Кр.слика е најрелевантна 24часа по прва Т. Не прави ништо, имаш матична она ќе каже. Во вакви ситуации физиолошки и парацетамол. Јас не правам кс на секоја Т.
Еве денес трет ден со мрсули, јас не го однесов на доктор, нема тт, не кашла, само носето му течи, му ги тргам со аспиратор, нема потреба ни од спреј бидејќи сами течат Вода му давам Роса никогаш не ја превривав, ако немам во моментот купечка му давам од чешма Пак си стана во 5ч, со "зборување" демек наспан чоеков, ние со мм така си го викаме Чоеков не спија, Пак стана човеков
Здраво мами. Бебе веќе два дена ми одбива кашички,а кога ќе му дадам леб или вчера на пример компир и моркор ситно сецкани сам да јаде,сака. Период ли е,што ли е?Уште некој нешто слично?
Можеби сака да премине на поцврста храна. Ќерка ми исто правеше со овошни каши, а овошје парчиња јаде. Така и продолживме.
Исто и моето така правеше и почнав да му давам парчиња после 8 месеци, сега е 10 м па и месо почна да џвака
Нема да одбива, сака да џвака, и треба веќе да џвака. Пасирани, сецкано, парчиња. Храната да има текстура.
Баш денес и дадов 8+ зеленчук со месо и скроз друга текстура внатре. Нема никаков проблем со џвакање кај мене али постепено да дојде до големи парчиња сакам. Пробај со такви каши види како ќе му оди на парчиња се внатре.
Му имам давано,една со мини тестенини внатре,па и со ориз,компир поголеми парчиња,си нема проблем. Си им и запчиња,4горе,4 доле си гризе без проблем. Му давам понекогаш бисквита,морков или двопек за бебиња грицка. Денес јас му правев со тестенини и зеленчук и си јадеше без проблем.
@mariz се мислам дека некаде објаснуваше за бројка на чевли како да пресметаме кај малите не можам да најдам кај беше. Фала ти.
Ако не се вади влошката и нема обележано, кога ке го облече чевличето да има еден прст позади. Еве малава има на едни патики обележано. Кога ке ги купите треба да е стапалото од линијата доле до линијата горе над adiFIT (каде што ми е прстот), кога ке дојде стапалото до горната линија, се купуваат нови. Ваљда е ок објаснувањево За ова мислеше?
Да, баш за ова. Фала Денес врнежливо од дома не се искача. Малата секако ни преку ноќ ни преку ден спие ја ставив во кенгур и правец во продавница. Шетавме низ продавница и покажував разни амбалажи, бои, фрижидери. Успат си купив и свеќи за роденден на крајот на месецов ми е: Само што јас полнам 38 годинава. Е толку сум уморна.
Мајки вие што сте летале со бебе, како поминавте во авион? Колку време ви траеше летот? Дали има некое олеснување, трик за подобро да го поминеме патувањето?
Jas letav letot traesen2 casa bese okey sve si spiese cel lettt se iznaspa za nazad ko se vrakavme malku me sedese ama ok bese mojava imase 2 ipoleseci koga letavme
Majki pomosss na malava i se vcrevni eve tri dena veke ama denes mn duri rani gazeto ja.mijam.so kamilica ja praev nz veke zs i od stose pravese i letoto i pominuvase so edna krema freyziderm ama.sega i taaa nepimaga
Јас често летам со малото, кратка релација, 2 часа. Кога беше помало некако полесно поднесуваше, сега знае и да поплаче ама кратко, цртани му пуштам тоа знае да му задржи внимание, и на полетување и слетување гледам цуце да цуца колку толку да не му се затнат ушињата. Мене лично помачно ми е дур да се влезе во авион низ контроли, пасошка и сл. Ако патуваш сама кенгур мн ќе ти помогне
Колку време до пробивање на заб врескаа? Вчера примивме втора доза пнеумокока. Денес цел ден кенкава ок тоа. Туку вреска, се вцрвува и никако не сака да се смири. Плачи на цел глас, жалче. А гледам на долната вилица набабрено, и плус одбива храна.