Знам дека не треба да качува колку првите месеци, дури и 300 грама е сосема доволно, ама ми беше страв да не грешам нешто што нецели 100 грама качила за 1 месец. Битно вака како што ја гледам е супер, ќе видам и на контрола што ќе ми кажат.
Само мојата нема проблем со качување Рака на срце 98/104 носи и го порасна кенгурот на 9 месеци. Веќе искача и со вратот од дополнителната преграда за заштита, а кенгурот е за до две години направен. Денес тоа се мислиме што ќе правиме кога не е ни за ствари под една година, а премала за точаци и баланс ствари. Во ред ќе почне да оди али колку ќе оди пак треба да убрзаме негде да прошетаме и слично. Гледав едни за буткање како точаци се на три тркала тие се само од 12+.
@Ringishpil_ да, јас и воведов и ручек од пред една недела. Пред тоа и давав но одма после тоа цицаше. Сега еве една недела си јаде и појадок и ручек по 150 грама и тоа ја држи. @thinkerbell, и кај мене мислам дека овој месец има помалку качено на килажа, ние сме за 15 дена на вакцина па тогаш ќе ја мериме, сега е веќе многу активна. На под кога ја оставам не застанува, почна да се исправува во положба за лазење и дава по некој чекор.
На 9 месеци на контрола беше 12.500кг 79 должина, матичната ми рече дека таа висина и тежина што ја имаше тогаш одговара за 18 месеци сега нз колку е, алишта од 18 до 24 месеци носи Пуфкава твоја го надмина и синко мој, машала
Да, на водечка позиција и за тоа е за сега. 13 кг на 9 месеци околу 80цм должина машала. Алишта секој месец купуваме за по еднаш да ги облече и затвораме број. Од раѓање до сега на бројка се нема подолго од 30 дена задржано. Сега се мислам дали да порачам опрема за на снег ама пак не знам која бројка ќе биде за два месеци. И секогаш се смеам дека од болница ја напикавме во 50ка облека,а она 52,5 се роди. А никако не ни текна за што се бројките уствари на алиштата
Хехех јас 54ка зедов за од болница таман скроз тој 54см беше појма немав со бројки, по 2 недели не му чинеше. Нека се здрави и живи Туку како со спиењето има промени?
море маки наши, еве и ние сношти пак сите в спална пак 3 пати стана и цицаше, а ако не сум јас во иста соба повеќе спие ете некни воопшто не цицаше цела ноќ, незнам што ќе се прави со детево
Помалата не скрена начисто,луѓе ќе полудам! Уште 8 дена до излез од 4ти скок сме... значи цело време бара во раце а за заспивање е напор жив,пак во раце, не поремети скроз! фала Богу другата нема гајле ама оваа е напасссссттт,маста ни ја вади....полудев
Бевме со мм излезени на пазарење, не немаше околу саат и пол. Идеме дома малиот кемка како за спиење а не заспива, гушкање со мама и тато па се насмеа, се пикна во нас сме му фалеле на бебуш Цел саат се гушкаше и сега заспа. Навикнат со нас 2ца и мн поврзан. Ми се чини уште малце и со никој друг нема да седи.
На другарками малата сега тргна на школо, 6ипол годинки и има 13 кила... те читам и не ми се верува..додуша нејзин внук е 11 кила а е 9 месеци.. неверојатно...иначе, срцка е,здрава е како коњ ама ете генетика, на татко и слаба..а енергична многу.. се извинувам што вака ви се убацив
Викни го овој да ја почува има искуство со деца: http://www.femina.mk/новости/шоу-би...но-ди-вајо-кој-неодамна-го-доби-третото-синче
Па шознам, мажи со геј лук не ме привлекуваат да немаше 3 комада, дефинитивно ќе речев дека е ... ај бе добро нек ја причува, или мама нека ја причува
Почна да пие вода од шишето што е со пумпата за одмолзување. Ќе си пукам во колено, како не ми текна до сега да пробам. Од се пробано, од сите прекрасни можни шишиња, се изнапи вода прееска од тоа грдичко, гломазно, буквално излитено од миење кога ја користев пумпата, шише. Само ја ставив цуцлата и магија. Чисто онака да си кажам, да си олеснам. Се надевам и утре ќе сака.
Ај ја ќе си го викнам Не мора да го чува,нека ми прави само друштво додека бебе досаѓа. Не бил лесен и 7 скок ,џабе се фалев,ама за детали ќе пишувам кога ќе го завршиме. Наредната недела почнува најјакото.
Нешто необично се дешава кај малава легна во 20ч стана само во 2.40 да цица и од тогаш дури сега цица 11ч. И не се разбуди цела ноќ до 6.30 наутро. Појаде сабајле палента со тиквичка и намаз, нема температура освен заб нервоза со раката е нон стоп во уста. А и некако смирена не кемка, сама си игра, баш ми е чудна кој знае што ќе покаже денес од вештини.
Ми даде супер идеја за појадок без овошје. Ако имаш уште некоја бескрајно би ти била благодарна. Браво за бебе твое,послушно девојче