Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    @thinkerbell сезона на вируси што повеќе прележи сега полесно во градинка ќе и биде. Ќе помине, тешко е за гледање.

Колку им се дремките на вашите преку ден? Можно ли е бебе на девет месеци да преспива само еднаш еден саат и толку?

На lackygirl и thinkerbell им се допаѓа ова.
  2. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Мојата преспива 3 пати по 1ч. Така од по одамна е и не ги ни намали, ако пропушти една како друго дете да е, плаче, се траќа..

На srekice, lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  3. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.936
    Допаѓања:
    14.647
    Рано е за само едно спиење, ама ми се десило неколку пати, место да спие два пати по 45мин-1ипол саат, спиела еднаш 2-3 саата.
    Мојава спие цела ноќ, па нема шанси да издржи со само една дремка од саат цел ден.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Синко на 10+ еднаш преспива,уште од 9 почна.

5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.936
    Допаѓања:
    14.647
    Баш добро, и јас едвај чекам ова да ме стаса. Тие три пати кога спиела само еднаш дневно супер ми било.
    Како спие навечер, колку вкупно и дали станува?

6. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Да, големата беше така.

7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    И од кај 4 почнува да кемка до 21ч? И се спие и паѓа глава и не заспива. Нормално ништо не и се прави таква. Станува во 06.30 наутро преспива во 12 до 13 и од 13 до 21 саат...

8. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    И мојов ист, 9 и пол најкасно е буден, дреме пола саат меѓу 13и 14, после кај 16-17 уште пола саат и после само кенкање имаш, еве сега за бањање го спремав он рикаше и рикајки заспа, и сеа нит да го остаиш нит да го будиш :|

Мислам ќе спобудалам уште малку без сон, не се можам.

9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Шестиот ве гази уште?
    Од денес 41ва недела влегува свечено во седми. Ноќно пу пу се регулира али денското го расипа. Сега во седмиов очекувам ич да не спие ни ден ни ноќ. Ајде барем одморивме малку :)

На Bupalu, Vaga~ и BabyT* им се допаѓа ова.
  10. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Јас пишев дека ја осетив само првата недела, оно да ти биде уште 2 заба, сега е добра со спање да не ја подречам. Има промена во однесувањето, плаче, се смее, се лути, ама мене тоа ми е слатко иако некогаш ме вади од такт кога сака да е по нејзино, а не возможно. Ја почнуваме 43 недела, далеку сме од крајот, да не брзам |(

11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @FreeMind @Spidy
    Нормално на пладне ќе заспиеше и ќе спиеше околу два ипол часа,навечер во 21-21:30 заспиваше до кај 6 ( со едно будење). Е последниве 10 дена настинат нос му тече,не спие повеќе од еден час. Пред некој ден,само 40 мин спиеше,како претепана бев. Многу е малку навистина. И кога ќе ми речат измори го,подобро ќе спие или преку ден ако помалку спие навечер подобро ќе биде... Ништо не помага,ни прошетки,ни игротеки ни базени,пак исто. Кога ја прашав докторката ми рече нормално е,на некои деца не им треба многу сон.:?:

На Spidy и FreeMind им се допаѓа ова.
  12. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Ве чекам во 9ти скок. Прв што го осетив. Заврши среќа.

На BabyT* и FreeMind им се допаѓа ова.
  13. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Денес 9 полни, шести зад нас е одамна, чекаме на 7ми :D уствари 9 месеци сме во опасен скок;(никако ред не можам да му направам, што немајка ќе бев.

На BabyT* и FreeMind им се допаѓа ова.
  14. Bupalu

Bupalu Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2019
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    375
    Две, некогаш саат ипол два некогаш 30-40мин, а некогаш и три дремки фаќа ама една е секако помала

15. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Bebe 10+ ima slab hemoglobin 100 i ni rekoa kapki Sideral da mu davam, iskustvo nekoj so niv?

16. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    24.618
    Незнам за деца како се ама јас пиев за возрасни во бременоста, за 1 месец ми го кренаа хгб. Задоволна сум.
    Мојов до 9 месеци по 3 пати спиеше дење по 1ч. Сега спие 2 пати од кои првиот пат е 2-3часа, а вториот 1-2ч, заспива сега покасно од 22 до 12 на полноќ.
    Помина настинката ама заб ќе ваѓа и тоа 4ка долу десно, мн му е набарена, сношти цела ноќ стануваше со плачење, уствари каква ноќ, заспа во 1 и пол по полноќ, стана во 2ч, па во 2 и пол, па во 3, па 4 и од 4 до 9 и пол спиеше, денес само 1 преспа од 13ч до 16ч, па во 21 заспа и еве сега го нишам в раце :)
    Веќе со овие забиве крај нема, многу се мачи, ништо не помага, вчера и парацетамол прв пат му дадов.

На BabyT* и pepapa им се допаѓа ова.
  17. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Ние втор ден со висока температура. Скренав. Само плаче, прстите ги пика да трие непце, става предмети за да си олесни, ама уште толку ќе растрие и ја боли. Никако не симнува.
    Утре од сабајле ќе и правам крвна слика, да видам како ќе е. Се изнамачи, неможам да ја гледам. А абер нема за пукање, само набабри малку.

18. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    На мојава кога и излегуваа 4 заби одеднаш исто имаше неколку дена висока т. Педијатарот ми рече дека веројатно и паднал имунитетот затоа што цела недела претходно слабо јадеше и спиеше. Откако и спадна по 1 ден излегоа 2 запчиња, а по некој ден и останатите 2. Уште не знам дали т беше резултат на вадење заби или вирусна инфекција како резултат на опаднат имунитет. На крвна слика не кажа нишш, т. Е леукоцитите и беа 4, што укажувало на вирус, зш кај деца обично биле 9-10.

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Дури синоќа половина час по полноќ дете за првпат афебрилно во тек на 48часа.
    Сабајлето гледам 3ка и 4ка ќе излегуваат, а не само 3ка како што очекував(таа беше доле побелена).
    Денес, утре очекувам да пробијат веќе.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Како 3ки уште сега??? Сите ли наеднаш ги ваде?
    Да не направивте кс?