Мајки од кога тргнавте на работа како ги спремавте кашичките? Можам ли од вечер да ги спремам зеленчуковите каши, а овошните насабајле? И ако може на собна температура да ги оставам или во фрижидер? Ај малку објаснете ми како вие функционирате
За неколку дена полниме 7 месеци, од 4ти месец (до тогаш само по 2 пати стануваше) се буди секој 1 до 2 часа навечер. Пробувам да го презаспијам, ако е без цицање ќе стане после 1 час пак, ако цица (а цица дур не остане капка во градиве) спие максимум 2 часа. Немам сили, очајна сум да сврзе 3 часа сон навечер. Првите заби ни излегоа пред да наполниме 5 месеци, сега се тешам дека се заби во прашање ама абер немаат. Преку ден е нервозен, тегне уши, во раце ми израсна, внатре нејќе, строго надвор, не можам да функционирам. Како да му помогнам него а и себе
Дали ви се случило да ви стануваат навечер и да се исправаат на креветче? Синоќа во 2ч малата стана се исправи и гледаше во нас. Сета среќа мм што ја сети. Не знам што да преземам за да спиеме раат... Совет?
Синко е 20+ и скоро секоја вечер е исто. Станува и вика земе. Освен да се осигураш дека е безбедно (да го спуштиш душечето на најниско) друго ништо не можеш.
И ден денес знае така. Еднаш ми падна Иако на најниско ми е душечето, ме разбуди една вечер тресок , оттогаш го лепам креветчето до мене ама пак ме фаќа страв. Обично го сеќавам , сега па и претежно кога се буди ми бара вода ... Чаре -да го спуштиш на најниско и ако можеш да го залепиш скроз до вас креветчето...
Znaci tolku sum nervozna... Samo sto izlegov od remedika, imavme zakazano kaj Spoa... Kaj se iznacekav, kaj malava mi e sert dete edvaj ja naraniv... Si iznavlegoja preku red i vrski kaj doktorot, pa slobodno eho nemaja... Se izviniv i zaminav... Pa zar i pari da im davam na tolku cekanje so zakazan termin i 6 mesecno bebe, sramota. Najkrivo mi e sto vriese od guzva vo remedika denes ja ispomesav vo virusi... Haos sum...
Majki nie napravivme 6 meseci na ad mleko sme deneska probav da mu dadam aptamil 2 ama od koga mu go dadov sigurno 7 pati povrati mi interesira vasi mislenja dali da prodolzim so 1 ili kako da napravim
Neznam... I jas treba so 2 da pocnam, ni rekov aj na 6 i pol meseci... No kako nemam poima. Gledam se budi cesto na 2,5 saati za jadenje bara po 120 ml pie ,znaci ne i stiga... Da ne si dala mnogu... Kolicinski
Smetalnik, kazi mi kapki D3 kolku davas... Dali ke gi prekines letovo... So koj ortoped pedijatar se konsultiras ..
Jas ne sum vo Mk ziveam vo Germanija tuka pedijadarot mi rece do 1 godina sekoj den po edna kapka inaku koristim vigantol za prekin ne mi rekol vo Mk neznam kako e a za mlekoto i davas po mnogu malku zatoa taka ti e zgolemi i kolicinski i ke vidis kako ke bide kasicinja i davas
Требало тука да се пожалам и да излезе горе единицата, сега гледам бела точка почнала да пробива. Фала ти на поддршка , горниве заби тортура биле, за долните се испофалив без проблем излегле. Овие изгледа ќе ми наплатат.
Probav se, i kolicina i vreme... Nema alarmce si ima staveno i dozimetar ni kapka povekje... A ako ja promasam so vreme pojke od 15 min ela naranija.... Do kasicki pocnav nautro u popladne po pola gi jade i malku povekje, seuste nemoze cela, ke nakaci so vreme... Se nadevam so 2 ke nakacime na vreme so mleko... Iscrpena sum vekje...
Treba malku vreme da pomine sin mi pie po 210 ml ama go drzi 4-5h kasickite gi jade celi i tia go drza 4h samo navecer ne go pie celo mleko ke ispie 120ml nekoas 90 zavisi koga kako i se budi na 3-4h sekoe dete razlicno
A od Ad mlekoto 2 koga se pocnuva po kolku ml treba da pijat 6 mesecnite deca, dnevno, t.e a 24 h vo prosek
Маајки помоош!!!! За две недели почнувам на работа, малиот ќе има 9 месеци ама никако не се научивме да пие и заспие од шише. Еве веќе 3 дена други луѓе пробуваат да го заспијат со шише и Ад млеко ама не сака. Едвај пие по 60 мл ама никако да заспие, а на цице заспива за две минути. Го нишкаат се прават ама џабе ме бара мене и цицето. Не знам што ќе се прави како ќе го заспиваат домашниве кога ќе тргнам на работа, веќе памет немам, жал ми е да плаче и да не спие по цел ден. Дајте совет што да правам
Со 6 полни месеци се почнува со 2. Како ви бил распоредот така продолжувате, само со 2ка. 5-6 шишиња. Т.е оброка. Зависи дали имате воведено цврст или не. Со три цврсти оброка доволно се 2 шишиња млеко. Наутро и навечер или зависи од распоредот. Кога ќе виде дека те нема ќе свикне. Ќе бите тешко за тој што го чува неколку дена ама после ќе свикне и ќе фатат некој ред.
Ниту ќе плаче по цел ден, ниту ќе седи буден. Ќе се прилагоди побрзо отколку што мислиш. Не мора со шише да му даваат млеко, може и со чаша. Ќе си јаде во меѓувреме, ќе си го доиш пред работа и кога ќе се вратиш.