Канестен крема тенок слој два пати на ден и покриј со газичка за да не се прошири и крема со цинк бичо која бекутан или на хипп.За во лето наместо павловичева подобро е хидратна крема за пеленска регија.
Ajde Eden sovet predhodnata nedela na bebush od usteto mu se pojavi mnogu zoltenikavo. Poseteno maticen I usen doktor vednas. Usniot doktor ni dade samo akva maris da prakame zoltenikavo nema ama nekako mi mirisa uvoto. Sakam da napravam bris ili da ne panicam. Bebe veselo ok nema tt se normalno ne cesa ushi znaci nikakvi simptomi na bolka..... Sovet ili nekoj so vakvo iskustvo.11 meseci sme...
Не е ништо страшно. И кај моево неколку пати се случило да истече жолт секрет од увото што мириса. Следи ситуација, ама големи се шансите дека нема ништо.
Majki neznam kaj da go postavim prasanjeto na odmor sme dojdemo vo mk i eve vise 3 nedeli dedeto mi e so crvenilo vo ocite go nosev na doktor mi dadoa kapki za oci sirup za alergija i kapki vitamin c i pokraj seto toa pak ima crvenilo so cesanje duri nervozen stanuva inaku e 9 mesecen sega mu zedoa bris pa rezultati vo ponedelnik dali nekoja imala iskustvo so vakvo nesto i sto bi mozela da stavim deugo posto stvarno vise neznam so da napravim izvinite za dolgiot posto i fala vi
Излегува и на син ми повремено, како топче жолтеникав секрет, но никогаш не сум испаничила и не сум го носела на лекар поради тоа. Нормално е бидејќи инаку не му ги чистам внатрешно ушите, само надворешниот дел му го мијам и бришам, па тој секрет што се собира внатре мора некогаш да излезе.
Нас педијатарот не советуваше пополека на секое капење да го отвараме. Не на сила, пошто ке го боли. Рече ако не успеете да го отворите, ке го отвори уролог. Ама како не кажа . Инаку ако му е црвено и му испукала кожичката, мачкај со маст хлоранфеникол. Истата што е и за очи. Ова е препорака од педијатар и има ефект. Јас мачкам. Дека нема да го боли ако наеднаш и на сила му се отвори, не верувам. На внук ми од сестра така му го отворија, и неколку дена си имаа мака. Ајде со лесно... и јас мака мачам со отварањето и никако да излезе..
Моите близначиња цело време ги чешаат ушињата и се грепкаат.Педијатарот рече нормално е зашто им се лачи повеќе секрет.
Нам педијатар ни даде Белогент маст да го мачкам кога ќе му е црвено кожичето. Го отваравме на секое бањање,ама еднаш му испука кожичката,дете вриштеше од болка и од тогаш некако ми е страв да му го отвораме. Сега го отвора мм еднаш неделно.
Да ја тагнам @FreeMind да се пофалам за синоќа спијаше цели 4ч, од 23ч до 1ч, потоа стана во 5ч, па во 7 и пак презаспа до 8 ипол, ова е рекорд за нас Во неделата го крстивме (ми велеа од ко ќе се крсти ќе спијал повеќе можи има нешто
Ајде аирлија! Нека наголемува сега на пет часа може дојде време да поспиеме. Таман со работава да ти се поклопи се! За крштевање сепак нема ни да размислам. Не сакам поповЕ да ми ја допираат ќерката
Марисимо спреј кај нас помогна.Бањање со потопла вода и малку го држев на пареа од обична топла вода.
Имаме проблем со никнување прво запче.Две недели кенка додека спие и рацете му се на образите.Освен гел за непца што друго правите.
Bebe e skoro 7meseci i saka da stoi na noze, neli e malo i ne smee? Go fakam za racinja i se kreva sam da stoi, jas go spustam toj pak se kreva?
Се што прави само бебето не му брани. Лошо е со сила да му правиш нешто што не е спремно а штом само сака уживај. И кај мене момата почна од 7ипол месеци да се исправа
Леле и мојот е најсрекен кога ке се исправи, 7 месеци и една недела е, му давам раци да се исправи да седне од лежечка положба, тој станува на нозе и се смее а и нас ни рекоа многу на нозе ставање не требало, дека рано било, а тој пун кеф кога стои
Мајки да ве прашам дали е обавезна крвна слика пред секоја вакцина? Касниме со вакцината што требаше да ја прими на 6 месеци. Пред да го вакцинираат доага доктор го гледа детето, ама досега ми немаат барано да правиме крвна слика...