Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.696
    Допаѓања:
    24.089
    @slavica999 бебо мој јаде к.млеко само со овошје, инаку не сака кисел вкус.

@mama*rose и моето беше само на каши и доење измеѓу додека да тргнам на работа. На скоро 10м почнав со работа јас, а него го оставив да го чува жена дома. Првата недела излегував од работа за да го дојам еднаш меѓу појадокот и ручекот, после тоа престанав. Сега цица насабајле, кога се враќам од работа и навечер пред заспивање. Ама уште не сака да пие ни сок ни воа ни ништо...

На slavica999 и mama*rose им се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    24.607
    Во вторникот прва смена на работа ми се вртеше свест од што не бев спиена ноќта, плус болка во жолчка, плус уште еден напад имав на работа кој и сама незнам како го издржав, буквално бев истоштена, одев и спиев, синко кај мајка ми, си отидов таму во 3ч го нацицав, го предадов пак на мајка ми и тој заспал и јас во различни соби, спиење во иста соба со бебе не е спиење. 1ч спиев и кога станав бев каде каде подобра. Имам помош од мајками најмногу и пак ми е тешко @FreeMind јака ти душа како издржуваш, пази се и ти и твоето здравје, оти здрави му требаме на бебушите :hug:
    Да не можиш да станиш и да си го преслечиш бебето е уште потешко

На Bupalu, Milaаа991, happygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Iskreno da ti kazam vo pravo si samo kako cicka ne gledaat mozebi nekoj pogresno ke me svati ama vise i doenjevo maltretiranje stana ne cicaat od sto se gladni tuku kolku da cicaat barem moevo cicni ednas pa posle 15 min pak vristiii cicni uste ednas pa noke sto da zboram kraj nema od 4 do 8 sabajle posebno 10 min spie 10 na cicka i taka za mesec i pol i jas pocnuvam na rabota pa ke mora i toa da se smeni ke mora da pocnam i jas so sisenca da go oducuvam

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  4. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Се сложувам потполно дека не се секогаш гладни туку по навика цицаат и од што не гледаат. Јас една недела се трудам да и воведам втор оброк и не поминува без цицање одма потоа. Значи пишти вришти, може и 3 мин ќе цицне ама мора да ја ставам. Појадокот ми го прифати. Се надевам и ова ќе биде за брзо. Од шише пие многу малку вода, некои 30 мл дневно.

На Happyinlove и FreeMind им се допаѓа ова.
  5. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Moevo ubavo piese voda sega 3 dena kapka edna se nema napieno, kako ke im tekni taka pravat definitivno mnogu se mili najgolema ljubov se ama si ne igraat kako sakaat samo ne znam sto ke pravi moevo vo gradinka kako ova dete tamu ke jade i ke spie ne mozam da si zamislam nikako

6. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Каква бебешка пудра да земам, која е најдобра?

7. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    24.607
    Имам користено од ДМ babylove, бекутан и косили, сите се убави за синко, сите му одговараат, користам од 2, 3 месеци и од ко почнав со пудриве ноту еднаш не се потпари.

Последна измена: 17 октомври 2019
    На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Значи сите се исти од прилика. Па да затоа ми е, имавме потпарено и ни кажаа од кога ќе помине да ставам редовно пудра. Фала Лаки :hug:

9. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Што значи потпарено?

На Bupalu и srekice им се допаѓа ова.
  10. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Црвенило со брунчиња од пелената ја држи влажна кожата.

На Bupalu и AlicaInWonderland им се допаѓа ова.
  11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Oва како јас да сум го пишувала.:D Искрено,и мене ми е хорор кога ќе се сретнам со "премајки". 300 совети,кои никој не им ги бара,а па кога извадив готова кашичка мислам ќе ме убиеа со поглед,демек леле зошто готово му даваш??
    За невоспитаните,и јас вчера бев во игротека и во делот за деца до 2 год се изнапикаа поголеми деца и буквално ги избуткаа помаливе,играчки им зимаа,хаос..
    И јас се трудам секој ден да го изнесам,прошетам,ама па и времево никакво во последно време,па немам ни идеи.
    Инаку за спиење не можам да се пожалам,добар е,за сега..

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dina911

Dina911 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.030
    Мајки што доите, за блистер на града што помага?

13. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Со фротирска крпа натопена со жешка вода истриј ја пупката и дај му на бебе да цица. Само пази да не се изгориш. Мене на деснава редовно ми се прави и ова е спасот. И благодарам на @Kitten за советов.

На Kitten, paleska3, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Јас еве 6м е бебево не оброк,него 3 лажички неможам да му воведам...се само на цицка. А имам пишувано дека не сум тип што дои пред секого и насекаде,па замислете колку само се врзувам и гледам на саат да сум дома,еј неможам сега ке цица за 15мин и така натака.

На емисија на телма се сејќавам педијатар од систина жена не ми текнува на името кажуваше дека после 9месеци бевето цица само затоа што него му иде убаво нели се смирува се релаксира а дека на 9месеци со минимум два вклучени обоци се гладни не се баш. Навика :D

На paleska3 и lackygirl им се допаѓа ова.
  15. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    @FreeMind прашај паталец:)
    Истата мака ја имаше, ако не се лажам и уште се мачите со комбинации.

16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Хепица полошо и од мене ќе помине оти со свети цицки е луѓето такви немаат сеуште видено. Се соблака и сјај во очи.

На babydust, srekice, paleska3 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Ја имитараме,сакаме како на запад да сме и ние. Само со ликвид голд хранење. Така е во мода^_^?

На srekice, BabyT* и FreeMind им се допаѓа ова.
  18. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    На Фри детето е чисто македонче лебче и манџа, какви каши :D
    @FreeMind ме остави сега во мисла :wasntme: какви и се :tmi:

На babydust и FreeMind им се допаѓа ова.
  19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.198
    Допаѓања:
    24.607
    Најново од син ми во врска со цицањето, ја пушта цицкава и се пули во брадавицата, ја фаќа со прстето, се смее и пак ја лапнува, ова вака 5,6 пати по ред и после си цица, ако му текни после пак истото :rofl: си игра.

На babydust, mama*rose, AlicaInWonderland и 5 други им се допаѓа ова.
  20. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Еј какви мажјаци манијаци има,ќути :x
    Завчера излеговме со мм низ чаршија. Го терав бебо да цица дома,цицна малку и излеговме. И како и на секое излегување,тогаш му се прицица и мм додека купуваше во ДМ,јас седнав на клупа на плоштад,ама не да го дојам,туку да го наместам и да одиме кон колата бидејќи блиску ни беше. Само што седнав,бебе почна да се тегне по цицка,гледам настрана очите на еден мажјак ЗАЛЕПЕНИ 8-| за мене. Ај викам така се загледал,не бе. Ѕвереше во нас се додека не станавме :fubar:
    Не сум тип што ќе дои баш пред толпа луѓе,гледам кога дојам јавно,да биде некаде понастрана и секако потскриено,без града да се гледа. Ама што очекуваше човеков,стварно не ми е јасно.:@

@Happyinlove и моето до 8 месеци баш ништо не сакаше да јаде. Немаше каква комбинација немавме пробано и ништо не сакаше. Дали неколку среќни денови имавме кога знаеше да изеде 1/4 тегличка. А со цврста храна почнавме од 4 ипол месеци. Значи 3 ипол месеци мака мачев со јадењево. Му излегоа 2 запчиња и од тогаш почна да јаде,сеуште има денови кога забушава,ама има и денови кога си јаде. Едвај успеав некако оброци да воведам,доручек и ручек имаме,вечера зависи како е расположен.
    Ти битно давај лажичка,две колку да проба и да имате воведено вкусови,поради алергии,а за јадење,само ќе пројаде. И јас не верував,секој ден правев или отварав тегли и фрлав,кога еден ден гледам си јаде. Иако и сега на 9 ипол месеци количински не јаде многу,отприлика по мала тегла,ама и тоа е нешто,барем кс да е добра.
    И моето е само по цицање,да е до него верувам дека само на млеко би живеел.

@lackygirl моето редовно прави така веќе некое време,ептен е интересен,како на дугме да врти :rofl::rofl:

На lackygirl и Happyinlove им се допаѓа ова.