. Сега веќе има 4 години и не сака ни млеко, ни чај, ни сок - само вода. Не форсирај, од мое искуство, сама ќе покаже кога е спремна за вода.
Мали на стомакот,градите и помалку на грбче и рачиња е како ижаркан Незнам колку се гледа на сликата ама не седи мирен Сериозно е или нормално Има и тт
Ова мислам дека е осип од температура. И синко имаше кога беше 3 дена со тем. за неколку дена ќе исчезне.
Аман бе,уште ова немаме имано Имаше 2 дена,недела и понеделник Се до денес беше подобар,утринава пак ми качи и сеа осипот се појави Мачкаше со нешто?
Не. Ми рекоа нормално било после температура да избие осип. И поминува без мачкање. Ова во мк ми го кажаа, овде може ќе дадат нешто за мачкање незнам. 3-4 дена ќе помине.
Амоксиклав сируп, пиеше 5 дена а мајка му дури последниот пат прочита дека требало да стои во фрижидер. Беља ли направив?!?
Мислам дека мора да седи на одредена температура... јави се прашај педијатар... Мајки 10 хемоглобин малку е кај бебе 9м и треба суплимент за покачување? Чекавме да видиме дали со исхрана ке и се качи, ама не се качува и од денес ми рекоа да и давам капки.
Да такви таман земав и за батко и, ми рече матичната по 10 капки да и давам. Па по потреба и 15 ке зголемиме... она родена си е вака со понизок хемоглобин, мислевме ке рипне со исхрана, но ај ке пробаме со капки..
Моето на почеток ги пиеше месец дена и фала Богу од тогаш е со добар хемоглобин. Дај Боже и на вас да ви помогнат.
А како убаво крка, не остава лажичка во тањирче, плус и жолчка веќе јаде, месо, просо доста често и давам, чудно што покрај оваа исхрана има низок хемоглобин Сирупот не се покажа баш нај кај синчево, па ваљда капкиве ке дигнат и кај двајцата...
Малтофер ги има тука или од Бугарија ги нарачувате? И може ли за поголеми деца? Големава има проблем со хемоглобинот ама и со тромбоцитите. Не сум давала до сега ништо демек го одржаваше со храна ама гледам дека последно време многу модрици има. Мора да почнам со нешто а тешка е за сируп пиење.
Розеола вирусот се викаше мислам, некој ден тт и после осип по телото кој трае ден, два, кај се појави прво, таму прво бледее...
Убаво е аронија и семе од коприва да и ставаш наутро во кашата, јас секој ден давам, ретко утнувам. Прашај дали можеш маџун веќе да даваш, мојава матична ми рече од 9+ може веќе по малку. И за ручек давај почесто леќа, цвекло, спанаќ..
Ставам по три зрна аронија на 300мл каша и отприлика пола лажичка коприва, рамна лажичка. Давам оддамна и гоџи бери по 3-4 од нив ставам, па можеш и тоа да даваш, исто и рибизли, сите се добри за крвта и хемоглобинот. Маџун од кој даваш??
Мислев Тиквеш било, ама Ким било.. пишува тиквешки маџун, едно шишенце од Жито, потечен е малку. Треба од тие поскапите, погусти да земам. Поима немав дека можам и од тие да и давам на неа, мислев мала да не е за гоџи бери, аронија и семе...