Браво за бебката! А каде се исправа? Во игрална, по кревет? (Запнав , уште и слика да побарам). Мојава седи стабилно пред да наполни 7 месеци, ама за исправање досега ни обид не направила. Вака кога ја држам во раце стои на нозете, ама сама не и текнува. А и што ќе и текне кога во игралната едвај 10мин седи , дур да ги исфаќа сите играчки и почнува да цика и да крева раце за да ја земам. нема време за исправање! Лигавеж... ама најубав !
Моево од 8+ седеше сам без јас да сум зад него. Сега е 13 + и го мрзи да патка. Секое дете си е различно. А и на 12+ пролази. Мрзливко.
Хахахах лигавеж Од земја на гарнитура, горе на гарнитура кога седи, во корито Игрална немаме, а на креветчето е извадена оградата и одма е у поход по спална да лази
Мојот на 6 ипол месеци почна Денес 10 месеци правиме и оди со она помагалото што е Се префрла од маса на кревет исто
Мојава еве сега на скоро 9м почна да се исправа на коленца и на стапалца. И плаче оти не знае да се врати назад. А не седи стабилно и не сака да седи ич. Или легната или станата. И лази веќе, повеќе на меше се влече ама лази. @pile30 за килажа не се секирај, ние уште ни 7кг немаме заокружено
Најлошо е кога се споредуваат бебињата. Моето е 10+, сите физички работи покасно ги правеше, прави ама затоа од 9 месеци број со рачето до 5.
site decinja se razlicni i nemozeme da gi sporedime edno so drugo.moeto ima 11 ipol sega pocnuva da odi,od 8 meseci pocna da vika mama a pred toa vikase tat tat izlgeda mu znacese tato hahah mojs osvet za bebe,nikogas nemojte da go oblekuvate premnogu ako na vas vi e toplo i nego mu e,taka ke bide i pozdravo,i doma ne cuvajte potoplo od 22 c,banjajte go na sekoj dva dena,hranetego redovno sekoj den vo isto vreme taka ke fati red,isto i so spienjeto sekoj den vo isto vreme ako spie podolgo preku den budetego igrajte so nego taka preku nok ke spie podolgo i sekogas vo svoeto krevetce,nemojte da go zaspivate vo race so nishkanje.moeto bebe od dva meseci spiese samo vo krevetceto samo go ostavav i samo zaspivase nekogas se slucvese da placi ke ja podrzev malce i pak ja redev sama i taka se nauci sama da zaspiva.
Мајкички ми ттрба ваш совет.Малата ми 11 мес. и веќе некое време одбива да јаде едно 10 дена.Како ќе направам така фрлам само цица.Што би смеела да и дадам мислам на некое витсминско сирупче ,дава ли некој од вас на оваа возраст?Како глувче ми стана детево.И уште нешто колку е хемоглобиноѕ на вашите деца?
Здраво Ми треба совет Значи вака.Живеам во Германија и овде се породив.Моето девојче се роди 2.830 кг.Сега има 8 месеци. На 18.8 имаше 7.500 кг.На 18.9 имаше 7.660 кг. Значи за 1 месец има качено 166 грама.На 18 септември бев на педијатар и Таа вели дека се е во ред но јас мислам дека премалку има качено. Пие Ад млеко Хумана 2 и јаде зеленчук овошје итн..Пред тоа пиеше Аптамил и од двете се кака зелено.Дали можеби треба да и го сменам млекото и кое би било најдобро. ?
Напредокот е добар, како растат помалку напредуваат месечно. Имате уште 4 месеци да ја триплирате родилната тежина, а до тоа ви фалат околу 800г што верувам ќе ги стави. Она што ми падна во очи е што велиш јаде зеленчук и овошје, што е со производи од животинско потекло, месо, јајца, млечни производи....??? За деца во развој потребни се протеини и масти од животинско потекло за да напредуваат правилно, па ако сеуште немате воведено гледај тоа побрзо да го сториш.
Да да имаме внесено сето тоа.. Пишав зеленчук овошје ИТН. Да не биде текстот мн долг. Исто така 3 / 4 пати во денот се Кака .. тоа нормално е ?
Супер ко тогаш, јас си реков да не сте уште само на овошје и зеленчук. Инаку да, ако има побрз метаболизам можно е да напредува помалку. Синко исто така кака по неколку пати во текот на денот и послабо напредува т.е. после 10тиот месец по 100тина грама едвај става месечно. Сега има 21 месец а уште нема триплирано родилна тежина.
Штом имате сличен проблем да не се нервирам. Во првите месеци беше одлично ама ја доев + ад млеко Аптамил Германско производство, но бев 2 месеци во Мк таму на млекото пишуваше произведено во ИРСКА! И се и испомешав
Моево е родено 2730, сега, на 6.5 месеци е 7кг. На аптамил ха 2 e германско. Исто, кака зелено, ми рекоа ок е.
Моето на почеток тука во Германија piese mleko BabiVita во Мк повеќе мислам ги нема производите на Bebivita.. Но стварно беа ефтини и мислев можеби ги нема потребните состојки..И така почнав да и го менувам млекото
наеднаш ќе застане. мојот и месец дена почна да лази стои и оди. не му ја мисли Син ми направи годинка со 11.600 а сега ќе полни 2 год со 12 500. качуваше некогаш едвај 300 гр на 3 месеци и беше сосема во ред зошто како растат помалку качуваат на килажа. најчесто зашто се поактивни и повеќе одат во висина него во тежина. сосема е во ред да е слабо и Здраво детето. имаше период кога достигна 13 кг но се разболе и никако не ја вративме таа килажа мада искрена да бидам не се тормозам со тоа се дур јаде редовно и е здрав.