Мојата денски ја покривам со тетра пелена дека топло е уште , а за навечер со Фротирка. За чорапи зависи детето како ти е научено. Лани зимата беше бебе од 3 месеци па спиеше без чорапи, не ги трпи секлечија е. Сега знае денски да спие некогаш со чорапи, а навечер и ги соблекувам.
Јас до креветче имам две тенки ќебенца и три тетри . Кај нас е многу топло па пуштаме клима повремено. Во зависност од тоа колку е облечен и колку е топло си играм откриј, покриј цело време. Кога се врти ќебенцето оди под него па ни треба друга и така . Чорапи одамна не му облакам и не планирам,освен ептен ако има потреба кај бабите во најладното. Иначе многу пати му ги оставам откриени нозете кога е потопло. Мм покрива, јас откривам..
Хахаха и јас имам три тетра пелени за навечер. Една под него, друга над него, се врти и таа под него па третава хахха и кај нас е многу топло. Не планирам чорапи да му ставам само мислев да не мора до одреден период
Сеуште цицаме но имам чувство дека многу малцр внесуваме млечен оброк.Имаме доручек-овошје со житарки,ручек со зеленчук и мевце и вечера или Хип ноќните или к.млеко,јогурт,палента,овес... Пробав пред некој месец на Хип Комбиотик не сакаше да помириса и на мисла сум да земам Аптамил знам џабе ќе биде но да не ми стои на мисла дека не сум пробала.Само 320гр.е качен за месец...се вака по малце качува... Да покачам ли на млечен оброк сабајле и навечер или да пробам со аптамил?? Тој цица но асално само навечер преку ден е на мезење
Мора да има и манекени и буцкасти. По мене е таман. Не се сите исти. За негова возраст супер е 300гр месечно. Ако си решила пробај да дадеш, ама тешко дека ќе прифати . Претпоставувам веќе јаде урда, јогурт, кисело млеко, па си внесува што е потребно. Колкав е роден прцулот?
@pile30 320г е супер за таа возраст, детето си напредува природно колку што треба, нема потреба да го “гоиш“ дополнително. Си имате 3 оброци, си цица, немаш никаква потреба да внесуваш АД. Млечен оброк 1 дневно е доволно штом цица, ама ти ако сакаш можеш и наутро со житарките и овошјето да му ставаш кисело млекце или несолено сирење, супер комбинации излегуваат и така. После годинката ќе воведеш и ужина, а можеш и пред ако забележиш дека не му се доволни оброците и си бара самото.
Таман е, после 6месеци почнуваат помалку да стават на килажа. Ние сме 12 месеци па сме 8кг и 75цм. Битно мома лапка и полни пелени, крвна слика добра .
2950gr.so 49cm e roden a so 2750gr.iskocivme od bolnica. Samo jogurt i k.mleko jade nedelava i urda ke mu dadam...
Crp e 13. Beli krvnj zrnca 5.7. A on gori od temperatura I stenka celo veeme..ispusta gasovi.. nisto ne mh se pogoduva... ne ni dadoa nisto samo siruo za temp.. pomosss
Според леукоцитите вирус е, поради тоа не ви дале, антибиотик не делува на вирус. Ќе помине само, симнувај тт и можеш пробиотик за мешето и електролити да се освежи.
Ne mi e jasno kako mozat doktorite da bidat tolku kontradiktorni... kaj edniot inas virus , kaj drugiot imas grlo si za sirup...auuu... detevo samo kenka I temp kacyva Btw majki kazete mi sovet kako moevo da pocna da konzymira hrana..se probuvum.da my dadam, na se se mrsti, ne otvara usta , za dva meseci treba da pocnam so rsbota?