Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    Дали користите перниче за спиење какво и од кога?

2. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Само кога има секрет во носот ја подигам, инаку си спие на рамно. До 1г барем не треба.

На Mantub и Bupalu им се допаѓа ова.
  3. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Се удараат ли вашите бебки по глава?
    Моево се удира со рака по главче,или пак со некоја играчка и не престанува додека не го залажам со нешто,му викнам НЕ или му ја земам играчката. Исто знае и додека цица така да се треска. И силно се удира,не е дека не го боли.

4. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Јас од ортопед добив совет перница до 2 години не се препорачува

На Bupalu, Ygritte и BabyT* им се допаѓа ова.
  5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Минатиот месец така се маваше. Зошто не ми беше јасно со отворена дланка по глава. Сега овој месец прекина знае некогаш да се шлакне али опраена е. Период е ќе помине. И јас ја заигрував многу крипи ми изгледаше ама помина.

Додека не побара не планирам да и ставам. Тоа ќе биде околу 3. Баш убаво се спие без перница грбот како што ми е здрвен ми помага тоа. Иако имам ергономска за мене се мислам џабе се парите повеќе болки имам.
    А пак кога ќе ми текне на колкава лежев во бременоста :rofl: Леле стварно лежев на китовска перница полуисправена за да можам да дишам од носот затнат. Уф колку не ми недостига тоа морници...

На Bupalu му/ѝ се допаѓа ова.
  6. hello-kitty.90

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Да не е поврзано со излегување запче :?:
    Абе од кога ги чекам горните единици да излезат (facepalm)

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Можно е, тогаш и испаднаа сите наеднаш имаш право.

На srekice и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  8. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Мојата се мава така по глава и тегни уши, чекаме уште еден заб, ваљда е тоа и плус има премногу секрет.
    Инаку дали може крема со цинк да се става како превентива?
    И поминува пеленскиот осип и за некоја ден пак и се појавува еве 4,5 пати се така... Пробав и со пудра, мавнав и влажни, сменив пелени...

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.613
    Ии моево се маваше, сега не, ама мн е нервозен 2 дена се пика в уста, цела рака, се лигави, се тегне за уши, носето му течи, се измачи кутрото, јас мислам дека заби пак се во прашање ќе видиме.
    Сакав да ти кажам, јас од ко почнав со пудра бебешка бекутан, косили не се има ич потпарено, а до тогаш се пробав и само црвен беше :) ова од 4 месеци навака, уште малку 11 ќе прави

На hello-kitty.90 и BabyT* им се допаѓа ова.
  10. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Ами душо ставам бекутан пудра и пак исто... Да пробам друга пудра има ли разлика? До сега сме немале ама сега како не затера нема крај.

11. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    So kakva pudra? Pudra vo prav samo ja vlosuva gabicnata infekcija kaj pelenski dermatit ne se stava nikako i jas se izmaciv so dermatitisot i ova od iskustvo ti go kazuvam

На Bella* и BabyT* им се допаѓа ова.
  12. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    По колку време излегуваат горните кецови? Ги имаме долу 2та изникнати... Но еве веќе три дена е кенкава, се лути, се нервира. Да напоменам дека ѝ ставија вакцина против PCV убаво помина, без реакција..

13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Добро утро, вчера стана само еднаш за цицање, а ноќва ниту еднаш :)
    Значи бројам во низа 4ри ноќи каде малена спие ко јагне. Можело и вака.
    Сега се моли седми скок да преџи на другога.

На paleska3, Vaga~, Bupalu и 12 други им се допаѓа ова.
  14. hello-kitty.90

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    8-|8-|8-|8-|8-|8-|
    Објаснувај финтата нашироко :talk:

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.613
    :inlove: браво за Емили, ние таман фативме некој ред еве го сега настинат ;( неможи да диши, нон стоп станува, нека оздрави пак почнувам со истото :)
    @BabyT* кај синко само тоа ми помогна, значи се испробав, има една во ДМ од бејбилав пудра нема мирис, пробај и со таква, ако е влошено почекај нека помини малку, откако ќе заздрави тогаш ставај пудра на секое преслекување, јас му ставам во ципите и на газето..

На FreeMind и BabyT* им се допаѓа ова.
  16. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Најобична во прав бебешка, така ми даде совет Сајковски, ама ништо после неколку ставања пак се вцрвенува и пак ставам судокрема. Ако имаш нешто испробано за одржавање на кожата пиши да го пробаме.

@lackygirl нека оздравува брзо баткото:hug:
    @FreeMind браво:clap:, од се срце ги посакувам да се изнаспиеш како човек :hug:

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Опаааа некој спиел цела ноќ^_^ ај ти си ја нареди вака така. Ние уште сме на изволте ама ајде помали сме 3 месеци оптавдано е кај нас.:|

Кај нас ново е што почна да голта две лажички плус од кашичката но далеку сме од 120гр за оброк. Давам и нудам и сабајле и попладне избегнувам навечер затоа што гледам дека мака си има додека се кака и тврда му станува столицата и плачки тука:wasntme:.
    Заби немаме иако се лигави и пика нервозно све и свашта од 2 месеци,го болат непцата се познава кај и да е ке правам колачи да бидам модерна и јас.

А јас утре сабајле ке испитувам крв и хормони за косава,и ке земам алпецин шампон и лосион уште тоа немам пробано овие 3 и пол месеци,но немам што да изгубам:emo: можеше бар на друго место да оќелавувам,на некое помалце видно поле.

Ве гушкам:hug:

На paleska3, hello-kitty.90, lackygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Први две ноќи како Лаки што правеше. Јас во друга соба десет минути се обидува да ја заспие не бива плаче влегувам јас.
    Потоа ноќи по ред ја успивав во 20ч на цицка до 12 ч успевав да ја презаспијам без цицка. Чим ја сетам дека се буди ја вртам веднаш на другата страна на стомак и на газето ја нишкам. Некој пат ми успеваше некој пат не, па се будеше и си седеше со саати.
    И пред некоја вечер се разбуди во 2.30 сама прв пат за цицка не ја презаспав и потоа во 6.30 регуларно станување.
    Синоќа заспа кај 21.30 на цицка промрда околу 3.30 само го видов саатот али не и дадов да цица. Се вртеше лево десно и заспа до 7 утринава. Еве сега цицаше од 21 синоќа прв пат.

Мајка ми вели со сестра ми исти сме биле и наеднаш на 11 месеци сами сме се одбиле преку ноќ. Од бебиња кои нон стоп цицале до никакво цицање. Се надевам дека ќе биде како мене.

А и морам да кажам дека овие денови е одма подруго. И многу поубаво и порасположено дома.

На Emma2, paleska3, S.J.Parker и 11 други им се допаѓа ова.
  19. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.200
    Допаѓања:
    24.613
    Охохо подобро каде каде :) и ние сите весели бевме, па и баби, дедовци хихи ајде си велам и јас пак ќе се навикни синко мој :)

На Bupalu и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  20. hello-kitty.90

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    А кога ќе се разбуди за цицање,и мрда лево десно,не ли плаче?
    Мојот почнува да плаче и ако не го земам во раце,наддава уште толку.
    Ќе чекам да заврши скоков па ќе почнам и јас со техники. Штом успеавте вие,ќе успеам и јас,сигурна сум (fingers)
    Таман има време,3 недели до излез од скок,ќе видиш дали долгорочно ќе е нестанувањето и дали е само период или е резултат на техника.
    Или ќе успеам или кај спијам со прекини и кратко,ќе останам и без неспиење. Ама ако не пробам нема да знам :?:
    -Значи неколку дена,не давам одма цицка,освен кога ептен ќе е алармантно,а да го земам во раце?
    -после не го давам да цица,само го земам во раце за да презаспие?
    -после спиеме заедно без будење додека да родам второ дете 8-|

На paleska3, babydust, Bupalu и 1 друга личност им се допаѓа ова.