Моето почна само да седнува на 7 ипол месеци. Инаку ја седувам од 6 месеци ама не сакаше да седи легнуваше на меше и пробуваше да лази.
Malata e 10meseci I se uste blendiram, lapni goltni e. Nekoi majki I makaroni I'm davalé uste od 8meseci ama oti dzvakale, Mojava uste aber nema. I davam biskvit da gricka i nekogas leb ama ne è mngou po' toa. Kako se vasite bebuski so dzvakanje?kako? Sto da davam da se uci da dzvaka?
Откако почнавте со цврста храна дали какушките им се оформени на бебуши? Моиве де така де кашести имаат и не знам нормално ли е?
Моето е 11+ уште јаде блендирано. Не е јадач, тоа е единствен начин да го нахранам. Друго грицка, и смока, бисквита, овошје, што ќе му понудам. Ама главната храна ја преживува. Ќе јаде 100 саати неблендирано. Нормално е.Зависи што јаделе во моментот, колку течности пијат.
Неам појма дали е за тука прашањево ама ај. 15 месеци има бебуш.. пред 2 дена имаше мн малце крв во пелената.. вчера не.. денес како една капка пак. Да напоменам дека има тврда столица. Има простор за паника? Или тоа од тврдата столица?
Бебето е 7 месеци. Од пред една недела почнавме со втор оброк зеленчукова каша. Од како почнавме со втор оброк столицата му стана тврда, кака по 5-6 пати не по многу количински (големина на орев), а нема мака во смисла да го боли меше и да плаче. Кака секој ден ама тврдо. Му ставам почесто слива, круша во доручек ама нема ефект. Да напоменам не пие сок никаков, вода едвај со лажичка, и пие дамо измолзено мајчино млеко. Има ли простор за паника што има тврда столица?
Доколку е светла, без слуз, најверојатно е од тврдата столица, распукува слузницата при напон. Давај деновиве повеќе сливи, ленено семе можеш да дадеш. Секогаш ли е многу тврда столицата?
Исто сме и ние со вториот оброк, тврдо но не покажува знаци дека нешто има мака или дека ја боли. При секое менување памперс има каке вода, сок, чај не сака да помириса, си ги чеша непцата со цуцлата од шишето претпоставувам дека ке им се среди, сеуште се навикнуваат цревата на храната
Најверојатно е од тврдата столица, од напон пукаат капилари, поработете на тоа со исхрана и течности.
Ако ти е за утеха мојот е 17 месеци и уште блендирам оброци. Што се не пробав - ситно рендано, мафини, палачинки, мелено месо и слично и нема шанси да јаде така. Собира во уста и после прави нагони за повраќање. Не знае да плука. А смоки, бисквити, леб, банана јаде. Јас веќе почнав да се нервирам и форсирам неблендирано, ама на крај пак пуштам блендер и така јаде. А има и 12 заби.
Davav do 5 mesec,waya I 1 samo line x,doktorkata ni kaza da prekineme,zatoa sto ponatmu stvaralo zapek koristenjeto na probiotik I prestanav...posto imame problem so kakanjeto se mislam pak da pocnam no nz kakvi I jas
Puter president nesolen, kiselo mleko i urda domasno napraveni, jogurt bucen ili alpski. Ponekogas zimam urda i mocarela od Fejzi vo Bunjakovec.Za pavlaka i krem sirovi ti e uste malo. Nema nisto korisno vo niv.11+ sme.