Ova ubavo go kaza bukvalno mislat deka cel svet se vrti okolu niv nekogas (kako denes) ne znam kako uste sum ziva od nervive kako ke se izdrzi bukvalno sekunda da ne mu obrnuvas vnimanie cela kuka u vis ja kreva pa edno plcenje pa edno zaogjanje neznam dali da se smeam ili da sednam do nego i jas da placam
Истиот е што го постираше некој пред некое време само не знам дали во оваа група беше.. А овие житарки ги јаде многу со овошје Имам жичка од таму ама не сум од велес патувам накај тетово
Да исти сме и ние, лоши Ноќеска пак од 1 до 3 плачеше никако да се смири, па едвај презаспа, до 6 па пак плачеше, па пак стана, па пак плачеше, малку му е носот затнат, можи затоа се нервираше....пукнав готово не се издржува бе
Мајки што давате од храна за да спречите тврда столица? Малава сабајлево едвај се искака, се мачеше со плачки, па да прашам шо да давам/не давам да спречам пак да се мачи?
Кај моето круша, сливи и праска помагаат за полесно да се искака. А тврда столица му прават компир и морков.
Да прашам и тука, смеам ли да пијам Риностоп додека дојам? Многу настинав и се плашам да не го фати и бебо @Alishan30 ?
Не смееш Риностоп Хепи. Парацетамол чист само. Лимон , чај , супа. Ќе помине. Бебо цица, заштитен е. Дој го со маска ако ти е страв.
Пијам парацетамол, ц витамин од петокот, ама се полошо ми е. Супи, чаеви, сокови се налевам цело време. Пантенол исто шмукам за грлото. Носот мн ми тече, кивам нон стоп и во вакви ситуации само Риностоп ме спасува обично. Ама чим не смеам, ништо. Со маска го дојам и не му се доближувам многу, со татко му е претежно деновиве. Само да не настане и тој.
Џабе доиш со маска. Прво маската е за во стерилни услови и таа еднаш кога ќе ја допреш со рака треба да ја фрлиш, нова да ставиш. Второ со млекото му имаш веќе пренесено антитела и веројатноста да се разболе е помала. Сума сумарум маската не го штити. За настинката во висока чаша исцеди 3 лимуна, стави лажиче сода нека проврие и со течноста прави гаргара и голтај, ќе те крене сместа. Риностоп ни пос разно. Со лесно!
Ибобруфен напиј се може подобро ќе ти дојде. Уклучи го наутро и навечер. Овде има и глобули хомеопатски за настинка за бебе се и од нив пиев 15 на два саати. И секако чај и лимон, супа од петел најдобра е за настинка. Рацете на секој допир стерилизирај ги и проветрувај често. Настинката бара лежење ако можеш да си дозволиш лежи некој ден. @aceee99 ама вие ептен адетот турски сте го истерале до крај, баш убаво со сите салтанати. Со торта со се комплет машала. Убаво.
@FreeMind @lackygirl и останати мајки на кои бебињата ви се будат често,на кој начин се будат? (ама глупаво прашање) Почнуваат да плачат во спиење или претходно со размрдување? Мојот се буди ептен често,ништо ново,ама приметувам дека се буди така што почнува да го чеша носот,ептен го трие,па ушите,очите,како да сака да ги извади,се врти неколку пати лево десно и почнува да плаче. Не му е затнато носето,ниту пак ушите го болат,а вака нон стоп ми прави? Прават и вашите вака или не? Да одам кај педијатар,ама па да не испаднам смешна некако за секоја ситница сме таму.