iki26 колку што се сеќавам на почетокот бебето ви беше многу плачливо, како е сега, пројде ли тој период?
Daaaa na pocetokot UZAS bese se do pred mesec dena. Imalo Gospod i jas malku da spijam. Samo neka prodolzi vaka
Мајки ајде искуство. Крвна слика топ, јаде, преку ден е ок а навечер малку качува темп. и офка, плаче.....ново запче или допрва че се разболува?
Сега ли правевте крвна слика?Колкави се леукоцитите?Они обично укажуваат дали е вирус или друго.Ништо чудно да е забче ако нема други симптоми како кашлање,носе растечено и сл.Но мене ме тера памет и друго нешто.Ти скоро тргна на работа да не тагува по тебе па тоа се манифестира вака?
Денес правевме крвна слика, леукоцитите се малку под долна граница- значи вирус....остатокот од параметрите се ок. Дома сите сме здрави (другите). Ниту нос не и тече, апетит има.. И мене ми текна да не тагува по мене ама па мирна е дење, не прави проблеми. Да ја носам на др.само може да се доразболи а и треба на дежурен.
Ориз на почеток давав мелен од сончева долина, а јапонско денес прв пат ставив во појадокот едно лажиче. Знам дека треба добро да е созреано. Кај нас тато го тестираше дали е созреано.
Ајде да си се пофалиме. Ние се исправивме на малечката маса во дневната соба. И тоа сосема сами. Многу си сме радосни. Не можеме да се тргнеме од масата. Изгледа ќе треба со неа да спиеме
Јас пак ќе се пожалам. Во едно ќе се подобриме (пример во исхраната) во друго пак лош ред ќе фатиме (спиењето ). Имаме периоди кога си спие да речеме цврсто и сврзува по 3-4 часа,се буди за цицање и продолжува. Но имаме периоди кога се буди на 15 минути, спие во полусон, цело време претка,немирна и во креветчето и во рацете. Одвај ја скортувам за да ја заспијам. Цела недела ми се буди на 15-20-30 минути. Не разбирам што ќе да е. Цела вечер не спијам и дури во 6 наутро ќе заспие поцврсто и тогаш и јас отспивам неколку саати. Заби не ќе да се бидејќи често го имаме тој ,,период,, и досега сите ќе требаше да ги имаме. Нешто друго ја мачи...но ШТО? Еве заспиена е од 23 чаот,до сега се има разбудено 4 пати . Дури не ми се легнува во кревет кога знам дека пак ќе се разбуди.Гладна не е,јадеше и цицаше пред 23 часот. Аман веќе,немам спокој! Туку се тешам дека ќе помине и ќе започена пак да поспива по подолго. И друг пат сме биле вака, ама никако да ги откријм причините поради кои бебето немирно ми спие.
Snegulke само што сакав да се пожалам за истата раб.Ние сме скоро 4 месеци и вака ми прави веке 3-4 дена.Со тоа што мојата заспива во 11 ,спие цврсто 30-45 мин и после до 1:30 се буди на секои 5 минути.Еве ја и сега со градата во уста ,два часа неможам да се поместам.Само што ке и ка тргнам се буни.И мене очи ми пагаат од мака седам на моб за да не заспијам над неа
Охооо и јас сум трета смена Вампиров плука, прди, кашла (се закачка) Со мм на смени го нишкаме.. Солидарност! Во последно време многу ме гризе за време на доење.. Заби ќе да се.. Нека излезат да се спасиме.. Ми се смачи да дежурам до 3 по полноќ..
Не сум била сама значи! И ете не во 4 наутро будни. Се изморив да станувам на 15 минути и искрено ја оставив да се разбуди. Ќе си дремеме дури има сили, ќе ја чекам да се умори и тогаш ќе пробам пак да ја заспивам. Лудница сме по дома, во 4 сабајле се вози дубак Ги жалам соседите под нас!
Ајде и од нас поздрав до сите дежурни колеги. Инаку ние сме само на блиц дежурство. Пиеме чајче и назад в кревет додека не куцне, разумниот, 10 часот
Kaj site e istata maka Moevo zaspiva vo 20h spie ama znae da se razbudi nekolku pati da bara da cica . vekje dva dena se budi vo 06h . Eve sega umoren zaspa nego minatata nedela bese nastinat , TT do 40 kacuvase i posle nekoj den nikna zabce , vo petokot isto kaci TT 38,8 i vcera pak go vidov i vtoroto zabce niknato . Sega znae da me kasa dodeka cica .
Скок во развој, заби, настинка, прејаденост пред спиење се причини бебето да спие немирно или да не спие- според мојата др. Значи нон стоп има нешто. Како не ви се приклучив во муабетот ноќеска......малку подобра е за разлика од претх.три ноќи ама како за викенд, а од утре на работа???? Ај кај нас беа заби, па веојатно ќе има мала пауза до наредното запче. Море нешто слабо ми цица, дење дали два пати а дома сум три дена, а навечер исто, се буни а напротив треба повеќе да бара нели кога растат заби.
Сега зимно време е не трбаат многу многу количките и време е да се исперат, како и со што ги перете ги расклопувате или? Сакам да ја изрибам малку .