Здраво сакам да пращам за изкуство каj д-р Ангелче Саздовски пулноалерголог. Детенцето ми е 10 месеци постоjaно сме со кашлица а по-често и висока тт. Какви испитувана правата. Ви благодарам
Петок и сабота бевме со темп до 40 и избивме вакви брунки...Бевме на дежурен педијтар кој незаинтересурано не прегледа гледајки си фудбал, и кажа дека не е сипаница, тукѕ вироза..и ни препиша сируо за алергија, за имунитет и течна пудра...го прашав да не е коксаки и кажа да коксаки е ама ништо страшно...искуство и лечење со коксаки дали сте имале зашто не добив никакво објаснување од него. инаку сме 11 месеци
што може да му се даде на 10 месечно бебе за кашлица? на доктор ми рекоа сируп не, прочитав за сок од кромид со шеќер.. :-/ има ли нешто друго како да му олеснам? влажна е кашлицата, а носот не и тече (прв ден кашлица). температура нема
Jas veke imam dadeno med pa svariv kromid vo 1l voda, izblendav so med pa davav so spric. A mozes i bez medot.
Што се дава кај бебе од 8месеци, имаме капс.? Синојка душиче се сцрвени жар и плачеше што не можеше да се покака, па и помогнав јас кај газето малку.
За слива знам, му дадов два три пати и ке се покака убаво, ама кај нас е проблем што не сакс да јаде ништо што е бес леб. И не сака никакви каши све манџа со леб, супа со леб....
ако има негде тема за ова пишете ми, кои се други кратки песнички со рима? како тапшин тапшин танана или две рачички десет прсти? не знам ич или ги имам заборавено а многу ги сака овие две))
Бебето мое (6ипол мес)веќе две недели се бори за да заспие, застанува на колена, па се ниша напред назад,па се турка во перничките, а му се спие,очите црвени за сон. Што може да биде ова, имал ли некој вакво искуство?
@Kate2025 вежба за лазење. И мојата така правеше, и ден денес уште прави некогаш. Или веќе заспана, на пример, среде ноќ, ќе промрда, ќе се поклати на колена и ќе си продолжи Или уште потрагично, ќе се исправи скроз, фатена за оградата, и ја тресе А спие притоа. Башка, околу 6-ти месец има скок во развој, па може и тоа дополнително влијае за немирниот сон. Ќе се стабилизира, период е, истражува, ново е и интересно му е
Ме швркна малиов овие 2 дена. Каша нејќе да смисли, ни доручек ни ручек, дури и ако изеде со лажги и цртани после прави фаци на гадење и ја повраќа на сила цела каша у еден млаз. Ново ништо немам воведено, се испробани комбинации давам овие денови. Прееска од досега најомилената каша само 90гр. изеде со мрчење. А млеко пие без проблем, дури го зголеми. Кој му е к***ац? Што му бидна? Што убаво ни тргна, доручек 130-140гр, ручек 150-170гр.
Женски да ми препорачате инхалатор погоден за бебе? Малата е 10 месеци, неколку дена се дави од шлајм, не може да спие се засркнува и плачи, жалче е. Носот не е затнат, ама ставам капки навечер, си велам можеби инхалации ќе и помогнат, па сакам да си купам инхалатор