Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. Sunshine3

Sunshine3 Истакнат член

iki26 колку што се сеќавам на почетокот бебето ви беше многу плачливо, како е сега, пројде ли тој период? :)

2. iki26

iki26 Популарен член

Daaaa na pocetokot UZAS bese se do pred mesec dena. Imalo Gospod i jas malku da spijam. Samo neka prodolzi vaka

Jagoda123 and SimonaTino like this.
  3. leona83

leona83 Популарен член

Мајки ајде искуство. Крвна слика топ, јаде, преку ден е ок а навечер малку качува темп. и офка, плаче.....ново запче или допрва че се разболува?

4. joy1

joy1 Форумски идол

Сега ли правевте крвна слика?Колкави се леукоцитите?Они обично укажуваат дали е вирус или друго.Ништо чудно да е забче ако нема други симптоми како кашлање,носе растечено и сл.Но мене ме тера памет и друго нешто.Ти скоро тргна на работа да не тагува по тебе па тоа се манифестира вака?

5. leona83

leona83 Популарен член

Денес правевме крвна слика, леукоцитите се малку под долна граница- значи вирус....остатокот од параметрите се ок. Дома сите сме здрави (другите). Ниту нос не и тече, апетит има..
    И мене ми текна да не тагува по мене ама па мирна е дење, не прави проблеми.
    Да ја носам на др.само може да се доразболи а и треба на дежурен.

6. joy1

joy1 Форумски идол

Следи ја во текот на денот.Ако е запче набргу ке се покаже :)

leona83 likes this.
  7. leona83

leona83 Популарен член

Само што видов:) :) :) излегло и 2 запче:) :) :) ај барем се утешив за темп.

zuto, TIGARCE86 and joy1 like this.
  8. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Ориз каков им давате за прв пат?
    Утре планирам јапонско јаболко дали има некој пробано?

9. leona83

leona83 Популарен член

Ориз на почеток давав мелен од сончева долина, а јапонско денес прв пат ставив во појадокот едно лажиче. Знам дека треба добро да е созреано. Кај нас тато го тестираше дали е созреано.

Cacuvche likes this.
  10. anina

anina Популарен член

Ајде да си се пофалиме. Ние се исправивме на малечката маса во дневната соба. И тоа сосема сами. Многу си сме радосни. Не можеме да се тргнеме од масата. Изгледа ќе треба со неа да спиеме:D :inlove:

snegulkata, Nova, girl-miri and 5 others like this.
  11. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Јас пак ќе се пожалам. Во едно ќе се подобриме (пример во исхраната) во друго пак лош ред ќе фатиме (спиењето |-) ).
    Имаме периоди кога си спие да речеме цврсто и сврзува по 3-4 часа,се буди за цицање и продолжува. Но имаме периоди кога се буди на 15 минути, спие во полусон, цело време претка,немирна и во креветчето и во рацете. Одвај ја скортувам за да ја заспијам. Цела недела ми се буди на 15-20-30 минути. Не разбирам што ќе да е. Цела вечер не спијам и дури во 6 наутро ќе заспие поцврсто и тогаш и јас отспивам неколку саати.
    Заби не ќе да се бидејќи често го имаме тој ,,период,, и досега сите ќе требаше да ги имаме. Нешто друго ја мачи...но ШТО? Еве заспиена е од 23 чаот,до сега се има разбудено 4 пати :doh: . Дури не ми се легнува во кревет кога знам дека пак ќе се разбуди.Гладна не е,јадеше и цицаше пред 23 часот. Аман веќе,немам спокој! Туку се тешам дека ќе помине и ќе започена пак да поспива по подолго. И друг пат сме биле вака, ама никако да ги откријм причините поради кои бебето немирно ми спие.

12. joy1

joy1 Форумски идол

Snegulke само што сакав да се пожалам за истата раб.Ние сме скоро 4 месеци и вака ми прави веке 3-4 дена.Со тоа што мојата заспива во 11 ,спие цврсто 30-45 мин и после до 1:30 се буди на секои 5 минути.Еве ја и сега со градата во уста ,два часа неможам да се поместам.Само што ке и ка тргнам се буни.И мене очи ми пагаат од мака седам на моб за да не заспијам над неа :(

13. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Охооо и јас сум трета смена :) Вампиров плука, прди, кашла (се закачка)
    Со мм на смени го нишкаме..
    Солидарност! :)
    Во последно време многу ме гризе за време на доење.. Заби ќе да се.. Нека излезат да се спасиме..
    Ми се смачи да дежурам до 3 по полноќ..

TIGARCE86 and anina like this.
  14. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Не сум била сама значи! И ете не во 4 наутро будни. Се изморив да станувам на 15 минути и искрено ја оставив да се разбуди. Ќе си дремеме дури има сили, ќе ја чекам да се умори и тогаш ќе пробам пак да ја заспивам.
    Лудница сме по дома, во 4 сабајле се вози дубак :doh: Ги жалам соседите под нас!

gluvarche and anina like this.
  15. anina

anina Популарен член

Ајде и од нас поздрав до сите дежурни колеги. Инаку ние сме само на блиц дежурство. Пиеме чајче и назад в кревет додека не куцне, разумниот, 10 часот

16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Kaj site e istata maka :sweat: Moevo zaspiva vo 20h spie ama znae da se razbudi nekolku pati da bara da cica . vekje dva dena se budi vo 06h . Eve sega umoren zaspa :)
    nego minatata nedela bese nastinat , TT do 40 kacuvase i posle nekoj den nikna zabce , vo petokot isto kaci TT 38,8 i vcera pak go vidov i vtoroto zabce niknato .
    Sega znae da me kasa dodeka cica .

TIGARCE86 likes this.
  17. leona83

leona83 Популарен член

Скок во развој, заби, настинка, прејаденост пред спиење се причини бебето да спие немирно или да не спие- според мојата др. Значи нон стоп има нешто. Како не ви се приклучив во муабетот ноќеска......малку подобра е за разлика од претх.три ноќи ама како за викенд, а од утре на работа???? Ај кај нас беа заби, па веојатно ќе има мала пауза до наредното запче. Море нешто слабо ми цица, дење дали два пати а дома сум три дена, а навечер исто, се буни а напротив треба повеќе да бара нели кога растат заби.

18. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Ние 2 дена заспиваме во 11 а сме станати во 7. Се буди 2 пати за цице.

19. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Сега зимно време е не трбаат многу многу количките и време е да се исперат, како и со што ги перете ги расклопувате или? Сакам да ја изрибам малку .

20. Glasna

Glasna Популарен член

A materijalot od samata kolichka ne li se vadi,za da mozesh vo mashina da go stavish???