Ni prepisaa antibiotik..bas ni kazaa oti kako I da e ako ne se prevzeme sega nesto I leukocitite ke se pokacat itn..
Сакав да те прашам откога се јави воспалението на уво колку денови пиеше антибиотик? И на мали му е увото слаба точка и минатиот пат ни дадоа Амоксиклав 7 дена па после 2 дена се повтори. Ушниот ни рече дека воспаление на уво се третира најмалку 10 а најчесто 14 дена со антибиотик и затоа го повторило. Матичната пак рече дека било тоа многу. За воља на вистината и му ги прегледа жената ушите после 7 дена Амоксиклав и рече готово е, смирено е се. По 2 дена пак хорор. Мораше и да се смени антбиотикот нели па ни дадоа Панцеф.Се отру со антибиотици а буквално никаков друг симптом немаше, ни температура, ни малаксаност, ни кашлање баш ништо.
Девојки 2 ден малава е со тт 39. Само со блокмакс симнува, далерон до 38 и толку. Сега и се растече и носето. Дали смее блокмакс да се дава подолго од 24 часа и дали смеам да прскам во нос нешто друго освен Септоаква ( физиолошки)? По кс направена вчера на 12 часа од прва тт, докторката рече дека упатува на вирус, кој може да тера до 3 дена со висока тт. Она инаку си јаде, пие, веселка е, се додека не качи температура. @mariz @Sexybaby86 читав дека кај вас бил тој тридневен вирус. Искуства ?
Блокмакс давав два пати, далерон повеќе. Исто без прекин температура и после 4ти ден тек осип се појави од глава до петици. Но носето не и течеше...
@EuHenIa и јас блокмакс двапати дадов, кога со далерон не и се симнуваше, 39.9 имаше Ни нас не ни течеше носето, освен темп други симптоми немаше, ама според кс рекоа дека е вирус. Розеола се вика, карактеристичен по многу висока темп три дена и уште толку осип по цело тело. Мојата исто весела беше и јадеше се додека не качеше темп. Ќе помине мајка, издржи
Јас се сложувам со @Annath , според крвната слика мислам дека е вирус и дека нема потреба од антибиотик. Ама сепак е мало детето, доктор го има прегледано па терајте како ве советувал. Хемоглобинот исто не е страшен, се наоѓате во период на физиолошка анемија, нормално е да е опаднат, сега треба со исхрана да го средите. Воведете побрзо месо и жолчка ако немате воведено.
Ај уште еден совет. Бебево, неполни 10м од вчера почна да ми одбива млеко. Ко ќе дадан шише како оган да и ставам во устето Вришти, се дере, се тегне, ужас. А ништо друго не пие и ми е страв да не дехидрира. Дали е од вирусот или е период? Сте имале ли ваква ситуација?
Malata imase temperatura 3dena.Ne i se simnuvase pa otidovme na lekar. Temperatura kacuvase 40 so 7.I zemaa krv i mokraca. Leukociti visoki i Crp isto, 24.Mokraca cista,vaka bilo od zarveneto grlo. Zab normalno gore izvadi, posle dolgo macenje.Piese do pred dva dena Almacin i probiotik Waja. Zemavme krv posle 5 dena i se bese vo normala. Samo noseto uste i hrci, i pravam doma inhalacija.
Nema temp, krvta e ok. Samo noseto uste i hrci. Pravime doma inhalacija ama nema efekt. Ako prodolzi vaka ke ja nosam za bris
Imam dve maski I plus mazmi e ednakvo.na.tri deca doma.. znaci masko.koga ke se razbole e, uzas... padnat vo.koma , galenje do besvest. Pa ne mamo.ova toa,pa.ne.toa toa... pa ova malovo samo po.mene placi,nekoj nadvkr.ke pomisli go kolime, a toj stom.go.zemam vo race, si pprodolzuva kako nikogas da ne placel.pa odozgora.majka mi mi veli sum.go razgalela 8 mesecno bebe, posto ne saka vonnikoj da odi, samo pp.mene place.kako toa sum.go razgalela ??? So mazi na kraj ne se iskaca
Хахаха верувам мајка... Ма да моево мало маженце е силно при настинки.. но е само по мене, не е до разгалување едноставно плачи ако го земи некој друг.. Само мама да биди, вака почна после 7ми месец Патем правевме брис од нос и грло, за некое време ќе ми ги донесат резултатите... Нетрпеливо ги чекам
I.nas.eve ni pomogna od antibiotikot fala bogu dobro.sme... sega zdravje cetvrtok ke proveram pak crp krv Sakav da ve prasam pak mamicki, uste dve nedeli mi ostanaa I na rabota.moram..8+ sme I samo rucem nesto.jade, na sabajle.ama.nisto ne saka, sekakva kombinacija.sum.probala,duri I dr mleko ama.nisto... imal.I.nekoj vakov.slucaj???svekrva mi se plasi kako ke bide??sekoj sovet w dobredojden