Презаспивам ама ако не дадам шише вришти многу,и се расонува цела,станувам во раце нишам пеам љуљам ќе ја легнам до мене и одма креска и се откажувам давам шише :/
Ја завршуваме 34 недела, ја почнуваме 35н.Никако сама не се успива, сака да ја држам во раце или ако сме легнати да ја држам за раче. Навечер само до нас спие, врати ја на креветче за 5м будна, седната, ме гледа. Не бара цицање само цицка ја осеќа и бара цуцла за да продолже. Неможам ни до тоалет, ни пак да јадам, без да се разбуде или да вриска дека ме нема. Додека е наспана убаво си игра. Пелена ставање и облекување-научна фантастика. Напукајте се со трпение, јас сум прикрај Моја беба, апсолутно на секој скок реагира максимално што може на лошо
Пред 3 дена 9 месеци наполни,уште со нишање секое заспивање му е. За јадење 1-2 се буди. Последниве неколку дена со вриштење на сред ноќ се буди и не прашувај кога заспива пак...Во лреветче не спие,туку на душек,зошто сред ноќ се испрва и се мава со глава во креветчето а и само плаче не сака воопшто во него.Низ дома го ставам дубак и само оди по мене и ме тегне за нога. Исто и кога седам ни играчки гледа,ништо,само во мене е пикнат и за нога ме држи За пелените исто,сега купив од оние како гаќички да прибам,само не знам колку се практични кога кака. И да,треба трпение и тоа многу...
Таман се навикна сама да се успива сега пак на старо. Што викаш со нишкање, пеење и шетање ако а оставам одма плаче. А сега викаш до 9м Ние за два дена правиме 8
Наполни 9 и се по старо пак. Буквално ништо не смени. Во количка и седиште во кола да не го ставиш. Се дере мислиш не знам што му правиме.
Лелее знаеш дека пред некоа недела почна да плачи во количка, а претходно уживаше. Значи скокот е крив,не ми падна на памет Колку интересно што колку се различни карактер, а сите низ исто минуваат.
Се заебаваат со нас Лаки. Нема нешто што не сум пробала во 7,5 месеци ама не заспива освен што ќе ја расониш е тек тогаш 3 сати ќе си “играш”. Овде ги читав новите препораки за доење е да му се даде цицка додека сака додека не созрее и потоа кога ќе се осеќа сигурна мозокот ќе и прати сигнали дека не и треба цицка и ќе спие цела ноќ. Дотогаш ќе остариме. Јас сум била иста како малава и на 11 месеци со три оброци едноставно сум се одбила од цицка. Со тоа и од млеко засекогаш и до ден денес не пијам. Нада задна умира! Толку време не спиевме можеме уште некој месец да издржиме. Ќе сврти мора да сврти еден ден.
Ja odensov malava i ni dade 4 inekcii sabajle navever i sirup me terase za infuzija ama nema sansi mojava da sedi mi e zal da vidime sega kako ke bide
Еве ние 4 дена пред 10 месеци се одвикнавме од ноќно цицање сам од себе. 4 ноќи по ред. Си реков да не е случајно ама се надевам ќе остане така. Си спие 11 часа во континуитет. Забчињата што го мачеа се надвор.... Инаку освен што имаме 3 оброци преку ден имаме и ужинки. Постојано грицка некое овошје, зеленчук, бисквити, смоки и мислам дека е ради ова. Полни меше и нема потреба да станува за јадење. А веќе нема ни мака (заби,скок) па со тера раат сон. Ви посакувам на сите вака. Е ова е тоа среќна мајка, среќно бебе имам сила преку ден да му ја исполнувам секоја желба
Сега баш ја прашав матичната за ужинка, дали и што да давам, ми вели нема потреба, рано е уште, дека се си внесува со трите оброци овошје/зеленчук/месо/житарки. Оти ве читав вас тука дека веќе давате ужинка и се исплашив моето да не е гладно Оти не плаче кога е гладен бебо мој. Од старт е таков, и кога беше само на доење, гледав цело време на саат за да знам кога да му давам. Сам никако не си бара за јадење. Генерацијо, вие сите давате ужина? @monik55 @lackygirl @Dina911
Од 10 дена излегоа 13 на пдмор и беба беше супер. Сега на враќање во кола ми качи темп. 38.5 одма дадов сируп и почна да спушта. Инаку весела си е, си јадеше, никаков проблем цел одмор. Сем што по мое и отекоа непцата некако и понервозна е сака само да става нешто во уста. А имаше вчера и потечна столица. 4 саата пат а јас три сум со топломерот у рака. Ја терам работава на шала и му викам на маж ми дека од жал што си оди од морето качи температура ама душава ми трепери од што не знам од што и е.
А какви? Зошто знам дека стоби флипс несмее дека има кикирики Од кои смоки? Да не има посебни за бебе тоа мислев зошто во други држави има викам да не донеле и тука