Да да и црвени парчиња не му дадов и јас вчера, ама денес пак ќе му дадам нека јади сега дури имаме домашни. @FreeMind преубо, уживајте Носи ја на доктор изгледа има некој вирус.
Во бела италија на јадран али јадран не мириса како на нашата страна, ја нема таа боја и е далеку од лепа Хрватска. Али плажата е идеална од 0-3 години. Топло препорачувам како дестинација за мали деца. За поголеми би им било досадно. Сакам да прашам нешто. Малово јаде сега пола тегло за појадок и ручек и ужина една овошка. И нон стоп е на цицка поради скок/заби/ватевер. Е сега имам чувство дека е прејадена бидејќи кака два пати на ден. А не знае да прекине да цица. И сега не знам што да правам ако и ја тргнам дохранава не чини голема е, а цицка не можам да тргнам плаче зајдува. А цица многу во последниве 10 дена, значи нон стоп цица нема ни 2 часа разлика. И нормално со килажа оди нагоре. И вода и давам од чаша пие и пак и пак сака да цица. Да е гладна сигурно не е.
Мајки што им правите на домашните каши ако ви остане за уште еден оброк? Правев пилешко домашно со оривче и морковче ама ми испадна бајаги повеке од половина не го изеде. Го ставив во тегле и во фрижидер за денес. Да и го дадам или да фрлам?
Не тргај дохрана има потреба од калории расти, цица дека навикната на цицање како главен оброк, кај нас така беше можи 1 месец од ко почнавме со дохрана после се навикна да не бара цицка после секој оброк, сега е вака од прилика: Станува 7,8 пред тоа ноќта си цица кон 9 доручек, после заспива кон 11 до кај 12, 1, станува цица па ручек кон 3, после пак спија станува и цица па вечера кон 7,8 па после цица пред заспивање во 9,10. Значи 3 пати цица во денот. Кака 3 пати во денот од ко почнавме со дохрана, ретко 1 или 2 пати.
Три во денот и цела ноќ потоа Така беше претходно и кај моево али сега имаш цел ден и цел ноќ. И ја слушаш цица како да ќе нема млеко. Дали оти ја тргам не сакам да спие на цицка па и е страв дека ќе и ја “кренам” цицката, а може и да сврти како што викаш со повеќе дохрана да нејќе вицка. Ама пак не јаде толку не можам со сила цела тегла д и ја дадам крајот е увек со бљак фаца-значи доста не ми давај.
Душа си ми ајде ќе почекам да смени и онака немам што да правам. Кој дипломирал во Охрид знае Велика на шалтер секој ден го употребуваше и цели генерации имаат одбивност од “трпение”)
Овошје чувам за следен ден, зеленчук најчесто, а за месо зависи од денот. Ако сум била дома и одма ставам во фрижидер, чувам за следен ден. Ако сум била излезена и сум ја шетала кашата во торба некој саат, ја фрлам.
Нешто сум заборавила во постот за цицање, пред секоја дремка цица оти така заспива на цицка хахаха ама то не го сметам за цицање оти повеќе ја држи в уста цицката од што цица.
Кај мене 8м е актуелно, а заплаче беба, да не и се цица? Јес да е цицкарка ама ваљда мајка и знае кога е гладна
Нормално дека ќе си кака повеќе како ќе јаде повеќе цврста храна. На мојава некогаш и се случува и по 5 пати да се покака и тоа баш обилно. А јас се жалам дека не јаде....
Ja nosev na doktor i dade 4 inekcii dve pruima edna na rucek pree i 1 vo 19:00vecer nemoze sa se pomiri place mn z utre drugite dve ne sakam da i prima greota e
Кога го бањаш со потопла вода (40степени) држи го на рака со главата накај вода и сам ќе испадне секретот. И ставај вода на глава и така се чисти сам најбезболно. Ако е на врв на носе можеш и со ушка нежно да поминеш со кружни движења. На се плачат сега не се чуди во таа фаза се. Да ја облечам ми стана научна фантастика значи тоа е потење. И пример колку е силна има овде дрвени столици во ресторанот од оние големите старски. Вчера со една рака си ја влечеше напред назад додека ми седеше на колено. Како да е најлесна ствар на свеПаднав од смеа, за две години ќе не натепа по дома сите ако ја облекуваме
Фри, нервозна ли е Емили како бебе? Мојата ако не е по нејзино рацете ги затресува нанапред, плачлива. Само подава раце за да ја крениш и земиш во раце. Ако не е доспана убаво преку ден рачунај денот ти е пропаднат за работење. Неможам ручек да направам нешто по комплицирано или whatever, нешто што бара посвета. Јас разбирам, она е нон стоп со некој дома (свеки) и незнае сама да седе, ама се сака нешто да праве со некој. И станува навечер постојано. Типката, еднаш ноќеска еднаш утрово си цица, си цица 5мин 10,и ја тргам од града пошо гледам се лигаве само и и ставам цуцла, почнува да вреска. Правам ад си го испи. Кога давате појадок? Штом станат или кога ќе му се спие?