Моите не пиеа вода па цеден портокал пиеа и полека почнав да го мешам со вода ,за покасно да ставам 20 мл сок и 100 вода . После почнав и чајчиња да правам и ги разретчував и нив и на крај дојде водичка без проблем .
Da ne me sfatite pogresno ama mislam deka e rano i za meso i zolcka, spored bebe gotvac zolcka e od 9 meseci a meso od 8m ama pak vie si znaete najdobro
И јас можам да си направам бебе готвач и да напишам од кога и како се воведува. Тоа е бебе готвач од обични мајки напишано,нее книга напишана од СЗО.
Има различни мислења, мене ми препорача педијатар да давам жолчка и месо од 6 месеци, дека има 10+ кг и ми рече дека му требаат калории него за растење, протеини за мускулите итн, тој има 6месеци и 6 дена, му дадов четврт жолчка и ништо не му беше, месо немам дадено, а и за бебе готвач баш се дискутираше во др тема, колку е и тој добар..јас почнав од се по малку да му давам, на пр цреши, вишни, домат има пробано исто и бисквита имам дадено, а тие се после 7 м, домат нз после колку е во бебе готвач има убави идеи за оброци.
Na mene mi maticna kaza deka mozam i meso i zolcka poleka. A denes pravime 7 meseci. Ama jas ke pocekam so zolcka. Meso imam dadeno pred nekoj den. Ne e bebe gotvac 100% vistina se. Napisano e od strana na nekoi majki.
Бебе готвач ми е онака баш супер како за идеи што да измешам. Нема шанси да се водам според него. На 6+ кромид? No way!
Dadov telesko. Prv pat vareno so morkovce. Super pominavme. I se bese vo red koga dade zolcka? Se mislam okolu toa sto da pravam. @Petra777 jas dadov kromid na 6+, nekolku trkalca zaradi vkusot. Zosto da ne?!
Кромидот се смета за зачин. И нема ништо лошо да се даде веднаш. Плус што е здрав. Една ронка се става. За бебе готвач сум се изјаснила. Секоја им чест на трудот, ама далеку е од тоа како треба. По двете мајки таму бебето до 1 год треба да вегетира.
Матичната ми рече дека можам полека да му давам и жолчка и месо. Ми рече и кисело млеко да му давам исто. Ама уште не сум дала ништо од ова. Бебо е 6м и 1 недела. Инаку, и јас дадов тркалце кромид и пашканат во зеленчуковите каши, ама и така не ги јаде моето. Не се водам по Бебе готвач, само гледам идеи за комбинации, исто како и од Нутри бебе на ФБ.
Мајки ви јадат ли децата? Син ми има 10м, вчера и денес ми одбива ручек, со сила 10тина лажички, денес после доручек, во 1 имаше ужинка и толку, ручекот со молење многу малце и еве го нана па ќе пробам со млеко сега, ми е страв. Слични на нас? :/
Стар и на пареа заедно со компирот ставив 2 тркалца мали.Плус авокадо во блендерот и вака прв пат јадеше зеленчукова каша.Пред тоа од другите и се гадеше.
Mislam deka e bas napisana spored Szo, kako i da e, cisto samo kazav orentaciono, ok i da ne se vodime spored bebe gotvac i po pedijatrite da se vodime site razlicno sovetuvaat da ne znae covek koga da slusa