Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Isto i na moevo mu dale med na 4 meseci a jas pojma da nemam vujna mi mi go zede da go proseta baba da go poguska se vratija mi go dade bebevo i vika kazii i na mama sto ti dade baba medce na cucleto jas ke se onesvestev od nervoza i zaprepastenost od kade nea takvo pravo ej i den denes se nerviram koga ke se setam

На Bupalu и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  2. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    Ја ко џокер да се убацам зошто не знам кај да пишам... Вие со царски што бевте, имате ли некогаш болки после неколку месеци?
    Пример после 9-10... Нешто ме наболува од едната па од другата страна кај јајникот, и имав и некои вртоглавици... Ми текна да не е од малава што ја кревам тешка е веќе и умор евентуално дека почнав и на работа :^) ама ме фаќа језа да не е нешто и од доењето дека преку викенд цица преку ден а преку недела само после4 и навечер

На aceee99 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Кај мене малата преку ноќ почна да одбива шише. Не сака ни вода, ни чај, ниту сок. Пред тоа пиеше вода по 30-40 мл, чај знаеше и повеќе. Всушност она не сака да фати шише сега, си играе со цуцлата или плаче. Сменив шише, иста приказна. Дадов вода со лажиче, колку толку испи нешто. Чудно ми е заради тоа што пиеше и сега наеднаш неќе. @FreeMind знам твојата несака шише, како и даваш вода?

4. Ivke

Ivke Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    167
    Ај еден совет ве молам ;)
    За Нова година ќе патуваме,летаме со трансвер..привиот лет час и половина,вториот исто,пауза 45мин...
    Бебе ќе биде скоро 10 месеци :worried:
    Дали е практично да ја носиме со кенгур ? И што препорачувате,што е најпотребно за летот,малку ме фаќа паника :D

5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Ние за нова година решивме и земавме карти за егзотична дестинација. На топло ќе идеме. 10 часа лет. Бебе ќе биде една годинка. Си се чудам на паметот и како мине време како ме фаќа паника....
    Мене за кенгур не ми ни текна ама мислам дека нема ни да сака. Со количка планирам со аеродромивме да го шетам. И ние сме со трансфер. Незнам дали на трансферот ја добиваме количката назад па пак да ја зимаат?

6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Од чаша со клунче сама го крева или од капачето/чашката од шишето.Секогаш пие меѓу оброк и на крај. Помеѓу оброци не сака ништо само овошје.

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Најпрактично е во кенгур. Плус ќе разгледува лево десно нема да плаче.

За лет најпрактично ти се нерви дебели, а освен тоа цуцла ако сака, цртани на моб ако гледа, играчка нова која ќе ми ја дадеш баш во авион прв пат, или најпрактични за патување се бизи травел борд околу 50 евра парче се али се со добри ревјуа.

Јави се во подрачна единица на трудова медицина во градот во кој си за вакцини во егозотичната земја кои ти требаат. Најчесто пред 3 години не се оди поради вакцинацијата, али штом сте уплатиле информирај се за заштита и прва помош да носиш со себе. И убав помин.

На AlicaInWonderland и happygirl им се допаѓа ова.
  8. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.323
    Допаѓања:
    13.020
    Немам искуство со лет, ама ние се споакавме со кола 500 км далеку. Натака не поминавме лошо, спиеше на два пати по 1,5 часа. Ама назад е леле мајко. Еве од 5 сме тргнати, тек сега сме на граница. Беба е 7 месеци. Така да за лет од ситни саати не би се грижела многу.

9. Ivke

Ivke Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    167
    Па и јад мислев за количка ама за 10 дена немам потреба и неа да ја носам,башка за таму имаме кога ќе стигнеме..
    Значи да си набавам кенгур ми е најпаметно
    Фала ти на советот :inlove:

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Фала ти многу. Само од летот ми е страв.
    Јас малку грешка се изразив можда. Не е баш егзотична. За Мајами се работи. Се распрашав претходно и немало ништо дополнително потребно за во уса, ниту дополнителни вакцини за таму. гледавме да е дестинацијата first world country :D

Него, има некој пробано да даде вода од magic cup? Незнам дали да земам. Или мали се уште...

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Одлична дестинација одличен избор.
    Не е егзотична, за таму не ти треба ништо. Ај виш ју лак по пат далечку е малку али ако е ноќен лет ќе спие.

Од меџик кап засега не пие. Оние од 11 несеци во групата за лазење сите пијат од такви.

На AlicaInWonderland му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.926
    Допаѓања:
    14.634
    Еве частам колачиња :) официјално се гледа запчето во уста, а богами и во функција си го стави. По нозе ме гризе повеќе од кучето. :D
    20191021_181214.jpg

На NNA, S.J.Parker, Vaga~ и 17 други им се допаѓа ова.
  13. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Значи да земам таква чашка да пробаме дачи ќе сака. Се чудам како смени наеднаш. Уште кога ќе и го доближам шишето, плаче, не сака ни да проба.

14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Ова го бендиса кај мене со силиконска уста е горе:
    https://m.babymarkt.de/tommee-tippe...MI6v7r5IWu5QIVmuF3Ch0KEAbXEAQYCiABEgIvS_D_BwE

Имам и со пластика горе тоа не го сака. И меџик кап земи може и од тоа да пробаш и на крај од чаша обична полека малку по малку оти се дави на почеток.

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Моето не пие количински многу вода,како што читам дека ви пијат и по 100мл на ден,моето едвај 20-30 мл. Пие и од шише и од чаша и од обично шише. Е сега се научил да брмчи додека има вода во уста и така си се мокри и игра. И нормално му тече вода низ вратот.

На babydust му/ѝ се допаѓа ова.
  16. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.696
    Допаѓања:
    24.089
    Бебо мој почна да пие од шише, ама само сок. Го разредувам со вода, и пие околу 150-180мл на ден. А вода никако не сака. Штом ја осети веднаш ја плука.

17. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Mami kako odese redosledot na vadenje zabi ili nema pravilo? 10 m gi ima site kecovi i dvojki a sega gledam dole trojkite beli mu se i po placliv e i samo griza

18. NoU-NoLove

NoU-NoLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    151
    Мајки,мојава не пие воопшто ни вода,ни сок,ни чај,не цица веќе,на АД е.Ако и дадам сок со шише,што не го пие,потоа кога и давам млеко мисли дека е пак сок и се трга од шишето додека не осети дека е млеко.Со што би можела да пробам да и давам течности,а да не е шише?

19. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Пробај со чаша обична.

20. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на: