Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Браво, преубаво мајче! Нека му е среќен роденденот на малите среќници на ваква мајка.
    Парите најмалку се битни, а веќе имаш некои што ќе те подржуваат секогаш :hug:

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Среќен роденден на малите сонца :f::sun:

На Gaga.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    499
    На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    24.618
    Среќен да му е роденденот на Лука и Лана, големи да растат, да ве радуваат цел живот :^::^::party::party: преубо е направено мајка, со љубов :inlove:

На Gaga.sk и happygirl им се допаѓа ова.
  5. babydust

babydust Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2017
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    1.730
    Брaво @Bella* , честитки и со лесно да си ја износиш бременоста.Многу се радувам за тебе, ќе ти биде супер, ќе видиш.Ние сме створени да се прилагодуваме на нови предизвици.Таман ќе речеш "леле нема шанси да издржам" , после некој ден ти е гола вода и иде нешто следно.Супер мама.

Среќен најсреќен роденден @Gaga.sk .Да си бидете секогаш среќни,весели и насмеани.Здрави и живи долги години.

Само да шкртнам на кратко.Уживав во бременоста затоа што ја чекав и посакував многу години.Првите три месеци со терапии, киселини, мачнини, ама пак би ги прошла без око да ми трепне.После ми беше супер,кога спиев дури заборавав дека сум бремена.Пораѓајот беше царски и имав мака само првиот ден дур станав.Ама уште одма реков, сакам уште едно.Бебушка ми беше добра, не можам да се пожалам.Е тоа што е лепенка за мене е друга прича.

Плус,бројам 21 месец без циклус и ич не ми фали,ама ги осеќам хормоните ми вријат.А што убаво се навикнав вака без болки.

Добра ви ноќ,сите ве гушкам,а најмногу неспијачите:hug:

На Milaаа991, Gaga.sk, hello-kitty.90 и 6 други им се допаѓа ова.
  6. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Среќен роденден!Живи, здрави, исполнети секогаш.
    Нема поубаво кога е спремано со мајчинска љубов :inlove:

На Gaga.sk и babydust им се допаѓа ова.
  7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    @Nenna97 поклон за Божиќ ние си даваме овде на католички. Бидејќи се што и треба има и адвентс календар (тоа е секој ден поклон од 1 Декември до 24ти) за Божиќ санката ќе и биде со кукул. А за роденден одлучивме да биде некој добар трицикл кој подоцна би се разложил на баланс точак или нешто слично.

Веќе не прашуваат за поклони за тргање во градинка свеки се тоа ќе регулира, ќе и се намали буџетот за шетање. Додека сум кај неа се јавува вчера да се пожали колку е уморна, а пред недела дена од одмор се врати. И викам добро одмори не се заморувај да не се шинеш пред Нова Година па да останеш дома. Само шнура некаде ама ако така треба цел живот работела пензијата и заштедата си ги троши како кралица. Свекорот само ја следи како загарче некое ама пак не му е лошо иако не е тип кој сака да шета. Ќе дојдат наскоро.

@Gaga.sk среќен нека им е! И од оној буџет кој си го имала си го склопила достојно и си донела топла атмосфера со боите. Капак на се тортата ти е преслатка, а сликите назад греат.

Јас навистина не знам оти не си збориш на српски. Знаеш колку е смешно кога македонец ќе сака на српски да зборува ќе се изнасмееме. Најфејв ми е уџите слободно, а не не сме за уџиџавање :rofl: На секој јазик има изрази кои треба да се користат во оргинална форма. Пример јас не можам многу англиски изрази да ги преведам точно на македонски бидејќи им се губи смислата. Исто и германски изрази кои немаат смисла преведени. Така и со српскиот еден од позвучните јазици на светот.

Кое дрво бев за јазици чудо едно. Дрво неделкано. И потоа како се тоа да се смени наеднаш. Исто креативност нула, а после 30та 3 тона. Значи преломот за што сакаш да бидеш е на 30 години, што не форсираат толку рано не знам.

Дечки наспана сум затоа трескам по сабајле. Моето најубаво битие не се буди воопшто преку ноќ 8-|

На Bupalu, Milaаа991, Emma2 и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Љубоморна ти сум,за спиење на малата не за свекрвата,мојата исто така си го живее животот 100 на саат не е во пензија си излезе од работа,хипохондрик невиден и празна воденица:swear:.

Друг ми е муабетот. Давајте идеи нешто од нешто како да не станува на саат два од кој еве од 5 станав да го нишам во раце да заспие го спуштив одма спремен да се превртува као лажи,вика. Во цела несреќа среќа е што не плачи само вика,си пее,се занимава и ако не му обрнам внимание за 5 мин ке почне као да плаче. И само да цица,и тоа цица не дека дреме на цицка. Гладен е изгледа.
    Оброци слабо ми јаде,ни 90гр. Па дали ад да давам незнам . Сега за 5 дена ке го носам за мерење. Што знам не ми е стежнат некако....

На lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  9. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Супер е мајче:inlove:
    Да се живи и здрави големи да растат:party::party::*

На Gaga.sk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Среќен роденден на сонцињата. Живи и здрави нека се.
    @Bella* што читам. Со лесно нека ти е, имај убава бременост и уживај. Алал да ти е на храброста.
    Што вика @monik55 и јас потајно сакам. Ама само потајно. Ем бебе уште мало, ем царски пораѓај, ем трауми од него.
    Ве читам редовно, добро де, навечер пред спиење највеќе, ама бебе краде време, па ретко да можам да се вклучам активно. Али, тукааа суммм :hug:

На srekice, lackygirl, paleska3 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. BabyT*

BabyT* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    4.517
    Допаѓања:
    17.622
    Луѓе ваков ли е скокот:drunk:
    Не сака кај мене да се успива, сака да спие кај татко и во раце.
    Во сон цело време плаче НеПотребно!
    2мин се смее до бесвест, 2мин плаче (wtf)

@FreeMind ме пресмеа уште сабајле со не сме за уџиџавање:rofl:

На srekice, lackygirl, thinkerbell и 3 други им се допаѓа ова.
  12. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.347
    Еве и јас да се пожалаж од Антонија, три дена кога станува во 2.30 за цицање и седи будна 2 саата, сака да си игра се исправа, седнува, ја вади цуцлата и си брмчи. Си прави ѕе со ќебенцето. Не палам светло така во темница си игра. И кога конечно ќе ја заспијам со нишкање и пеење само што ја ставам во креветчето се буди. Тогаш ја земам ја легнувам со нас на спална и си презаспива.
    Помагајте ни се пикна малово глувче со нас во кревет :D

На Emilimi, lackygirl, paleska3 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    13.076
    И јас да си се пожалам. Не знам што и е на беба, еве две вечери по ред се буди со вриштење во 3. Од кога е родена не се будела со вриштење, обично ако евентуално се подрзабуди ќе си погуга и заспива одма. Сега вришти станот во воздух го крева. Ја зема маж ми да ја смири, не бре се тегне по мене и зајдува. Ќе ја земам се смирува ама не заспива. Ноќеска два часа беше интересно, главата од перница си ја мавав. И сабајле во 7:15 почна да плаче, што исто така не се случило.
    Скоков ја дрма на најјако, ептен е кај громчето, двојките се готови да излезат, ептен и се набабрени и многу е нервозна.
    Страв ми е во навика да не и премине. Што убаво си спиеше по цела вечер со едно цицање во 4:30. Без будење цицнуваше и назад во креветче.
    Марфи ми го прави ова, на 4 дена пред поаѓање на работа, да си изгинам, да пукнам.

На hello-kitty.90, happygirl, FreeMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    @Gaga.sk преубаво и правено со љубов. За финансиски ич да не се секираш и објаснуваш. Јас на моите детски родендени не се сеќавам дали тортата била на спратови, што имало на масата и колку скапи биле поклоните. Се сеќавам дека беше весело, сите блиски на куп, дрѕгарчиња околу мене, пеење играње и јадење торта :)
    Се додека те имаат тебе нема да им фали ништо друго :l:
    Браво за идеата и трудот

На Milaаа991, Dina911, lackygirl и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    499
    Blagodaram na site. Majki divni ste :inlove:
    @FreeMind me iznasmea. Hahaha se gleda teka spies podolgo i si so inspiracija od sabajle :D

На Dina911, LoveHope и FreeMind им се допаѓа ова.
  16. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Да му се множат годинките,да бидат живи и здрави:l::l:
    Преубаво си наместила мајка:l:.
    И тортата е многу убава исто како да сме јаделе:^:.

На lackygirl и Gaga.sk им се допаѓа ова.
  17. SarChee

SarChee Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2013
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    372
    Мами на бебка и е поднафрлано јазичето напред на врвот, има црвени точкички баш на врвот.. Најверојатно од се што клава во уста, 7ипол месеци е.. Нема некоја мака да плачи ама ја заприметив дека цело време си го чеша со непцата и запчината и ја лижи устата. Утре ќе одиме на педијатар, но ако има некој вакво искуство да ми кажи дали нешто можи да намачкам

18. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    @Gaga.sk среќен роденден на малите,големи да растат. Тортата преубава :inlove:

@FreeMind да не почна да спие Емили цела ноќ откако почна убаво да јаде? Се тешам дека е до тоа :^) Моето стандард си се буди,па и цица,па штознам може и да е гладен зошто ептен по малку јаде,а скоро и не вечера :wasntme:

Инаку за ударањето по глава,можеби и има поврзаност со излегување заб. Претходниот пат се удараше му излегоа долните единици,сега исто почна да се удара,излегоа горните.

19. Gaga.sk

Gaga.sk Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    499
    Uste ednas, fala na site. Zivi i zdravi da se vasite bebinja :inlove:
    Denes e Svetskiot den na predvremeno rodeni bebinja.
    EFCNI_WPD_logo_highres_EN-e1539606338674-768x478.jpg

20191117_145913.jpg

На BabyT* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.710
    Допаѓања:
    24.181
    И бебо веќе некое време се фрла нанапред и се удира со главата во перниците.
    Ајде нека излезат конечно забите па белки ќе почне да спие мирно.

Сабајле ми падна од спалната, втор пат. Така се фрлаше нанапред, ја промаши перницата и директ долу на земја. Ме преплаши, ама ништо не му беше, малку си поплача.