Смее. Јас од бебе ставам на малово физиолошки со спреј. Нема мака. Денес ќе пробам со диво оригано, првпат ќе ми биде, се надевам дека нема да пројави алергија.
Дафи, тоа го користам, ама капките. Сакав да го земам спрејчето, само не бев сигурна дали смее на бебе со распрскувач. Анат, одлично е. Јас и за големата го користам одамна. Супер што може спреј, затоа што капки кога ѝ ставам, како со лав да се борам.
Верувам. Ама не сум дала досега, немав потреба. Некако предолго ми трае ова течење нос, па да видам со диво оригано. Макар што од алергија ми е страв, сум слушнала за неколку случаи.
Дај Боже да немате никакви алергија. Јас го испробав на мене другиот спреј, за возрасни, неверојатно е колку ми помогна. Инаку помага за сѐ: бактерии, вируси и алергии.
Помош за сува кожа? Можно е дека од Мустела се префрлив на бекутан и бебо ептен има сува кожа на рацете и бутчињата. Некогаш и со мустелата знаеше да му се појави сува кожа ама со павловичева ја средував, сега ни тоа не помага многу му е до израз. Крема некоја да препорачате?
Мајки, за од прилика месец дена ќе се вратам на работа. Бебе е 7 и една недела. Сега има два оброка и од утре сакам да почнам со трет. Тоa што ме интересира е кога почнавте да давате ужина,? Во колку часот го давате третиот оброк,? Прв оброк му е 9/9 и 30 Втор оброк му е 2/2 и 30 Трет? Ужина? И што давате за трет оброк? Има ли негде да прочитам?
Трет оброк вечера. Млечен. Види низ темата за мени. Ќе ти дојдат идеи. Нешто со кисело млеко, јогурт, сиренце. Ужинка исто може млечна. Зависи што даваш.
Јас вчера, принудно, дадов т.е. и дадоа ужинка во 12, ад млеко со Лобело бисквити, ги изручкала бебка слатко се најала. Млеко од шише не пие, па затоа вака се снашле @Lavica2016 Вечера давам после 6, најкасно до 8. Зависи кога ја легнувам. И на цице се успива.
За ужинка мислам рано ви е. Јас пред да тргнам на работа меѓу доручек и ручек му заменив цицање со ад. И за почеток беше доволно. Цицаше сабајле и кога ќе си дојдев околу 3:30-4.
Тоа и ми беше дилемата, што кога ќе почнам на работа.. Јас мислев да сеизмолзувам пред работа ама ќе пробам и со АД. До сеа не му иам дадено ќе видиме дали ќе сака
Ако можеш да молзеш и тоа ти е решение за меѓу доручек и ручек. Јас не можев да измолзам толку, а и на овој начин ја решив лактациката за да не се растекувам преку ден.
Мајки дали ги оставате вашите бебиња сами да се снаоѓаат да се исправаат,да се држат за нешто за да станат. Некако не ми е стабилен па се ми е страв дека ке се чукне некаде, а и знае дека мама е тука да го крене па не му текнува да се фати некаде да се крене. Имаме скоро 11 месеци. А и не лази. Како се вашите бебиња, се исправаат ли сами на оваа возраст?
Zdravo mamicki Sakav da ve prasam vo vrska so kravji mleko Od koj mesec go vovedivte jas go prasuvam pedijatrot toj veli duri na godina dena oti mozela da dobie alergija za ponatamu ic da ne go upotrebuva do kraj na zivotot Pa vie ste poiskusni mene mi e prvo dete pa vas ve prasuvam
Моето е 14м уште е на АД. Кравјо ставам за готвење само. Соленки обично. Тоа само и јаде. Проја, мафини правам со јогурт.
Па ако го придржуваш и му помагаш цело време, нема да се труди сам да направи нешто. Не е поентата да му помагаш, треба сам да се превртува, тркала, лази, исправа со придржување за околните предмети. Затоа дете се остава на земја на соодветна подлога да ги прави овие работи. Ти до него биди, ама не му помагај. Само ако има реална опасност да се повреди со тоа што го прави, помогни му.