Тешко дека ќе помине сама од себе кашлицата. Каква е сува или влажна? Ако има шлајмови треба да помогне чај од кромид за искашлување на шлајмот. Инхалација исто помага, што вели докторот за тоа, моите и двајцата моментално кашлаат и инхалираме со дексаметазон. И повеќе на свеж воздух и тапкање по грпче. Јас купувам органски, кога одам за Ск земам од ДМ, а по нешто се наоѓа и во Зегин. Инаку ако не ти е битно да се органски обични има во сите поголеми маркети.
Кашлица не поминува сама од себе. Или инхалација, или сируп треба. Нас секогаш ни помага АЦЦ против кашлица за бебиња. Двапати до сега кашлала, двапати спречив навреме со сирупот, многу ни помогна. Прашај го педијатарот дали смее да пие такво нешто, или пак дали инхалација би помогнала, ама мислам дека треба барем нешто од ова за да му се олесни на бебе. Но, многу зависи и каква е кашлицата, мокра или сува.
Obicnite gi vidov, no nesakam sega za sega strav mi e od "moze d ima vo tragovi"... Od koga pocna da voveduvas i so sto na primer...
Ова трагови од одредени намирници нема врска со органско/неорганско туку со производите кои се пакуваат на иста лента/пакерка. Инаку овие намирници ти се од 6+ бидејќи не содржат глутен. Јас го фаворизирав просото и малку помалку киноата, хељда и амарант давав ептен ретко, хељдата поради тоа што дава многу енергија, а амарантот бидејќи многу време се вари и не ми се допаѓа неговата конзистенција.
Мајки денес му правев крвна слика на бебе и гранулоцитити и се доста намалени, а лимфоцитити покачени. И на 3 м и беа вака и др рече нормално било за таа возраст така, но некако ми кива и кашла. Вкупно леукоцити и се 9, 3 што значи во нормала се. Вчера за кашлањето ја однесов кај матичната и рече дека е чиста на гради и не и црвено грлцето. Можни е од алергија да кашла или од плунка? Треба на вакцина да ја носам
Дали имате искуство со овие капки витамин Ц кај 9 месечно бебе. Матичната ни ги даде превентивно да ги прима бебе во овој период на вируси ама на упатството за тоа колку капки да давам пишува за од година?
Devojki, koga pocnaa vasite bebushi da se vrtat na imeto nivno? Bebo moj e 8 meseci ama ne sekogas se vrti na imeto.
Сака да стане и морам да му подадам раце се фаќа на рацете и се исправа одвај... не ни лази уште а го оставам на стомак доста време иако не многу сака се буни