Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. LoveHope

LoveHope Популарен член

Денес и даваме кравјо млеко. Без проблем го пие. Ќе пратам како ќе биде со него. Ад-во како водичка си го пиеше, нон стоп.
    Денес некако ред има некој.
    Ви кварам тема, сори :D

2. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Ne sum spremna ni jas ama nemam mleko i ne ni mi ide sekoj den pomalku i pomalku i da cica posle toa place pak zatoa sto e gladen ne se najaduva......ubavo posa samo celicni nervi

BabyT* likes this.
  3. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Како се снаоѓате со вашите бебушки кога почнуваат да капираат дека јадете и сакаат и тие? Моето веќе почнува да разбира, посегнува по храна додека го држам а јадам нешто. Ептен ми е грев што не можам да му дадам и размислувам дека најверојатно ќе биде се потешко да се јаде и грицнува во негово присуство.

Bupalu likes this.
  4. BabyT*

BabyT* Популарен член

Секогаш гледам да јадиме заедно, измеѓу ужинираме заедно, јаболка, банана или слично. Во случај да не јадиме заедно зимам да речам краставичка, овошје или лино смоки и и давам да грицка да не ме гледа.

Ednostaven likes this.
  5. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Обавезно ни ги брое залците и кога е најдена, и и даваме обавезно грев ми е така да гледа жално.
    Баш некни бевме во мекдоналдс до нас седеа едни леле оваа мојата кога им се заврте јас и викам ја тресам да не гледе натаму, дури кога престанаа да јадат она се заврте накај нас.

Ednostaven likes this.
  6. Spidy

Spidy Форумски идол

Гледам да јадам нешто што можам и неа да и дадам. На пример јадењето да го направам без сол, настрана да му додавам за да каснува од моето. Или ставам ситно сецкано овошје до мене и давам од тоа. Во краен случај и давам леб. Една корка пола саат ќе ја џвака.
    Таа секако јаде оброк посебно, најчесто пред јас да јадам, и не дека е гладна, туку сака да проба. После 5-6 залчиња не и веќе интересно.

Ednostaven, lackygirl and LoveHope like this.
  7. srekice

srekice Популарен член

Да направам и јас Check-in во групава некој ден порано ако:D

Ве читав за мавање по лице, е мали се удира неколку дена по ред и се кубе, и чеша непцата:wasntme:
    Ке искачаат ли заби, или втф????
    Што да и мачкам, освен што ми ги здроби прстиве од гризење:@

FreeMind and lackygirl like this.
  8. paleska3

paleska3 Популарен член

И се мава, се кубе, се гребе по лицето. Си ја тегни маичката налутено, цело време нешто прави. Незнам како не ја боли. Сигурно непцата нервоза и прават.

9. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Мене најсмешен ми е е кога се мава по стомак. Легнат и зема замав со раката кога ке се удри клокоти стомакот:rofl:.

Многу е жив деновиве,ништо не го интересира повејќе од 3 мин. Нервозен е и само во уста пика работи. Вака мачкам со гел заб во најава очекувам.
    Спиење на рати.
    Ноќе многу често ми станува,дел од времето игра дел цица... па што има научено да писка мислам дека комшиите над нас го имаат огласено станот за продажба.:?:
    Уште 6 дена имаме до крај на 5ти скок. Па се надевам ке се стабилизираме со спиење.

paleska3, babydust, FreeMind and 2 others like this.
  10. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Дали кубат вашите бебиња?
    Мојата не се ни тепа ни ништо, ама како штипка со тие прстите..
    Сакав да прашам од кога почнавте да давате цело јајце?

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

6+ жолчка
    8+ белка
    Јас вака дадов

babydust, Gaga.sk and Nenna97 like this.
  12. Coco31

Coco31 Популарен член

Од годинка почнав да давам цело јајце.

13. slavica999

slavica999 Популарен член

Да :emo: и тоа квалитетно кубење :angel:

Осанит како најфален но го нема кај нас,ако може некој да ти го донесе од некаде. Што дека го имам кога мислам дека нема врска, а и по нашите аптеки има некои такви чуда за мачкање но мислам дека се тоа нема врска. Додека не си пораснат забите така ќе си биде :mm:

Денес незнам што бутур му беше ама цееел ден ме гризеше за брадавица (facepalm) и не сакаше да цица. Правев некои егзебиции за да цица. Не му е прват, но ќе му кажам ,,НЕ,, и престанува али денес мамино мајче ми се расплака :drunk:

14. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

И синко почна да ме грицнува по малку,ама не силно,и веднаш ме погледнува со очињата да види како ќе реагирам :rofl:
    Му викам отсечно НЕ, и веднаш се спрема за плачење илј почнува да шмрцка,слично ваква фацка :envy:

А некогаш ми е ептен смешен,ама ако ме види дека му се смеам,ќе почне да гризе убаво,ќе мисли дека се играме така.

15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Јас не мачкам ништо. Ја имав на трет мсец намачкано неколку пати и еднаш осанит и дадов и сфатив дека се е тоа гола вода. Така да само глодалици ладни на почеток, а сега обични не ги сака ладни.

Како денес со забиве досега не било. Нон стоп е раката во уста како од трети до петти месец, лигава и вришти на 15 минути се гледа дека е од болка. Многу се измачи денес, многу. Сигурно се местат забите или тројките како најтешки ќе се појават. Нормално јадење 10г.

Дадов пармезан денес и три пати поврати онака како од гадење. Внимавајте на внес.

Многу тешка рака има и мава, корне, каса, штипе. Се гледам сега на градава толкава модрица ми направила.

А за јадење јадеме и пред неа али не е заинтересирана мојата по храна. Дури некако и забегува со главата да не случајно и дадеш и неа да јаде.

16. BabyT*

BabyT* Популарен член

Да пишам и јас 2,3 збора.
    Скокот сега за сега го контролираме уште на исто ниво. Станување навечер со врискање 5,6пати и уште толку за цицање. Јадењето, првите 4 лажички и се интересни, потоа мора нешто занимација за да изеде цел оброк. Лутка невидена, за се плачи ама и кога ќе се заигра знае 1ч да не ме замара:mm:
    Колку чистам толку ме прави недомаќинка :^) ќе види една ронка, конче и дирктно на него да го јади :doh:
    А и мене многу ме јади, што вика Хело Кити интересни и се фацките кои ги правам додека ме боле:drunk:
    Инаку е голема брборка, расправа, објаснува и се кара(на таткои :lol:)

Да се редактирам. Пак и се појави пеленски оспи. Немам веќе нерви...

Last edited: Nov 6, 2019
  17. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Ако има претерано многу болки дај и од сирупов,ептен помага. Се дава само по потреба,во денови кога нон стоп плаче од болки,спас ни е.

Screenshot_20191106-225348.jpg

Milaаа991 and FreeMind like this.
  18. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

И јас да се пожалам, една недела мака мачиме со вриштење, срипување во сон,за 3 дена дали 10 саати има врзано асален сон...мислам дека се забите, вака преку ден е премн кенкав, ништо не му се погодува ни да го заиграш, ништо.. дури помислив и на лекар да го носам да го зирнат ама мрдната ќе ме направат пошо овс претежно навечер се дешава.

При крај сум со сили, неспиењево ме прави мн нервозна, само се карам, се ми смета :( не се сакам таква ни за бебе :( мм лабав, навечер ни топ не го буди а не бебе, нели он на раб оди а јас демек спијам дома:@
    Забегав со темава, морав да се искажам

19. BabyT*

BabyT* Популарен член

Мојата кога ваде заби само навечер има епизоди, преку ден си е весела, кога плачеше неутешно и ставав гел и се смируваше.

Vaga~ likes this.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Имаш уште за тенчење од нервите чим го оставаш да спие оти е на работа. Ако ништо друго нервозата од неспиење нека ја сподели испадни од соба ќе стане за две секунди.
    Мене ми е полесно кога е споделена нервозата. Секако забите болат период е.

Vaga~ likes this.