Форумџика на годината

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    25.056
    За забчиња купив срциња и го сечев долу срцето и се формира забче (јас како забен техничар :rofl: сама ги правев скроз, сакав на свекрва ми да и докажам дека знам и дека можам и стварно преубај испаднаа, мислам не беа ко од слаткарница де :$ ама за прв пат супер беа. Рецепт од интернет најдов, вкусни беа и за јадење.

На Bupalu и Yowannty им се допаѓа ова.
  2. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Мајки малото ги вади кецовите доле, едниот скоро цел излезе сега гледам индругиот зирка, цела вечер немирно спие плаче во сон и е нервозен, ќе му олесни ли малце ако му дадам парацетамол пред спиење колку да врзе малку сон или џабе е? Дала некоја од вас?

3. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.806
    Јас давав кога и вадеше долните кецови. Еднаш за првиот и после неколку дена за вториот. За вториот две вечери по ред дадов.
    Ептен ќе му олеснеше и си спиеше 5-6 часа без будење

На Vaga~ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Не и предходно бевме на ад млеко исто аптамил 1. Пробав со хип ама од него запек ми фана и не го држеше сит на саат време ми бараше да јаде и се вратив на аптамил1 се беше супер до сега

5. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Добро значи може да дадсм, се надевам малце ќе му олесни, фала ти

6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Проба да го мачкаш со мастите за заби?

Дечки не е многу пола парацетомол на бебе? Да не спијат поради дозата? Чисто нагаѓам.

Освен лева двојка горе искача и кецот десно доле, значи лудница четири заби наеднаш. Нервозна, кемкава, 24/7 на цицка, никакво спиење. Покрај неа и јас на ибубруфен се оддржувам, ме искина глава денес и лошење. Како уште да сме поврзани преку папочна.

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    25.056
    Со лесно на двете, да знаеш дека затоа не јади, ја болат непцата.
    @Vaga~ досега немам даено парацетамол, а имавме маки и плачки и неспиење од забите.

На Vaga~ и FreeMind им се допаѓа ова.
  8. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.806
    Јас сум давала пола од дозата за бебе.

Пример ако за неговата тежина било 3мл (карикирам, ич не се сеќавам колку беше) тогаш при болка сум дала 1.5мл.
    И на самиот сируп пишува за температура и болка. Па сум давала коа ептен апла се познаваше дека го боли и се мачи, му се спие, а неможе да заспие од болка.

Што знам, јас верувам дека спиел бидејќи престанала болката. Ама не можам да тврдам:)

Може некој постручен ќе не упати и ќе каже точно.

Јас од педијатар иам добиено зелено светло дека може да дадам и при болка (и при болка од ванцина исто)

На lackygirl и Vaga~ им се допаѓа ова.
  9. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Да му се нижат како бисерчиња.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Јас ве сфатив пола апче парацетомол дека давате :)

Иначе за бебе си има сируп и чепчиња дозирани специјално за нив парацетомол за вакцина што ги даваат тие можат да се користат.

На Bupalu му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Кој и кажал на типкава моја дека на музика се игра нз, абе штом слушне музика крева раце, плеска, ѕенѕа со газот, циркус е. Чиниш на федери е. :rofl: Па на народно мислиш чочек игра, омилено и е. :D денес се исповозбуди и дури се испушти со двете раце да игра и сама си стоеше без држење. Мн ми е смешна и ств се чудам од кај научи кога никој особено не ја учел. Освен од децата што гледа на песничките. Значи прав сунгер се, се впиваат. Се топам на вакви мигови и знам дека не е ништо особено, ама си се гордеам.... убаво ми е бе. :inlove: Тогаш заборавам на сите тешкотии и уживам во мајчинството. :l:Ете за тоа вреди да се живее, за тие мали мигови на среќа. :sun:
    Пред малку се жалев дека ми е тешко, сега дека уживам. Крајно време е мислам м да ми дојде..... Хормонивме ми се ролер костер. :emo:

На mamaJana, AlicaInWonderland, lackygirl и 9 други им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Еден куп забчиња искочиле,бели бисери да се редат:inlove:
    Само бебе мое уште нема заб]:)

На Dina911, FreeMind и Vaga~ им се допаѓа ова.
  13. mama*rose

mama*rose Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2018
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.015
    Ниту моето нема забчиња ама не се секирам кога ќе дојде време ќе излезат
    Туку со лесно нека си ги вадат сите бебушки и нека им се редат како бисери:hug::l:

На FreeMind и Bupalu им се допаѓа ова.
  14. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.233
    Допаѓања:
    15.331
    Баш ова го мислев денес. Во темата 0-6 месеца сите со грчеви, мојата немаше. Тука сите со заби, мојава пак нема. :D
    Ама затоа си стои, си се држи за каучот и се шета навака натака цел ден. На газ не знае да седи, битно решила ќе проодува женската. :D

На lackygirl, FreeMind, hello-kitty.90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.669
    Исто,лази како струја се исправа и стои ама заб нема:D

На Dina911, FreeMind, hello-kitty.90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    904
    Допаѓања:
    1.150
    I mojata nema 8 +10 dena

17. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Го мачкам дентинокс, и осанитот гранули му давав ама вчера и денес збесна од нервоза цел ден да се вришти само и се чеша, левиот кец сосем случајно видов дека пробил и тој, ќе биде весело. А иначе му ставив едно чепче парацетамол и му помогна изгледа, го прошетав и надвор па ќе видиме.. Со лесно и кај тебе, вие 4 одеднаш леле леле :) и јас попуштив тотално со нерви, кажувајте лек:D

На lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Колку направи твојата 8 полни?

Моево една недела ништо не прави освен што плаче. Ниту лази, ниту си игра, ниту јаде, ниту надвор и е интересно. Како да назадува, баш како што пишува во книгата за шестиот период. Значи после овој период ќе очекувам да станува. Еј да станува :)

На S.J.Parker му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mama*rose

mama*rose Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2018
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    1.015
    Леле кога читам дека вашите лазеле се исправаат стојат мило ми е ама кога ќе направам споредба со мојот:(стои да го држиш сам никако дури и да се држи за нешто паѓа не лази а се исправа со рацете кога е на стомак и се движи наназат а многу сакам бебиња што лазат се тешам тоа што многу е активен 2 минути не е мирен а и на ортопед сме во вторник па ќе видиме што ќе ни каже

20. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.233
    Допаѓања:
    15.331
    8 месеца на 16ти. Почна да лази откако душата ми ја извади на одмор, стануваше на секој саат навечер. Знаев дека нешто ме чека. Во рок од две недели почна баш да лази со нозете (претходно се влечеше само со рацете), да се исправа сама и сега пред некој ден почна и да шета придржувајки се за креветот. Вчера пробав да ја паткам, дига ноџиња и си прави убави чекори. RIP мојата кичма следните неколку месеца.
    Иначе паѓа како топола. Не на газ, него како дрво испружена. И кај ќе падне ќе си седи по 10 минути спружена како морска ѕвезда. И не знае да седи. Ако ја ставам на газот да седи, ќе поседи, ама сама не знае да седне и не е стабилна кога седи сеуште. Не знам кај се брза да прооди, може дечко ја чека во град :D

На mamaJana, hello-kitty.90, S.J.Parker и 3 други им се допаѓа ова.