Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    И кај мене си ги тегне ушите ама не сум приметила дека ја болат.Некако ми стое како да си ги игра.

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Гледам доста го препорачуваат Мапез, ние користиме Чико, ок е али мора добро да се размачка инаку остава како плик.

3. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    499
    Ti blagodaram. A koja cena e, znas li mozda?

4. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Може да вади запче.

На monik55 и Watermelon96 им се допаѓа ова.
  5. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Околу 260 денари, не ме држи за збор.

На Gaga.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Има некој пробано ваква проодувалка?

FB_IMG_1564746511143.jpg

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.928
    Допаѓања:
    14.639
    Мајки, следна недела идеме на одмор и имам едно можеби смотано прашање. Нормално дека бебе треба да е постојано на сенка и да не е на плажа во најжешкото. Веќе имам крема за сончање со СПФ 50 што ја мачкам малата кога шетаме сабајле и таа ќе си ја носам со мене. Прашањето ми е колку често ги мачкате бебињата со крема и во колку дебел слој? Јас лично сум црна на тен и во живот не сум се мачкала со крема, само со масло за сончање, и стварно не знам колку треба. Да биде баш како на филмовине, бело по лицето и телото да му е, толку многу се става? Малава си ги јаде и дланките и подлалтиците ги глода од што ја чешаат непцата, ќе изеде пола од кремата ако ставам многу. Некој совет?

8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    И кај мене ги витка и назад на главата се чеша. Исто дланката ја врти и ја гледа. Се осознава сега.

Туку денес многу сака да се гали како маче некое цел ден сака да ја гушкам и бакнувам. Иначе баш и не е љубител на гњавење. Сигурно менува некоја фаза. Уште не е испадната од петката.

И ноќното досега успешно го минува пу пу да не се подречам сврте малата.

@Spidy јас и нарачав комплет блуза и пантолони купаќи со ув 50. Ако си во можност бидејќи одиш во најтоплиот дел од сезоната земи пред тргање. Лицето не заборавај да и го намачкаш и капа со ув заштита.
    За ставање крема не знам како оди.

На lackygirl, BabyT* и Spidy им се допаѓа ова.
  9. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    7.053
    На два саати го мачкам. Му ставам нормално не многу количински му упива во кожата не е бел.

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ако имаш време...

На Girl-Rabbit и Spidy им се допаѓа ова.
  11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.928
    Допаѓања:
    14.639
    Само што ја гледав, одлично објаснето и женава прекрасно зборува. Фала многу за линкот.

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.146
    Допаѓања:
    40.510
    Имаме и стои неотпакувана. По непрактично нешто не сум видела. Тешко е за држење, особено за пониски луѓе. Може за некој ептен виско, ама пак е непрактично од аспект на положбата на држење.
    Ако сакаш ќе ти го подарам.

13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.613
    Дали е можно носето да му течи од заби што ваѓа? 2 недели му течи и се проѕирно бели мрсулчиња, 2 пати го носев кај матичната ништо нема, само со спрејче аквамарис го чистам и влечам со пумпица, но многу има, дури и се разбудува од спиење ако неможи да диши, пробав 2 ноќи со кромид спиевме но ништо не помага, стварно на нерва ми оди.
    Туку да се пофалам почна да се врти од грб на меше и обратно :) и само дрнда нешто по цел ден, мн ми е смешен, станува од спиење и почнува Ајде ајде :) :rofl::rofl:
    @FreeMind и моево многу се гали со мене душа е :inlove::hug: ко ќе ме види се смеј одма и рачињата ги пушта кон мене :hug:

На Milaаа991, hello-kitty.90, FreeMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    24.109
    Последнава недела почна да изведува навечер. Ќе стане во ниедно време и не презаспива цицајќи. Џабе нишкаме со мм, раце ни окапаа, он е свеж ко елен. А нас очите ни паѓаат за спиење. Ете и оваа ноќ, стана во 02ч и дури сега заспа, после 2 саати. Не знам што е ова, не е скок, нема заби, ама многу се нервирам оти не сум наспана. Тешко мене ако продолжи вака да се буди.

15. minneymouse82

minneymouse82 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2016
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    1.549
    Да не спие премногу преку ден?
    Па може не е изморен.

16. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.700
    Допаѓања:
    24.109
    Стандард му се дремките преку ден, 3 пати по саат време во просек, некогаш помалку, некогаш повеќе. Преку ден цело време прета, мрда, се врти, пробува да лази, нон стоп е активен. Не верувам дека не е изморен. И ете го сега, стана пред 08ч.

На minneymouse82 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    1.729
    Во овој период т.е. околу осмиот месец почнуваат да менуваат со дремките и ги намалуваат од 3 на 2 па додека се прилагодиш можни се вакви работи.
    На мојата третата дремка веќе и се спои со ноќното спиење па почна да заспива порано околу 9.30 а станува во 7.30.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.613
    А замисли така цело време да си. Ненаспана :) јас се навикнав, а и немав друг избор тоа е. Моево е такво ноќе станува по 100 пати.
    Сигурно ќе вади забчиња штом не ти спие.
    @babydust намали и синко со дремки, сано по пола сат дремнува сега 3 пати во денот, а еднаш спиеше по 2 сати обавезно сега и тоа спиење му е сега пола сат или 1.

На minneymouse82 и FreeMind им се допаѓа ова.
  19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Од еднаш ништо не и е :D

Синоќа лаки од 11.53 до 5.15 наутро на цицка на секои пет минути. Дали беше одморена вчера не и се правеше ништо цела вечер на цицка. Вака до сега не било. Рекорд бушење.

Нема сеуште ниту еден заб никако да пробијат долните кецови.
    Како Том и Џери ги лепам очиве денес. А обврски еден тон прв пат седнувам сега кафе да пијам на раат конечно заспа.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nalla

Nalla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2018
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    226
    Одамна не немаше, додека не сфативме дека има и 6-12 тема :)
    Гледам повеќето се префрлени тука и супер си терате и се радувам. Како почнавме со грчеви и слични тематики, а колку брзо пораснавме:)

Ние направивме 6 пред една недела, имаме скоро 9 кила и 4 заби :party: јадеме доручек и ручек, мн сака зеленчук а мрази овошје ( освен крушка кога ќе му измешам со ориз ). Имаме ептен мака со цицањето, со два оброка цица исто како пред да почне со дохрана. Навечер се буди на 30мин.-1саат. Заспивање и навечер и денски само на града. Сакам да направам некаква промена, кичма немам веќе од тоа цицање за утеха, без да е гладен. Да најдам начин да го успивам и презаспивам навечер без цицање.. а прежал ми е.
    Цуцла и шише шанса нема, се пробав, се купив.. сеа по неколку голтки од чаша само успевам да му давам.
    Дури се мислам дали да го одбијам скроз, кога ќе почнам по цели смени (12часа) на работа , ќе нема како да се чуваат.
    Поздрав за сите мајки и бебуфките :hug:

На FreeMind и lackygirl им се допаѓа ова.