Жени конечно дојде црвената тетка Частам кој што сака Туку сега кажувајте што апче смеам да се напијам
Аирлија зш апче, те боли стомак? Мислам ифуприфен можи јас имам пиено повеќе пати. Мене не ме болеше и само 3 дена имав и не крварев многу.
Од Икеа мислам дека беше таа цена, или да побараш во една од групите за мајки на фб, имаат постови за продажба на детски работи, сигурно ќе најдеш столче и за поефтино од 30е ако не ти пречи да земеш користено.
Има и во Лотус М , обични како од Икеа. Мислам дека беа 1200. И јас имам обична на подарок шарена е на Лорели мислам и они беа околу 1900. Исто Пики и Лотус има. Види на фб.
Првите 10 пати боле, после се навикнуваш Јас си ги оставав да ми се луфтираат и мачкав со ланолин и од самото млекце.
Пред месец дена така ме касна и две недели имав раничка. Малце ќе ми заздравеше и со цицање пак се разрануваше. Ама не ме касна пак. Мачкав ланолин ама дека на одмор се погоди побавно ми поминуваше. Сега има и горе запчиња и овие денови на крај на цицање ја осеќам дека ме гриза, ама не потегнува како претходниот пат. Гледам да не изреагирам нагло за да не повлече, да не ми направи рана, ја чекам сама да пушти па се тргнувам. Штом си игра завршувам со доење.
Значи прв пат сум среќна што цица со силиконски. Како што има 6 заби партали ќе бев. Денес 3 пати на лице ме прекаса и сега с си имам забчиња по цела фаца. И цело време трча да ме каса и се радува цела...
Мила и фри, имате сеуште количински млеко? Браво! Браво за малите! Јас си ветив второ од града не го вадам. Луѓе дете манипулира. Плаче, свеки ја крева се гушкаат. Ме гледа мене насила ми се смее и ќе земе да плаче. Ама апла е дека е мамење. Денес не беше расположена за јадење ништо друго освен милк. Ад тера у велико. Мене шкрумче градите, има тук там. Знае да се накани да цица, ама знае и да се изнавреска и треска и да не сака.
Мислам дека имам. Бебе скоро и да не пие вода. Некои денови ич и единствена течност и е моето млеко. Што значи дека и е доста.
Мајки, дали може да имаме затнато носе при вадење заби? Долните кецови се излезени (пораснати), горните излегоа исто, пробиени се скрос. Сега гледам непцето ми стои набабрено кај двојката горе. Веќе неколку дена е кенкава, лесно раздразлива, со затнато носе, става се во уста, му се радува на гелчето за непца уште кога ќе го види. Најмирна е кога е со цуцла, само ја врти, ја гриза, веројатно се чешка така, глодалките не ги сака многу. Дали може да е ваква од забите? Во глобала е мирно бебе, наеднаш ваква стана...
Жени 6та - 7ма ден (веќе незнам ни коа) немам спиено. Значи на секој 10мин плаче, некогаш ќе се смири, некогаш вриска и морам да а кренам.... Да е ваков скокот веќе не верувам сигурно се заби
Земи ја до тебе да си спие ако сакаш да се отспиеш ко човек. Стисни заби и не покажувај никаква реакција, може само на тоа ќе остане. Ако продолжи да те каса мораш да и се потскараш, јас на синко ќе му го стиснев носето и ќе му речев луто - не да гризаш! и веднаш пушташе, а и бргу му помина таа фаза, дали 4-5 пати ме има каснато.
Ама до мене е вака А дента ди е супер, весела расположена како ништо да не било. Многу се мачи се гледа...