И моот јадеше така ако не и повеќе Беше лакомо дете За са од кај година ипол скроз се откаже од љубовта кон храната И сега најнејадач
Оброци со ад млеко измеѓу главен оброк од зеленчук А пиеше и пие само вода Јас мислев моето дете со млеко ќе порасне а он не сака да го види На пример често јадеше банана авокадо бисквит и ад млеко Тоа му беше омилено Правев и аптамилски каши со аптамил млеко оние што се од ккесичка а бидејки не ги сакаше многу му ставав у тие кашите и овошје внатре така ги јадеше
Оф, мене ми е страв да не претерувам со храна. Колку да и дадам толку си јаде. Не сме биле на педијатар во скоро време заради вирусиве па да прашам колку е нормално да јаде според нејзината возраст
Ако нема маки со меше значи не и смета 180гр. да јаде. Моево му имам нудено повеќе ама прави фацки на гадење, или ако случајно се занесе со цртанине и изеде повеќе после го стега стомаче или ќе бљуцне. Сега за сега во просек јаде 160гр. Може не е само возраста туку и тежината, помала снага помалку каша , ние сме ~7.7 кила (скоро 11 месеци реална, 8.5 корегирана возраст и јаде 3 оброка)
И мојот јадеше по 180 200 колку дадам јадеше затоа ми откажа ад кога почнав со дохрана брзо се прилагоди. Не е страшно... Еве го сега мојот ништо не јаде
Мајки ги носите ли бебушките на контрола? Сакам да ја однесам за кс и мерење, да видам како напредува, ако е се ок, да ја вакцинирам со таа што е по ред. Од 4 месеци не сме биле на контрола, а веќе сме 6+. Ја мерам само дома на вага. Качува. Ама пак шубе ми е. Дури и во здрави деца ми е шубе да одам. А не ми е по ќеиф ни 2 месеци доктор што не ја видел. Има ли други ко нас што си седат дома?
И мојава е во фаза на откажување на ад. Се бориме некако, само кога спие можам да и дадам млеко. Не знам кога да воведам вечера, сеуште сме на два оброци.
Трет месец веќе не сме биле на контрола. Јас не би ја носела додека не поминат вирусиве и сипанициве. Трн во здрава нога не си ставам
@TeddyGrey и ние 2 месеци немавме отидено на контрола. Дури и крв за вакцина викнав дома да и земат. Денес ја носевме во Идадија на боцкање, па таму ја мереа и должина и тежина. Ако ти е само за редовна контрола, ќе ти ја измерат на вакцина, не ја носи посебно само за тоа.
И јас така ќе направам. Ќе ги викнам дома за кс. Фала ти. А едно мало шубе имам и за чекалната кај вакцините... Колку ли се здрави сега сите ги носат е знак прашалник. А ја чекам и @DuchessAnn да каже што и рекле во амбулантата, зашто сакам за редовна вакцина да ја носам, а не за МРП. Да не ме убедуваат, кој ќе се расправа.
Здрави деца се носат на вакцина, не се секирај. Носе да му тече па родителиве одлагаат, за тоа барем мислам сите родители пазат. Никој не носи болно за вакцина. Оди порано, ние бевме уште пред 8 саат и имаше само едно детенце пред нас. После кога завршувавме чекалната се преполни, гужва се направи. Ова во Идадија. За крв, од Адриа Лаб дојдоа. Се јавив дента, утредента дојдоа, на закажано време.
Мојот почна да ми го откажува млекото после многу брзо време откако почна да јаде цврста храна Малку по малку за да стигнеме до степен на направи и фрли После видов дека категорично ме сака па почнав кашите со млеко да ги правам..
Баш сега ми се јави мм слободен е па го пуштив да пазари ама првин да оди во Ѓорче: *За нас и матичната и на вакцини му рекле наредната вакцина во март место 6валентна препорачливо е МРП и онака ќе бил скоро годинка, ако е предвреме родено. Значи препорачливо, што си е сигурно сигурно работата. *Му реков да праша и за што ако дојде 7 месечно бебе за редовна, му рекле ако си дојдат на редовна вакцина ќе си ја прими, ако не сакаат МРП ќе си кажат дека не сакаат, дојдени си се на редовна, сепак било одлука на родителите.
Мајки каква вода користите при подготовка на ад млеко и кашички ? Јас користам Горска и ја зовривам. Ја претурам во стаклено шише и по потреба ја топлам. Можам ли да го прекинам тоа зовривање да и давам незовриена?
Мајки, од кога почнаа вашите бебушки да спијат без ноќен оброк? Ние сме 9 полни и бара по 2 пати навечер млеко, па продолжува со спиење. Нели е ова многу? Како што читам на таа возраст треба да спие цела вечер без будење или само со еден оброк.
Јас мислам дека е многу и е повеќе навика отколку потреба за храна, посебно ако има три оброци во денот, малата е 7 ипол месеци и спие цела вечер, некогаш знае да се разбуди за цицање околу 4 и толку.