Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Јас па се ладно давам, а не го знаев ова.
    Си викав топол оброк не пробало.
    Дури што вика Анат, некад и прилично ладна вода сум дала. Зимоска во ходник ја чувавме, а таму ладно.

На Coco31, duffi и Sandrin4 им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    И мојава не сакаше вода да пие, ни сок, ништо, само млеко.
    Вода почна од чаша да пие, обична, сега и ставам во чашка со цевка и цел ден се налева, млекото го редуциравме на сабајле и пред спиење. Веќе се пие.
    Пробај со лажичка или чашка со цевче ако знае да повлече. Ќе пропие сигурно без гајле.

На Coco31 и duffi им се допаѓа ова.
  3. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Мојава исто нејкит нишо топло. Од шише со клунче ми пропи вода конечно ко ќе ја шетам надвор, а дома од чаша си пијат.
    Јогурт само баланс ми пијат, ваљда немат штета. А со другите млечни сме скарани.

4. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    7.053
    Почнав да користам заштитрн фактор, го мачкам со еуцерин 30

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Dusica24mkd

Dusica24mkd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Duso od koga pocna so bebelan 2, ako pocna i po kolku pie sega tvoeto bebe od 2,bidejki e pojaka

Moze li sovet kako i koga da pocnam so 2 mleko adaptirano, 6 meseci sme i 4 dena.... Treba li da davam postepeno vednas... INaku imame eden n obrok samo nautro ovosen popola teglicka, i popladne pocnav so vkusovi zelencuk

Последна измена од модератор: 6 мај 2019
  6. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.109
    Eве ја
    15568990422752130819080013748892.jpg

На pianogirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dusica24mkd

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Mene
    Mene toplo ne mi pie ni jade... Duri i cajceto ladno da e... Koga ke porasne ke jade.. Sto da pravam... Toa e..

8. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Мајки до кога им ја превривате водата на бебушките. Давам од хипп и нели првиот ден е стерилна и тогаш не ја превривам, но од другиот ден да. Мене ми давале до 4 г и се само болна бев. Имунитет 0. Сега си велам да не правам иста грешка со бебка моја, ама шубе ми е непревриено да давам. И до кога им пеглавте се. Јас почнав да одмалувам. Пеглам само боди и алишта дирекно што ја допираат. Не за друго се нема време. И стерилизатор до кога?

9. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    На 10м предтанав да превривам вода и да стерилизирам.
    Пеглав само првото перење,сега пеглам ако нешто е изгужвано,со тоа што сушам све во машина (обично ми ги вади баш мазни)

10. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    И јас сушам во сушара, па затоа си мислам нема потреба веќе. 6 м сме.

На Tukituki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dusica24mkd

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Jas ne peglam od koga gi susam, od 2 meseci ... A za vodata ja prevrivam, no cucla koga mijam, sihe igracki, pa duri i vodeni direktno od cesma, organizmot dobiva i taka bakterii... Do 4 meseci gi vriev poslw sekoe jadenje, sega ne samo 1 na den

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Вода никогаш не и превривам, и давам Ладна или Роса. Од 4 месец скоро нишо не пеглам, ептем нешо ако е изгужвано. Па еве ја фала Богу ништо не и е

На Shelea, Tukituki и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  13. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Вода не превривам од 6 месеци. Не ја пеглам од 40 дена. Стерилизаторот свечено го пензиониравме кога наполни 9 месеци. Давам ладно кисело млеко-јогурт од фрижидер, вода на собна температура ама плука. Со чашка за ракија имаме успех. Со клунче нејќе, во обично шише со цуцла знае мустрата дека е вода и го фрла шишето.
    Варам јаболки и крушки во многу вода и таквата засладена со малку вкус ја пие, како компот.

Ја мачкам со Фрезидерм 25ка фактор, на лице, вратче и рачиња.

14. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    7.053
    Вода никогаш не првривам. Стерилизирав до 9 месеци. Сеуште му пеглам и ќе му пеглам :) за нас пеглам исто и за него :)

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dusica24mkd

Се зачлени на:
    26 јуни 2016
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    По колку пијат вода, оние што пијат. ние по 150 мл на ден, просек, 6 месеци сме и чисто на ад млеко... Кога и кажав на матичната рече давај ако сака и колку сака. Бебуш пие вида од 2 месеци, чај од ким домашен, сок не сака никако.

16. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ако пеглате поради стерилизација, немојте? Навистина што стерилизирате? Па во воздухот што му го допира лицето има повеќе бактерии.
    Јас пеглам сè, ама поради естетика, никогаш не сум помислила да стерилизирам алишта.

На Sexybaby86, duffi, Dusica24mkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Leonida2

Leonida2 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    28
    Zenski .. nie sme 10+ meseci .. deteto e super napredno i vo tezina i visina e poke od so treba za vozrasta ne e debel megutoa e kako nabien, muskulest epten zdravo dete lici ama dosega mi ima nastinato mozi 5 pati vo 10 meseci .. neznam kade gresam jas ili deteto e taka sekoja nastinka da ja docekuva ?
    Ps cicase do 7 i pol meseci, sega sme na vestacko, ne go drzam vo toplo ili sterilizirano premnogu, varam samo sisenca, cucli, veke ne go peglam i krvnata slika e sekogas odlicna ...

18. oli18

oli18 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    42
    Мами колку млеко треба да пие малава на 10м? Секое шише млеко ни е хорор филм. Наеднаш почна да го одбива млеково. И правам по 180мл, она едвај 80мл ќе ми испие. Дури и во спиење веќе не го сака. Не знам што да правам. Храна си јаде нормално по три оброци дневно ама млеково не сака да го види а си пиеше нормално до пред некое време

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.783
    Допаѓања:
    145.313
    Штом јаде не и се коси. Не секое дете пие млеко. Не сака и мојот млеко. Давам едно шише пред спиење од 150мл и од тоа останува секогаш околу 50.
    Не ни форсирам повеќе ни па нудам. Со три оброци и нешто измеѓу е најаден.
    Млеко ако не сака не мора.

На oli18 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. pianogirl

pianogirl Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2018
    Пораки:
    732
    Допаѓања:
    975
    Мамички кажете како си играге со вашите бебиња? Ние сме 8 месеци и со играчките, тропкаме, глесаме и слушаме песнички во хранилката, свириме на клавирот, паткаме со ножињата, пееме, играме на земја. Дајте предлог за нешто ново