Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Здраво:hai: Ќе замолам некоја мајка од Гер,да ми пише да прашам нешто.

2. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Мојава покрај цело неспиење овие неколку дена извади 2 запчиња одеднаш. Ноќеска значи од 1 се прпбуди и до 4 си играше и никако не можев да ја заспијам. Си помислив пак некој скок не има фатено, кога денес ме "изненадија" 2 мали слатки запченца. :inlove:

На kukla21, Dina911, lackygirl и 6 други им се допаѓа ова.
  3. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    А немаше ли никакви знаци претходно дека ќе и излезат забчиња? Набобренко,распукано на непцето,или нешто друго?

4. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Цела долна вилица и е побелена и набобрена веќе подолго време. Пред неколку дена бевме кај матичната и рече за брзо ќе е, но колку брзо не прецизираше.
    Вчера беше свеки на гости и баш пак гледавме, мн и беше мерак она да ги најде и немаше нишш.
    Денес сред Енци менци и ги најдов. Абе оваа заби има викам,. Се пресмеавме и ај одма ја почастив нова глодалка. :D

Последна измена: 6 јули 2019
    На Dina911, lackygirl и LoveHope им се допаѓа ова.
  5. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Честитки за запчињата,со лесно и другите да излегуваат.
    Синко постојано става нешто во уста,па ги расчешува и плаче,ама матичната го гледаше и рече дека се сеуште горе и нема брзо да излезат.
    А од 3 месец наваму секој ден по мое очекував дека ќе излезе заб :D :D :D
    Секое нервозно пикање на раце во уста, јас бев убедена дека излегува запче. Дури и 3 педијатри ми рекоа дека нема да излезат брзо, јас бев сигурна дека не виделе убаво :D
    Пуста желба за запче

На happygirl и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  6. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Ти благодарам и на вас да ви излегуваат лесно и да ви се редат како бели бисерчиња. :inlove:
    Свеки кај нас имаше така голем мерак, јас искрено мн не се замарав. Знаев дека ќе излезат, а искрено ми беше и страв како ќе поминеме со вадењето. :whew:
    Сега не и кажувам на свеки дека има да се затрча и она да мисли дека прва ги видела. :D

На lackygirl, LoveHope и happygirl им се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.613
    Да и се редат бели како бисерчиња ;)
    Кај нас свеки ги најде :D
    Сега е интересен почнаа да се гледаат ко зајаче е :inlove: ама ме каса некогаш многу на града ко ќе цица, дури имам и викнато од болка :doh:

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    24.109
    Честитки за запчињата, нека и бидат бели ко бисери, сите без мака да си ги извади :*

Моето уште нема, ги чекаме сите првите запчиња :) Отечени му се, се гледаат бели точки, и оваа цела недела е екстра нервозен и уште повеќе се чеша. Пред некој ден му ја купив Софи жирафата, и сега засега ја гледа цело време. Другите глодалки не ги ни фаќаше. Белки наскоро ќе му излезат да не се мачи.

На hello-kitty.90, lackygirl и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  9. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Ти благодарам. Со лесно да им излегуваат на сите дечиња.
    И мојава не сака глодалки и затоа мислев нема да е за брзо ама ете ме изненадија. А нервозна е мн.
    @lackygirl Благодарам. Баш како мали зајчина се. Свеки петокот рече дека готови се и вистина. Она ќе купува нешш бело и нешш златно. Хаххаха:rofl:

Последна измена: 7 јули 2019
    На lackygirl и happygirl им се допаѓа ова.
  10. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Малава почна и во спиење да се врти од грб на стомак, проблем е што спие полузаринета како на една ноздра да души само што ќе ја приметам ја враќам на грб но што ако се успијам и не ја забелезам страв ми е да не се угуши сега неколку пати ја свртев на грб ама веднаш се врти на страна и за минута подоцна на стомак незнам што да правам

11. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Ove sega na paloma.stiskam prska.kako krf boja na taja dojka se imam operirano od fibroadenom ma.dojka ama dosega nemav problem ece se mi zapira mleko i ovie dva dena deneska kako krf sto moze da e ?dodeka odam utrr na lekar

12. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Ништи не можеш. Мојава од 6 ипол м спие на меше цело време освен кога спие до мене на спална, што се покажа небезбедно(ете вчера му падна на мм додека бев во тоалет).
    Тие веќе се вртат во сите правци и ако не им е удобно ќе си се презавртат пак на грб или друга страна. Лошо е кога се мн мали и не се вешти во вртењето, па инцидентно ќе се завртат и не можат да се вратат назад или сменат положба.
    Макар што на мојава никако не и се погодува и цела ноќ ја врви во преместување, вртење и шетање низ креветче, ама најчесто спие на меше напречно во креветчето и заглавена со раце и нозе во решетките, а главчето скроз напикано во дрвата. Ако ја преместам се буди..:worried:

13. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Леле исто раце и нозе пика помеѓу дрвата од друга страна зариена е со главчето, ми е страв да не скрши нос ставив оградица и од другава страна ама пак си наоѓа начин или над или под или ќе се зарие во неа. И мене синко ми падна од спална и тоа навечер не ми текнува на возраста точно ама беше под година, преморена дење ноќе на града и сум заспала во доење тој паднат (ден денес неможам да си објаснам) ни тресок ни плач, дете не лазеше а беше под неговото креветче во висина од 20цм од под, на стомак тука спиеше и кога се разбуди се расплака таква паника дете плаче а јас во сон го барам, глас има дете нема. Немаше ниту гребнатинка чудо, викаат кога дете ќе падне ангелите перниче му ставаат. Нека се здрави и живи само

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Женски малата после 4 дена со температура, денеска и се појави осип.
    Јас мислам дека е ова рузеола, не ми се верува да е алергија.
    Искуство како се лечи рузеолата? Антибиотик помага?

15. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Вирус е розеолата, не се лечи никако, само од себе поминува.

На NarCis@ и Feodora им се допаѓа ова.
  16. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    4.347
    Не знам дали да и го прекинам антибиотикот, да не ја колкам, а 90% сум сигурна дека е тоа.

17. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Осипот може да е како резултат на температурата, не мора да значи дека е розеола. Но штом немала никакви други симптоми можно е да е тоа.
    Во принцип антибиотик не се прекинува, но консултирај се со педијатар, ако не е бактериска инфекција нема потреба да се прима до крај терапијата.

На NarCis@ и Feodora им се допаѓа ова.
  18. lavica82

lavica82 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    661
    Modar patlidzan moze li na 8 + bebinja da se dava

19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.456
    Допаѓања:
    5.424
    Kolku gr jadat vashite bebinja 11+ meseci? Kolku dorucek, rucek, vecera .....

20. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Не се секирај сега се на возраст кога сами си се вртат и местат како им е удобно. Јас синко кога и да го погледнам те е на грб,па на страна,па на стомак па едната нога на перница,па главата во перница. Нормално е.

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.