Ako ste od mal grad (i jas sum), treba da si ima dezurno pedijatrisko oddelenie, ti ke go odneses na itna ama ke ve prepratat na pedijatrisko. Znam kako ti e, na nikoj ne mu se vlecka dete po bolnici, ama mu se sobra na deteto, kaslica, grlo, stomace.... Probaj uste nesto, cajce, sokce od slivi ili cepce ko sto rece Leo i ako nema podobruvanje nosi go togas.
Ako si davala antibiotik zadolzitelno moralo i probiotik da davas. Pocni i sega, mora da se oporavi crevnata flora.
Мора пробиотик ако си давала антибиотик И моево цела недела е со таква мака. Го носев на педијатар го провери мешето ок е. да не ми е мисла рече да проверам да не има цревна инфекција. И да зголемам пробиотик. Да не има грчеви?
Кои симптоми ги имаше твојот бебуш Ели и како се проверува цревна инфекција? Има ли некоја мајка слично искуство. Бебево мое од вчера вечерта а заспие кенка, се врти, плаче. Кога е буден како ништо да не е. Најаден е а и не верувам да му жешко јас сум пооблечена од него.
Навечер се буди и како да се грчи цел и пушта... така едно 3 саати. Ама еве пролив нема. Малку потечна столица но нормално, се лигави многу. Се носи измет(има посебни чашки) и се прави копрокултура. Јас имам познат ,микробиолог е, ми рече нема причина да испитам. Требало да има ептен чести столици и дијареа за да се види. Она вика од забите е. А можно е и грчеви да се. Значи исто. преку ден се ок, навечер немирно спие, се врти , станува и едно 2,3 саати вриштење и солзи
Значи скроз исто. Си кака еднаш дневно нормално. Јас може дека вчера и завчера му давав црвена леќа за прв пат ама па нели ако има реакција од тоа и кога е буден ќе има? И мене ми рекоа ако има не дај Боже инфекција ќе има течни столици. Крвна слика му е ок. И кај нас препишаа на запчињата. Со тие заби веќе Од три месеци а нешто е кенкав или слично "забите се"
Ako moze sovet lepotica e 12+ Odime vo gradika sega pocnavme tamu da rucame. Najcesto rucekot e so meso. Sega doma koga ke dojdeme dali pak da ruca obrok so meso ili toj den da ne jade veke meso?
Мојот е до пола пат. Стигнува на колена и толку ,понатаму се труди уште. Само гледа некаде да се дофати и да пробува да се исправа. И така не сакаше да лежи сега пак ич. И тоа индивидуално е како се друго.