Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    8м прави утре.

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.691
    Допаѓања:
    24.065
    @lackygirl пропи од шишето Томи Типи, истото што го будев нон стоп веќе 4 месеци :)
    Пие и вода, и сок му дадов од круша на Хип. Ама само тој кога сака си пие, не секогаш кога го нудам :) Важно научи да влече луѓе :)
    АД нема да давам и јас засега, иако купив и стои во другата соба.

На lackygirl, FreeMind и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  3. Nalla

Nalla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2018
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    226
    Смеам синопен ,7+ сме?

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    14.603
    Кога тргнавме на одмор, педијатарот ни даде список со лекови, и синопен ми рече за алергија. 7 месеца на одмор наполни. Види само дозирање според упатството.

На Nalla му/ѝ се допаѓа ова.
  5. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    @SaNJaAaaAaa
    @BabyT*
    Знам дека сме тука некаде и баш ве помислив денеска и сакав да ве прашам како се бебушите ваши периодов. Мојот на 6 полни 8 месеци. Почна да се чувствува дека е во скок,плаче од досада,тешко му се угодува,навечер почна често да се буди,тешко заспива,исто и преку ден.
    И забите го мачат.
    Конечно почна ептен усовршено да се врти од грб на стомак и обратно.

На BabyT*, FreeMind и aceee99 им се допаѓа ова.
  6. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Иста ситуација.Изигравам кловн одма и е досадно се тегне ,писка ,нешто ако и земиш урла .Јас имам дополнителна мака што баба и ја гали па дете се тегне за во раци кај неа.А 100 пати имам кажано дека мене ми прави лошо .Не си го познавам детето кога е со нив ,ни јади ,ни си игра тогаш .Кога е со мене сме супер со лазење и играње.

На hello-kitty.90 и lackygirl им се допаѓа ова.
  7. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    И ние сме во истиот скок. Незнам веќе што интересно да измислам. Дури и забранетите цртани коа ги пуштам не ги погледнува сега. А како почна да се залепува за мене. Нема шанси да мрднам. А се помрднам 10цм одма ме докачува и влече кон него.
    Дури ми е криво што од така весело и среќно бебе ми се претвори во плачко. Почесто се тегнеме, кинкаме и погодуваме одколку што си играме и смееме:( почна да ме фаќа паника кај е проблемот, до мене ли е....

Последна измена: 4 септември 2019
    На hello-kitty.90, Bupalu, BabyT* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Исто исто. Синоќа заспа во 9, два пати се разбуди со плачење и ја земав гледавме тв п во 11:30 дури заспа пак. Плус единиците горе и растат абе душа и вадат, морав да и дадам сирупче за да се смири да може да спие.
    А и утре сакам вакцината за стрептокока да и ја ставам, како ќе биде ќе видиме.

На Bupalu и BabyT* им се допаѓа ова.
  9. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    И ние треба да ја ставаме,ама чекам малку да и помине лудилово .Ваде и мојата горен кец.Пиши како ќе помините на вакцината.

10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.190
    Допаѓања:
    24.592
    А најмногу што ме нервира кога ќе кажам некаде дека не спие, Читајте одговор ГЛАДЕН Е ЗАТОА ТИ СТАНУВА :@:@:@
    Значи бебево напредува над просек, на 5 месеци беше 9,5 кг на 8 месеци 12.5 кг со воведен 3 оброк и цицање кога сака и колку сака, и јас му велам:-Ако беше гладен немаше да напредува :envy: Боже Боже, значи такво е бебето и Крај, што морало да се коментира, значи имам пробано и молзено млеко да му дадам 120мл после цицање и пак станува...
    @FreeMind последно што ми донесоа за да спиел, кожа од МЕЧКА :hug: под перница да сум му ја ставела да не се плашел во сонот :nod: секако дека нема да му ја ставам (facepalm)

На Dina911, Kom.pot, hello-kitty.90 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    14.603
    Леле уште ова немав слушнато :D
    Од кај ги вадат убедувањава бе, кој рандом човек имал вишак кожа од мечка и ја стаил кај бебе, чисто да види како ќе му делува?

На paleska3, AlicaInWonderland, happygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    :D :D :D јако... Со мајонез да го поминеш по главчето од уроци не ти кажаа :rofl: :rofl: милан тарот работава, свашта
    И мојава си станува навечер поише вчера кога рикна во 5саат до 6 не заспа неќеше ни да цица ни шише

На FreeMind и lackygirl им се допаѓа ова.
  13. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.190
    Допаѓања:
    24.592
    Хаха бабини деветини, ми го донесоа и јас ваква :drunk::o

14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Човечкиов вид како најинтелегентен нели :) Какви глупости нема да слушнеш.

Гладен е? 12 кг стаса мојава од тешка гладноќа навечер. Многу почна да плаче цел ден ако не и се погоди зајдува од плачење.Сама не сака мораш да ја забављаш. Не знам дали е заб или 6от скок од 32 недела ја фаќа значи ни преку ден ни навечер не спие се на се и се собира 5/6 саати сон, што е премалку.

Многу паднав психички овие два дена. Исцрпена сум и хронично уморна иако и мајка ми е на помош. Ми одзвонува во ушите само плач.

Пробав и со ад денес да заменам еден цицко оброк не ми помина. Значи цицка и ништо друго, веќе ми се ствара одбивност идеме на лошо.

На lackygirl, BabyT* и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  15. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.911
    Допаѓања:
    14.603
    @FreeMind јас почнав да заменувам пред една недела. Еден подој преку еден ден. Да не и дојде наеднаш демек. Испадна дека го сака млекото поладно. Полесно здравје, обична вода и прашоче, и дај шишето на баба/тато. И тие се радуваат што ја хранат, и јас раат.
    Пробај мешај пола ад пола мајчино млеко, додека да се навикне.

На Bupalu и FreeMind им се допаѓа ова.
  16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Купив едни малечки спремни за пиење. Пишува да го стоплам и така и дадов не сакаше. Ама ќе пробам и поладно. Проблемот е цуцлата знам. Али и со клунче ќе пробам и со лажичка
    Морам да скратам подои зошто не сака ни да јаде, ниту спие, само на цицка обесена. Ај преку ден ќе издржам али навечер веќе не можам. Се нервирам и се заебува цел момент на доење.

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  17. hello-kitty.90

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Исти бевме и ние ;)
    Преку ден спиеше од 1 до 2,и после засоа во 4,го ставив да спие,одма се разбуди. Ај викам таман навечер ќе спие :wasntme:
    Го прошетав еден саат и ајде ќе спие. Заспа во 9,во 9 и 20 се разбуди. Ок,викам ќе презаспие,уморен е. Не презаспа,туку заспа дури во 12 8-|
    Од 9 ипол до 12 беше ептен разбеснет и во најдобра форма за играње. И сабајлево стана во 9,цел накострешен,ништо не му се погодува. И на него му излегуваат горните единици,а изгледа и долните двојки.
    И ние сеуште ја немаме примено вакцината за стрептокока и петовалентната или шестовалентна,која и да е. Двапати беше болен и ја одложувавме. А сега скок,заби и постојано затнато носе,не ми се ризикува да го оптоварам уште и со вакцина.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.190
    Допаѓања:
    24.592
    Ај еден совет од мене, излези некаде прошетај се, остави и млеко на мајка ти, твое подобро, нека те нема 3,4 часа, ќе видиш дека ќе го испие. Ако сум јас тука не пие и тоа мое млеко, ако не сум пие, пред некој ден му имав оставено, кај мајка ми беше, 120мл ги испил на екс. Исто еднаш пред месец бев излезена и тогаш пиел.

На Bupalu, Spidy, happygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. hello-kitty.90

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Им давате ли на бебињата парацетамол доколку забележите дека имаат некаква мака?
    Му растат долните двојки,скоро пробиени се. Матичната ми кажа да му давам парацетамол,кога ќе видам дека го боли и кенка. Колку и е советот на место,нели му штети?
    Претходно ми рече бело вино да му мачкам на непцето,или ни даде антибиотик,само за црвено грло,без испитување кс или брисеви. Па подобро и тука да слушнам мислење/ искуство.
    Може и @Alishan30 да ми каже.

20. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.783
    Допаѓања:
    145.301
    Сум дала пола доза парацетамол кога било неподносливо.Не спие, раздразнет е , се гледа дека го боли.

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.