Мајки, бебе вади ново запче и одбива храна. Блендирано/пасирано/топло/ладно се пробав, не сака. Што друго да нудам? Качува ТТ, тегне уши, плачки по цел ден, башка и скокот на 9 месец не фати .. Хороррррр
Исто сме и ние. СКРОС! За неколку дена прави 9 месеци.. Има две запчиња. Сега вади ново, одбива да јаде, одбива да цица, одбива да спие. Само во раце сака да го земеш и да го шеташ.. Сами сме со сопругот во туѓа држава, тој до 6 на работа. Јас сама ќе полудам веќе.. Чаре некое?
Па само цица по цел ден, се нурнува во гради и ме шмука кај стигне Нудам почесто храна, цица и за пола саат пак бара, значи не е дојадена. Си плаче она 80% од времето, од кај знам кога е за јадење Појадокот во 12 го лапна, пак добро е.. @Monche24 Навечер почна после 11 да заспива И тоа со мака ја заспивам, затоа што само на цице заспива, а деновиве наместо да цица она ме гризе! Леле,нека излегува тоа запче оти сили немам веќе, ма жива ненаспана сум..
Не може да пренесеш ако не си заболен, ние се пресоблакаме кога ќе дојдеме од надвор и миеме раце. Сигурно сте вакцинирани со маж ти, јас имам прележано, прашајте дома може имате прележано. Ама ризик секогаш има, бабата ќе ја чува од понеделник она мисли дека има прележано ама не е сигурна, а ќе иде со автобус, ама тоа е тоа, пазење па да се надеваме дека нема да сме малери. Сите мислевме дека до средина на април ќе стивне ама ова абер нема. Ние и луѓе избегнуваме ако сака некој да ја види договараме кафе надвор веќе и мн пријатели ни се лутат, ама не ми се ризикува, а они сакале да си поиграле дечињата со бебо.. Мислам и твоето е родено порано, па затоа сум повеќе внимателна, ако продолжи вака место 3 та доза ќе ставиме ммр, инаку планот ми беше за на есен.
За лутењево веќе почнав уопште да не се замарам... Цело зимо ограничував гости,посебно деца ,а и ќе продолжам така сега поради епидемијава. Предвреме сме да,зт малку повеќе пазам. Чекам 10ти мај,ако е вака ќе го вакцинирам. Вакцимирани сме и двајцата,прележано немаме. Господ да не исчува сите. Инаку сите веќе кажуваат дека тешко ова да стивне во скоро време.
А парчиња? Сама да се рани. Овој период беше доста лош кај нас исто, не сакаше ништо да јаде. Едвај 20-30г секој оброк. Сега 10м има, скоро се на парчиња јаде.
Сменив памерс, преминавме од 3ка на 4ка, бебе се нафрли на гзе(горе високо) го мачкав невен и му засушија,е сега ми се нафрли и напред (ниско на мешето),онакви се црвени ко врукинки. Матичен го виде рече ниш не е,ама некако не се повлекуваат напред. Може да е од памперс? Од почеток сме со памперс,па нзз ни какви други би зела дс пробам?
Мојата така се нафрли од Памперс кога преминав од 2-ка на 3-ка. Пробај Виолета или Миниес ( Миниес ги има само во Рамстор). Земи од двата бренда за споредба. Овие Миниес ептен ми се погодија.
Да ве прашам. На малата 9 месеци излезени е се двете единици, запчиња, долу, а гореместо единицата излезе двојката. Е треба горе првин единиците? Цела сум збунета
На малото му ставам капки од диво оригано во носето. Ама борба е секогаш, па не знам дали сум капнала. Има од истите капки и спреј со распрскувач. Дали смее на бебиња да се користат спрејчиња? Има скоро 9 месеци.
Може и знак за алергија или само си кивка. Не се плаши. Може да не значи ништо. Проботалајф имаат бебе спрејче од диво оригано. Има во Зегин. 6+ е